N°1

ERNIE & BERT KEKSE

Wij mama’s gaan voor de NO2 in deze hitlijst maar kindjes gaan natuurlijk voor Ernie & Bert als tussendoortje. En laat ze nou ook echt leuk, lekker en semiverantwoord zijn. De koekjes in het favoriete Sesamstraat duo zijn krokant gebakken. Ze bevatten kokos: vezelrijk dus okay voor de stoelgang.

N°2

Just Watermelon van No Candy, Just Fruit!

No Candy! is gemaakt van niets anders dan fruit. En heeft dan ook geen suikeroom nodig! Het gedroogde fruit behoudt zijn gezonde eigenschappen en bevat alleen natuurlijke suikers. Het zit boordevol anti-oxidanten, vitamine c, ijzer en zink. Nieuwsgierig naar het maakproces van dit tussendoortje? Superlekker, fris en met een echte watermeloen smaak. Aanrader! Ook verkrijgbaar in kokosnoot, ananas, mango appel.

N°3

MAISBOOGIES

De Maisboogies van Real Snacks zijn behalve een verantwoord tussendoortje ook nog eens handig voor de motoriek van je kleine: door de vorm leren ze het snackje goed zelf vast te houden. Ingrediënten? Maïs maïs en nog eens maïs. De boogies van zijn glutenvrij, suikervrij, lactose- en fructosevrij en zonder zout of andere toegevoegde middelen. 100% verantwoord dus! Bedacht door een echtpaar van Nederlandse en Zweedse afkomst. Geschikt vanaf 6 maanden.

N°4

Appel rijstwafeltjes

Een big Hooray voor Goodies Organix! Want wij zijn dol op dit merk, net als onze kindjes. Favoriet: de appel rijstwafeltjes. Knisperig krokant en met een lekker zoet smaakje. De biologisch volkoren rijstwafeltjes hebben een laagje appelsap en kaneel. Mmmmmm. Geschikt vanaf 8 maanden.

€1,22 koop mij via ah.nl

Yep, ook de wortelchips van Goodies mag niet ontbreken in deze hitlijst. Want naast zoet willen kindjes ook wel eens wat zout (en dat kan best, ons inziens). Deze biologische chipjes zijn in de oven gebakken: 68% mais en 12% wortel. Geschikt vanaf 12 maanden. In meerdere varianten verkrijgbaar.

N°5

Biobim Poppies Carrot

Bij Biobim stemmen ze tussendoortjes optimaal af op kleine buikjes. De Poppies worden in de oven gebakken en lekker verantwoord op smaak gebracht met wortel (niet met zout!). Poppies zijn knapperig en zó luchtig dat ze smelten in de mond. Een traktatie voor jong en oud. Ze zijn geschikt voor kindjes van 12 maanden en ouder.

N°6

Babykoekjes van Goodies

Yummy in the tummy! Lekkere, zachte koekjes in een grappige vorm. Favoriet in de snack la. Gemaakt van volkoren tarwemeel en gezoet met druivensap.

N°7

Babykoekjes van Bonbebe

Heerlijke brosse koekjes vol vitaminen en mineralen. Behoorlijk wat suiker (proeven wij) maar ook met ijzer en calcium en prebiotische vezels. Kindjes zijn er dol op, en wij stiekem ook (bij de thee!). Geschikt vanaf 8 maanden.

N°8

NIJNTJE BISCUIT 

“Ik wil Bolletje in een lief klein konijntje!” Deze vrolijke koekjes zijn een feestje voor ieder kind. Zonder kleurstoffen en koemelk, rijk aan ijzer. Er zijn twee varianten: vanaf 8 maanden en vanaf 12 maanden.

En wil je zelf creatief aan de slag gaan met gezonde tussendoortjes? Check dan deze verantwoorde traktatie-link!

Pin It on Pinterest

Share This