De Nederlandse kunstenaar Dick Bruna vertelde zijn één jaar oude zoon verhalen over een klein konijntje die hij ooit had gezien tijdens een vakantie in een dorp aan de kust van de Noordzee. Nijntje werd geboren! Als je Nijntje leert kennen ga je vanzelf van het konijntje houden. En zelfs als je niet bekend bent met dit eigenzinnige karakter van Nederlands best verkochte kinderboekenserie (!), kun je haar nog steeds uitnodigen in je huis. Icoon Nijntje – bekend als Miffy in het buitenland – is inmiddels ook wereldwijd een hit.

Dick Bruna, geestelijk vader van Nijntje, is helaas overleden op 17 februari 2017 maar leeft voort in alle kinderharten. Littles List zet de 10 leukste Nijntje producten op rij:


N°1

NIJNTJE VERSTOPPERTJE

Een regelrechte hit; het Nijntje speelt verstoppertje spel. Niet voor niets genomineerd voor speelgoed van het jaar (2012). Hoe het werkt? Verstop de plastic Nijntje ergens in de kamer, druk op het knopje en om de tien seconden roept Nijntje “ik ben hier!” Gegarandeerd eindeloos speelplezier. 

N°2

NIJNTJE SLAAPTRAINER

Deze slaaptrainer is dé oplossing voor kinderen die te vroeg wakker worden (en dan – heullll fijn – bij jou aan bed komen staan). Hoe het werkt? Bij het slapen gaan vertel je aan je kleine dat Nijntje ook gaat slapen. Houd de zilverkleurige balk op de rand van het bed ingedrukt totdat de ogen van Nijntje sluiten (na ongeveer 5 seconden). ‘Pas als Nijntje haar oogjes opent, mag je uit bed.’ Op het door jou ingestelde tijdstip openen de oogjes van Nijntje zich en op dat moment begint er een muziekje zacht te spelen. Rise & shine; tijd om op te staan!

N°3

NIJNTJE LAMP

Alom bekend maar toch een gouwe ouwe;   de Nijntje lamp. Zowel overdag als ‘s nachts een trouwe metgezel. Ze is gemaakt van recyclebaar materiaal en wordt geleverd met een spaarlamp zodat de lamp nooit heet kan worden. Met, heel handig, een dimfunctie. Afmetingen: 50 x 25 x 25 cm. Ook verkrijgbaar in 80 cm hoog.

N°4

NIJNTJE DWARSLEPEL

Op zoek naar een leuk (en praktisch!) cadeau? De dwarslepel van Nijntje komt in een vrolijk gekleurd geschenkdoosje met illustratie. Op de lepel (geschikt voor rechtshandigen), staat Nijntje en drie kleine worteltjes. Afmetingen lepel: 9,5 cm. Gemaakt van roestvrij staal. Kan in de vaatwasser!

Tip: personaliseer het lepeltje met een eigen ingravering. Et voila: een ideaal kraamcadeautje.

N°5

NIJNTJE BELONINGSKALENDER

Belonen loont – soms! (stickers waren bij ons een groot succes tijdens potty training). Maak het voor je kleine nu nog leuker om zijn best te doen. En dat gaat goed lukken met deze beloningskalender met maar liefst 240 stickers. Je kunt vermelden aan welke regels je kindje zich moet houden. Kies vervolgens zelf het aantal stickers waarbij je kind een cadeautje kan verdienen. Easy does it!

N°6

Milestone Cards Nijntje editie

De bekende Milestone Cards, ook hier te zien, heeft nu een speciale Nijntje editie. Je kunt de leukste momenten van je zwangerschap maar ook tijdens de baby- peuter en kleutertijd van je kindje vastleggen, bewaren en delen. En dat allemaal samen met een groot Nederlands kindericoon op de achtergrond.

N°7

Nijntje oefenkaartjes

Lees mee met Nijntje: kijk naar de plaatjes en laat je spruit benoemen wat hij ziet. 70 kaartjes met woorden in herkenbare thema’s: binnen, buiten, eten en drinken, voorwerpen, kleding en dieren. Alle woorden bestaan uit één lettergreep en zijn daarom ideaal om mee te oefenen. De Nijntje oefenkaartjes zijn los te gebruiken én sluiten aan op het boek ‘Nijntje oefent korte woordjes’, zie hier. Door de eenvoud van de illustraties van ontwerper Dick Bruna worden deze vaak gebruikt in logopediepraktijken. De serie ‘Nijntje oefent’ is dan ook ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten en is bedoeld voor het stimuleren van de woordenschat.

N°8

Nijntje magnetisch tekenbord

Dit Nijntje magnetisch tekenbord is een succes bij kindjes! Het tekenbord heeft een pen en 3 stempels in verschillende vormen. Lekker tekenen met Nijntje zonder vieze vingers! Is je tekening niet gelukt kun je hem in een keer wissen en opnieuw beginnen. Oneindig speelplezier! Vanaf 36 maanden.

N°9

Nijntje musical box

Een knaller van een cadeau! De Nijntje musical box bevat alle liedjes uit de drie hitmusicals; Nijntje de musical, Nijntje op vakantie en Nijntje is er weer. Inclusief alle karaokeversies (jaja, jong geleerd is oud gedaan). De musicals zijn gemaakt door Ivo de Wijs, de muziek is van Joop Stokkermans. In de hoofdrol van alle drie de musicals straalt zangeres, actrice en illustrator Eva Poppink als Nijntje. De recensies waren lovend en moeder Pluis mocht zelfs een John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst nemen.

N°10

NIJNTJE BOEKJE IN DIALECT

Een leuk en vooral grappig cadeautje voor alle opa’s en oma’s die uit de provincie komen. Pake en beppe pluis ín het Fries. Nijntje gaat op visite bij opa en oma Pluis. Het boekje is geschreven in het Fries. Ook verkrijgbaar in het Mestreechs, Twents (hoera voor ons als Tukkers!) of Brabants.

Pin It on Pinterest

Share This