Ook een tikkeltje gefrustreerd als je kleine oogappel pap leert eten en z’n mooie kleertjes nat en vuil worden, ondanks het dragen van een slab? Of als je kleine wat groter is en helemaal alleen wil eten (zelffff doen!), maar het eigenlijk nog niet kan? No worries! Zie hieronder de fijnste slabbetjes voor kiddo’s op rij.

Populair materiaal voor een slab is neopreen of siliconen; deze laten geen vocht door en hebben meestal een opvangrand waardoor het geknoeide eten niet op de grond belandt (kan de Dyson een rondje minder meedraaien). Na gebruik kun je deze slabbetjes gemakkelijk schoonspoelen onder de kraan of zelfs in de vaatwasser stoppen. Wanneer je kindje wat ouder is en zelf gaat eten- en een overtreffende knoeipot is- dan is een eet-en-speelschortje aan te raden, zie hier onze top 5 slab met mouw. Op zoek naar een baby slab? Zie hier onze hitlijst slabbetjes voor babies.


 

N°1

BIBETTA SLAB

Praktisch en met hip dessin. Deze slab is gemaakt van neopreen, wetsuitmateriaal, dat geen vocht doorlaat en na gebruik snel schoon te maken is. Door het zachte en flexibele materiaal is dit exemplaar fijn om te dragen. De slab is er in diverse kleuren en dessins die ook na het wassen mooi blijven. De onderkant vouw je makkelijk om tot een opvanggootje.

N°2

BABYBJORN ZACHTE SLAB

Een ergonomisch vormgegeven slab die goed om het nekje van je kind past. De halsboord is gevormd als een parelsnoer en heeft een straploze dichtknoping. Dat maakt dat kinderen die snel groeien hem toch lang kunnen gebruiken, ideaal! Het gootje vangt eten op en je spoelt de slab gewoon af of je stopt hem in de afwasmachine.

N°3

MUM 2 MUM WONDERSLAB

Gemaakt van super absorberend katoen dus als je kind morst, blijft de slab droog. Het katoen is extra zacht en de binnenkant van de slab is waterresistent. De slab mag in de wasmachine en droger en blijft redelijk kleurvast en mooi. Mum2Mum komt in one size fits all, in 11 vrolijke kleuren. 100% katoen en extra zacht. Zie video.

N°4

MAKE MY DAY SLAB

Op zoek naar een leuk cadeautje of wil je jouw kind voorzien van een hip  slabbetje? Dan is de collectie van Make My Day  perfect, opgericht door een stoere papa (we like!). De slabbetjes zijn vervaardigd uit siliconen en dus perfect af te wassen of gewoon in de afwasmachine mee laten draaien. Bovendien hebben de slabbetjes een opvangrand waardoor het eten niet op de grond kan belanden.

N°5

Super knoei servet Coq en Pâte

Speciaal voor grote knoeiers! Dit grappige servet houdt niet alleen de kleren schoon, hij is ook gewoon super leuk. ‘Petit pois bio deviendra grand’: het Franse merk Coq en Pâte staat voor originaliteit en respect voor de natuur. Gemaakt van 100% biologische katoen, verkrijgbaar in verschillende prints.

Pin It on Pinterest

Share This