Standaard een telefoon met een barst

Een telefoon, laptop of tablet en kinderen gaan helaas niet samen. Ik kan daar uit ervaring over mee praten. Mijn telefoon heeft standaard een enorme barst en soms moet ik zo vaak op de thuis knop drukken, omdat er zo veel viezigheid in zit dat het allemaal niet meer zo werkt zo als dat zou moeten.

Mijn man en ik hebben elkaar plechtig beloofd onze telefoons niet meer aan de kinderen te geven. Wij werken allebei veel vanaf onze telefoon en als deze niet lekker werkt, zijn we echt onthand. Helaas gaat dat in praktijk toch anders.

Laatst waren we met vrienden en alle kinderen in een restaurant aan het eten. Na het eten gingen alle kinderen buiten verstoppertje spelen, maar dat schoot voor onze jongste niet op. Die is nog te klein om in het donker buiten te spelen, dus hij bleef bij ons. Daar was onze tweejarige peuter het niet mee eens en zette het op een brullen. Voor ik het wist hoorde ik mezelf zeggen: “wil je anders even op mama’s telefoon?”. Nou dat wilde hij wel. Ik pakte mijn telefoon en zette “baby shark” voor hem op en hij was tevreden.

Wij gingen weer verder met het gesprek waar we mee bezig waren en de kleine was lekker naar de telefoon aan het kijken. Ineens hoorde ik hem om drinken vragen en hij reikte met zijn handen naar zijn beker en we zagen het alle vier gebeuren: hij schoof met zijn elleboog mijn telefoon van tafel en zo op de grond. Je kon het horen: BAM. En ja hoor, het hele schermpje was kapot, ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Deze telefoon was nog jonger dan met peuter en ik was alweer aan een nieuwe toe. De telefoonmaker vertelde me hier niets meer aan te kunnen doen en dat ik maar beter kon investeren in een goed en mooi hoesje. Heb ik gedaan. Ik heb een mooi Samsung Galaxy A70 hoesje gekocht. Een mooi jasje voor mijn werk device. Helemaal top. En ook al vindt mijn kleine hem nu nóg interessanter, hij krijgt hem nooit meer in zijn handen.

Pin It on Pinterest

Share This