De fijnste knutselproducten die je écht in huis wil hebben… Laat het knutselfeest maar beginnen want in ieder kind zit een kunstenaar!


 

N°1

Jouw Tijdschrift Lieve

Fijn dat eens niet alles is voorgekauwd in dit mooie tijdschrift, dat vier keer per jaar verschijnt: Herfst, Winter, Zomer en Lente. Het is een klein boekje (A5 formaat) van stevig papier, waar je goed zelf op kan tekenen; alles draait om eigen fantasie en creativiteit. Lieve staat vol met kleurrijke waterverf illustraties, tekenopdrachten en vragen waar je zo uitgebreid als je wilt zelf antwoord op kan geven – in kleur, woord of allebei. Ook staan er verhalen, gedichten, lekkere recepten en allerlei andere leuke dingen in. Lieve wordt gemaakt door Barbara Gevaerts; alle knip-, plak- en schrijfopdrachten en niet te vergeten de recepten, worden door haar kinderen zelf uitgebreid getest en waar nodig aangepast. Persoonlijk, lief, klein en eigen: dat is Lieve! Het meest geschikt voor meisjes tussen de 6 en 10 jaar oud.

N°2

De Kiekebox

Speelgoed, ballen en een Ipad zijn niet meer weg te denken uit het huis van een druk gezin. Maar wat Janneke (oprichter van de Kiekebox) vaak opvalt is dat je eigenlijk veel meer dingen kan doen met weinig spullen of materialen. Less is more, dus! Onderneem creatieve knutselprojecten of ga op ontdekkingstocht met je kinderen, zodat ze spelenderwijs meer van de wereld leren. De Kiekebox is een leerzame en creatieve knutselbox voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud met elke maand een ander thema, gewoon bij jou thuis afgeleverd (net als de foodbox)!. Met de Kiekebox maken kinderen kennis met Science, Technology, Engineering, Art and Math (STEAM) zie filmpje. Je kunt een abonnement nemen of een Kiekebox cadeau doen. Maar beginnen met een proefbox (€ 24,95) is absoluut een goed idee! Eens even kieke wat er deze maand weer in zit!

N°3

Tekendoos van Djeco

Een mooie kartonnen tekendoos voor kinderen die van kleuren houden! Om mee te schilderen en te tekenen met behulp van verschillende soorten technieken. Het prikkelt de verbeelding van kleine ontwerpers en kunstenaars. De tekendoos bestaat uit 18 kleurpotloden, 16 viltstiften, 18 wascokrijtjes, 14 pastelkrijtjes, 8 blokjes waterverf, 2 kwasten, 2 tekenpotloden, een puntenslijper en een gum. Leuk detail: de tekeningen op de box kunnen ingekleurd worden. Zo wordt elke box uniek!

Nog een fijne tip: de teken- en verfkoffer van Imaginarium. Een volledig houten tekenkoffer met 92 onderdelen en een standaard: handig!

N°4

Fluoriserende/glitterverf Ikea MÅLA

Oh oh oh, wat zijn dit lekkere kleuren! Ze spatten van het papier af en vooral de zilveren en gouden variant zijn bij ons altijd snel op. Deze verf moet standaard in de Ikea-winkelwagen! Ook fijn: te gebruiken met een kwast of juist met de punt van de fles als je wil schrijven of tekenen. Dat betekent dus veel minder geklieder! Blij met de kleuren, maar wil je liever zelf mengen? Koop dan 8 flesjes van €6,95  met verschillende kleuren, een kunststof palet en een kleurenkaart, zodat je kind zelf mooie kleuren kan maken. Door de makkelijk hanteerbare knijpflesjes gebruik je nooit teveel, lekker zuinig dus. Vlekken? No worries: even wassen met lauw water en zeep en klaar is Kees! Alle producten in de Mala serie zijn gifvrij. Aanbevolen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Tip: koop ook meteen het papier bij Ikea: het is van goede kwaliteit en absorbeert zowel gemengde verf als waterverf koop mij €4,99

N°5

Fiskars Kinderschaar Moomin

De handvatten van de Moomin Little My kinderschaar zijn speciaal ontworpen voor de kinderhand. Daarnaast heeft het lemmet een ronding in plaats van een punt, dus is de schaar veilig te gebruiken. Het verhaaltje achter de Little My schaar komt uit de Finse strip “Moomin bouwt een huis” uit 1956, waarin kleine, koppige en energieke Little My een hoofdrol speelt. Deze leuke knipschaar met een verhaal heeft twee jaar garantie. Belangrijk: Ook aan linkshandige kindjes is gedacht.

N°6

EXTRA TIP DE FRIDDO APP

Kinderen maken de meest mooie knutselwerken. Veel te veel om te bewaren, maar zonde om weg te gooien! Gelukkig hebben we Friddo een gratis app die er voor zorgt dat je het knutselwerk makkelijk kunt inzien, delen of afdrukken in een fotoboek. Fijn dat is nog eens overzichtelijk bewaren!

Pin It on Pinterest

Share This