Met de zomer in aantocht is goed drinken nóg belangrijker en heb je kleintjes in huis dan is een goede drinkbeker minstens zo’n must. Want het liefst wil je zo min mogelijk geknoei en zo snel mogelijk de overstap naar een gewone beker. Met deze 6 drinkbekers succes gegarandeerd! En hé, groot voordeel: een drinkbeker is veel beter voor de tandjes dan tuitbeters (ask the dentist…).


N°1

Kiddyboo 360°anti knoeibeker

Deze 360°anti knoeibeker van Kiddyboo is de ideale trainingsbeker voor de ontwikkeling van je kind en een goede tussenstap van een beker met drinktuit naar een gewone drinkbeker. De beker met het revolutionaire 360° ‐ antibacterieel behandeld ‐ ventiel heeft geen drinktuit. Hierdoor kan je kindje uit de gehele bekerrand drinken. Op deze manier help je je kindje zijn drinkvaardigheden op natuurlijke wijze te ontwikkelen, zonder geknoei. Verkrijgbaar in de kleuren lime, aqua en fuchsia.

N°2

Toddler beker

Deze beker van Toddler Copenhagen is zo vormgegeven dat een kindje het goed kan vastgrijpen. De beker heeft geen handvat maar een rand die steunt op de vingers van je kindje zodat de beker niet door de handjes kan wegglijden. De buitenkant van de beker is gemaakt van een antislipmateriaal. De bodem daarentegen, is glad. Zo kan de beker gemakkelijk over de tafel worden geschoven zonder dat het omvalt. Om de beker stabiel te maken, is extra gewicht in de bodem van de beker geplaatst. Te gebruiken vanaf 6 maanden. Ook verkrijgbaar in de kleuren aqua blauw, paars en oranje.

N°3

Domoor beker

Van Richard Hutten

De Domoor is misschien wel het bekendste ontwerp van deze van oorsprong Zwolse ontwerper. De domoor drinkbeker is geïnspireerd op je oren, het enige onderdeel van je lichaam dat je hele leven blijft groeien! Voor de domoor ben je eigenlijk nooit te oud, maar hij biedt in elk geval een goede start om te leren drinken. Dombo is tegenwoordig leverbaar in een keur aan kleuren, van zwart tot wit, van rood tot blauw, voor ieder wat wils!

N°4

Avent ‘grotemensenbeker’

Philips heeft een ‘grotemensenbeker’ voor peuters op de markt gebracht: de grown up cup. Hij maakt de overgang naar het drinken uit een gewone beker makkelijker. Kinderen hoeven niet te zuigen, en een tuit of rietje is niet nodig. Het speciale deksel, met schroefmechanisme en ventiel, moet lekken en morsen voorkomen. De beker is voorzien van een ventiel dat je activeert met de lip, maar die gaat ook open als je er gewoon op drukt. Hij lekt niet als hij omvalt maar pas op: los in een tas – bij lichte druk – kan hij mogelijk wel lekken. De Avent drinkbekers zijn volgens Philips geschikt voor peuters vanaf 12 maanden.

N°5

Oefen drinkbeker Difrax

Deze oefen drinkbeker heeft een neusuitsparing zodat je kindje gemakkelijk leert drinken. De beker stimuleert de juiste drinkhouding doordat het hoofd recht blijft, in plaats van achterover. Slikken gaat hierdoor makkelijker. Te gebruiken vanaf 12 maanden, verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze, rood en grijs.

N°6

JJ Rabbit Cuppies

Kun je niet kiezen tussen de 4 diertjes? Neem je een vriendje mee naar huis of wil je kindje graag afwisselen tussen een kikker en konijn? Dat kan met deze set. Je kan deze beker langzaam introduceren als je kindje tussen 12 en 15 maanden oud is. Vanaf 2 à 3 jaar kunnen ze volledig overstappen naar het drinken uit bekers. En waar we onze kindjes vroeger moesten aanmanen om die soep op te eten, slurpen ze hem nu vlot naar binnen om de blije diertjes te kunnen zien. De Cuppie is 100% gemaakt van planten en is volledig, biologisch afbreekbaar. Opgelet, niet geschikt voor magnetron.

Pin It on Pinterest

Share This