Rugzak voor de middelbare school

Mijn zoon gaat over een paar maanden naar de middelbare school en dat is iedere ochtend en middag een dikke 25 minuten fietsen. Zelf woonde ik vroeger heel dicht bij de middelbare school en ging ik negen van de tien keer lekker lopend naar school, maar mijn zoon wil perse naar deze school en dan moet hij nou eenmaal wat meer kilometers maken.

Ik vind het eigenlijk alleen maar heel erg gezond. Tegenwoordig zitten al die kids zo veel op spelcomputers, iPads, telefoons en weet ik wat allemaal nog meer, dat een beetje extra beweging zeker geen kwaad kan. Het enige is dat de kinderen zo veel en zulke zware boeken moeten mee zeulen dat ze echt een goede en stevige rugzak nodig hebben. Maar een goede rugzak die door de keuring van een (pre) puber komt is nog wel een dingetje.

We hebben thuis nu al gedoe om de meest kleine dingetjes (ik mag niet zingen, geen gekke grapjes maken, geen opvallende kleding aan en al helemaal geen kus aan mijn man geven). Over zijn eigen outfit is hij zeker net zo kritisch. Bepaalde kledingstukken weigert hij te dragen. Hij heeft volgens mij nog liever dat zijn handen eraf vriezen, dan dat hij handschoenen aan doet op de fiets.Want handschoenen dragen is natuurlijk helemaal niet cool. Een muts overigens weer wel, want die draagt hij overdag en ’s avonds en het liefst in huis, super logisch.

Maar gelukkig hebben we eindelijk een stevige en coole rugzak gevonden die door de keuring heen is gekomen (pfffff gelukkig). Namelijk deze praktische cowboysbag. Deze rugzak houdt in ieder geval alle stevige boeken, kan tegen een regenbuitje en is niet super nerderig (zoals mijn kinderen bijna alles vinden dat ik koop of op het oog heb).

Gelukkig, we zijn allemaal blij.

Pin It on Pinterest

Share This