De belangrijkste 5 items voor mee op wintersport

Al is het in Nederland nog niet echt te merken, lijkt de lente er weer bijna aan te komen. Het wordt weer lichter in de ochtend, er komen voorzichtig wat voorjaarsbloemetjes op en de vogels lijken weer zin te hebben om te fluiten. Ons hele gezin is zo aan een zonnetje toe, dat we echt aan ons vitamine D te kort moeten gaan werken. We hebben besloten om dit keer in de voorjaarsvakantie lekker met het gezin en een ander gezin met kinderen in dezelfde leeftijd te gaan skiën. Omdat we over twee weken al lekker in de sneeuw (en hopelijk met een zonnetje erbij) zitten, moet ik nu al een beetje beginnen met de voorbereidingen. Maar wat mag er nu echt niet in de koffer ontbreken?

Zonnebrandcrème met lippenbalsem. Ook in de sneeuw is het van groot belang dat je je kinderen (en jezelf natuurlijk) goed insmeert. Door de zon en de weerkaatsing van de zon op de sneeuw krijg je veel UV op je huid en daar moet de huid goed goed tegen beschermd worden. Deze zonnebrand kun je makkelijk in de jaszak van je kindje doen, zodat ze zelf ook kunnen smeren tijdens de skiles.

Kinder thermokleding is echt een item dat niet mag ontbreken in de koffer van je kinderen. Met deze thermokleren onder je gewone skikleren heeft je kind het lekker warm. Als het prachtig weer is dan is het misschien niet nodig, maar meestal zijn kinderen hier erg blij mee. Ze bewegen vaak minder in de skiles dan wij volwassenen en koelen daardoor ook sneller af. Voor de jongere kinderen die nog niet skiën, maar nog lekker in de kinderwagen worden rondgereden kun je een warme voetenzak aanschaffen. 

Zit je in een hotel met een zwembad? Vergeet damn zeker niet in Nederland nog zwemluiers te kopen van Billenboetiek. Je wil natuurlijk niet in de gênante situatie terecht komen dat je kind net zijn of haar grote boodschap in het hotelzwembad doet. Deze luiers zijn ook echt een feestje maan te trekken, want ze zijn niet alleen heel goed, ze zien er ook nog leuk uit! 

Niet geheel onbelangrijk: zijn of haar lievelings knuffel. Als het kan niet de echte lievelingsknuffel, want de kans is natuurlijk aanwezig dat de knuffel tijdens de autorit of ergens in je hotel of appartement blijft liggen. Koop dezelfde knuffel als zijn of haar lieveling en leg die een paar weken voor de reis in het bedje. Het is voor kleine kindjes best spannend om op reis te gaan, dus hun vertrouwde knuffel in het vreemde bedje is altijd lekker.

Willen jullie tijdens het middagslaapje even een kopje thee drinken. Of als hij ’s avonds al in bed ligt samen lekker eten? Neem dan een goede babyfoon mee. Natuurlijk ga je niet ver weg van je kindje, maar als je in de hotelbar nog even wil kletsen, dan is het fijn als je je kindje in de gaten kunt houden. Heb je geen babyfoon, dan zijn er ook goede apps waarmee je je kind in de gaten kunt houden.

 

Top 5 Winterzon Vakanties met Kids

Pin It on Pinterest

Share This