De R zit nog steeds in de maand en we weten niet hoe het bij jullie thuis is gesteld, maar bij ons werd de een na de ander getroffen door een buikvirus, een griepje, vermoeidheid… algehele malaise kunnen we wel stellen. En die virusjes komen niet voor niets natuurlijk, die nemen ze over van vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. Bij mijn jongste zoontje waren er laatst 8 kinderen tegelijk ziek… zo’n 30% van de klas was uitgeschakeld.

 

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het eigenlijk nooit zo erg vind een ziek kindje thuis te hebben hoor. Begrijp me niet verkeerd: voor mijn kind vind ik het natuurlijk helemaal niet leuk als hij of zij zich ellendig voelt, maar stiekem vinden we het allebei ook wel gezellig zo samen thuis de dag door te brengen. Alle aandacht voor elkaar en alleen maar elkaar. Geen broertjes of zusjes die de aandacht opeisen, geen drukte, maar bijvoorbeeld lekker samen op de bank een filmpje kijken: heerlijk!

 

Neemt niet weg dat gezondheid natuurlijk boven alles gaat en dat de lol van het samenzijn me ook een beetje vergaat als ik een week lang met zieke kindjes thuis zit (want dan schiet mijn werk er weer bij in en dat is nou ook weer niet de bedoeling). Nou kreeg ik laatst een goede tip van een vriendin: Groenlipmossel kopen. Een supplement dat ik aan mijn kinderen moet geven wanneer de weerstand wat afneemt. Groenlipmossel heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het is goed voor de darmen, het levert bouwstoffen voor kraakbeen (dus goed voor kindjes in de groei), het bevat vitaminen en mineralen en goede omega-vetzuren, het is goed voor de luchtwegen… ofwel: allemaal dingen waarvan je kindje best een beetje extra kan gebruiken.

 

Zo gezegd, zo gedaan. We zijn het experiment gestart en so far ziet het er goed uit hier thuis. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het volledig aan de Groenlipmossel te danken is, maar we hebben al een tijdje geen zwakke, zieke of misselijke kinderen hier thuis gehad. Het is weer veel te stil hier in huis…:)

 

Pin It on Pinterest

Share This