Een tikkie gewaagd is het wel, maar we hebben de sprong gewaagd. Vrienden en familie verklaren ons voor gek, zeker met die drie heerlijke slopers van ons, maar toch… we hebben ons huis een restyling gegeven. En oh, wat is dat fijn!

 

Het was ook echt nodig. De muren, ooit – in het pre-kindertijdperk – mooi, egaal wit van kleur, kwamen niet eens meer bij de kleur wit in de buurt. Ze waren grauw en groezelig, met vieze vingerafdrukken, potlood- en stiftstrepen en boven de bank zelfs een mooie tekening van een van onze kunstzinnige koters. Ook nog wat opgedroogde snottebellen hier en daar en natuurlijk wat deuken die ons herinnerden aan woedeaanvallen van de kids, botsingen met driewielers tegen de muur, et cetera.

 

Om niet te spreken van de bank. Het is ons nog steeds een raadsel hoe de gaten erin zijn gekomen en hoe ze het voor elkaar hebben gekregen de helft van de kussenvulling eruit te krijgen. Feit is dát ze het voor elkaar hebben gekregen.

 

En dan de eettafelstoelen: onder de etensvlekken die er niet meer uit te krijgen waren. Dat die stoelen nog niet vanzelf het huis zijn uitgelopen…? We hebben ze maar een handje geholpen.

 

Maar nu! We hebben het huis een make-over gegeven. De gaten in de muren zijn opgevuld en de muur heeft een kleurtje gekregen. Een blauwe kleur. Niet alleen omdat we de kleur mooi vinden (en omdat het een trend is nu) maar ook zodat de vlekken niet zo zullen opvallen (we hebben namelijk heus niet ineens de illusie dat onze kinderen netjes zijn geworden. Én omdat blauw de kleur is die geassocieerd wordt met rust en vrede. Nou, dat kunnen we hier in dit jongenshuishouden wel gebruiken! Blauwe eetkamerstoelen van goossenswonen.nl matchen mooi met de muren en zijn bovendien makkelijk schoon te maken, dus geen etensresten meer die zich in de stoelen kunnen nestelen. En tot slot ook nog een knappe bank erbij.

 

Ik kan mijn geluk niet op. Voor hoe lang? Geen idee. Hoe dan ook, ik kan het iedereen aanraden: is je ooit zo fijne huis helemaal overgenomen door je kids, verwen jezelf als ouders met een make-over. Heb je weer even het gevoel dat jullie als ouders de baas zijn in huis, in plaats van de kinderen 🙂

Pin It on Pinterest

Share This