N°1

Ellemieke’s familie kookboek

van Karen Van Gullik

Ellemieke Vermolen, echtgenote van chefkok Sergio Herman, toont met dit duo boek hoe ze zelf kookt: gezond, eenvoudig en lekker voor haar gezin terwijl de kinderen zich niet vervelen. Het zijn twee boeken ineen: een kookboek voor de ouders en een Doe-Boek voor de kleintjes. Terwijl mama – of papa – het eten klaarmaakt, gaan de kinderen aan de slag met knutselen. Wat zijn gezonde gerechten en van welk gerecht gaan je kinderen beter slapen? Alles is met liefde bereid, dan kan ook niet anders met zo’n kookman aan haar zijde.

N°2

Veggie Kidz

van Eef Ouwehand

Zo vaak komen wij ze niet tegen: vegetarische kookboeken speciaal voor kinderen. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze hebben gekozen voor snelle, gemakkelijke recepten. Gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

N°3

Koken voor kleine sterren

van Ron Blaauw

De originele recepten in dit boek zijn van topkoks Ron Blaauw en Julius Jaspers. Dat moet dus wel inspirerende recepten opleveren! Het leuke is dat ze toch laagdrempelig zijn en geschikt voor elk moment van de week. Het boek is ingedeeld in diverse thema’s – van het voorbereiden van een picknick en het opzetten van een moestuin tot een kerstmaaltijd voor het gezin. Volkskrant journalist Wim de Jong interviewde een aantal bekende en minder bekende ouders, waaronder Paul de Leeuw en kinderarts Herman van Tinteren. De interviews geven een kijkje in de keuken van ouders die elk op hun eigen manier een band met eten hebben. De sfeervolle foto’s van Alain Caron brengen het boek tot leven.

N°4

Easy Peasy Family

van Claire van den Heuvel en Vera van Haren

Na het succes van hun eerste boek, Easy Peasy (zie hier meer daarover) komen Claire en Vera met hun tweede boek voor de allerkleinsten. Je kind de meest gezonde basis geven is als ze heel klein zijn redelijk eenvoudig, maar wat doe je als de wereld om hen heen steeds groter wordt? Easy Peasy Family bevat honderd gezonde, voedzame en toegankelijke recepten, veel informatie, advies en praktische tips & tricks voor fitte kinderen thuis, maar vooral ook ‘daarbuiten’. De dames houden ook een leuke blog bij met een kijkje achter de schermen.

N°5

Koken met lief!

van Yolanda van der Jagt

Lifestyle merk Lief! presenteert na haar kinderboeken nu haar eerste kookboek, Koken met lief! is een vrolijk kookboek vol lekkere en snelle gerechten voor het gezin. Met creatieve en culinaire tips voor zowel ouders als kinderen. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot uitgebreide brunches en diners voor in het weekend. En met recepten voor speciale gelegenheden zoals vakantie, moederdag of het verjaardagspartijtje. Smullen van een chocolada smoothie met banaan of Turkse appelflapjes. Met mooie foto’s en illustraties, en extra ruimte om je eigen favoriete recept of foto in te plakken.

N°6

Koken voor jou mij en de kids

van Renée Elliot

In Koken voor jou, mij en de kids laat auteur Renée Elliott zien hoe je snel, lekker én gezond kookt voor alle leeftijden. Terwijl je het hoofdgerecht aan het koken bent, maak je voor je baby van zes maanden een hapje met dezelfde ingrediënten. Stressvrij, zonder af te doen aan smaak of voedingswaarde. Met 85 recepten (allemaal getest) voor ontbijt, lunch en diner, zoals pittige bananencakejes en lasagne met geroosterde groenten. Maar ook voor taarten en koekjes: het hele gezin zal smullen. Actrice Gwyneth Paltrow over dit boek: ‘elk maal is simpel en gezond voor iedereen.’

N°7

Ramsay’S Familie Keuken

van Tana Ramsay

Als vrouw van Gordon Ramsay kan het niet anders: Tana weet als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Na haar eerste succesvolle boek is dit haar tweede boek over de familiekeuken in huize Ramsay. Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met verschillende smaken. Met dit boek laat Tana zien hoe je kinderen thuis kunt enthousiasmeren voor koken en eten. Hoe je ze laat proeven wat ze nooit eerder zagen. Van simpele no nonsense ontbijt- en lunchgerechten tot verrassende traktaties bij de thee. Uiteraard ook talloze avondmaaltijden. Succes verzekerd voor jong en oud.

N°8

Het boek van Soof

van Sylvia Witteman

Zussen Marjolein Beumer (scenario) en Antoinette Beumer (regie) hebben zich door de columns van Sylvia Witteman laten inspireren tot ‘Soof’, een romantische komedie. Soof gaat over een vrouw die de 40 nadert en alles heeft wat ze ooit wilde: drie kinderen, een eigen cateringbedrijf, een lieve man en een mooi huis. Maar zoals mensen eigen is, vraagt ook zij zich af: is dit nou alles…? Zo nee, wat dan wél? Ter gelegenheid van Soof verschijnt een cadeauboek over gezinsperikelen en wat daar zoal goed bij smaakt. Er ontploft weleens een zitzak en het kan voorkomen dat twaalf verhuisdozen eeuwen onuitgepakt blijven. Maar daarom kun je nog wel lekker eten met het gezin en met ruime hand koken voor onverwacht bezoek. In dit boek staat hoe dat moet.

Pin It on Pinterest

Share This