N°1

GEZOND GENIETEN!

Van Amber Albarda

Voedingscoach, auteur, moeder én chocoladeliefhebber. Amber Albarda organiseert evenementen en workshops over voeding en gezondheid. Ze is inmiddels aan haar zevende (!) boek bezig. Voordat ze zich met voeding en gezondheid ging bezighouden werkte ze bij het toenmalige tijdschrift Miljonair. In haar boek Gezond Genieten! laat de auteur zien dat je, ook als je een druk gezin hebt, gemakkelijk gezonde gerechten kunt bereiden. Een veelgestelde vraag die Amber krijgt is ‘Wat geef ik mijn kinderen mee naar school’? Amber geeft in het boek als bonus 25 recepten voor lekkere snacks die kinderen heel graag in hun schooltas stoppen. Kijk voor meer informatie over deze drukke, kokende moeder hier. En voor een filmpje kijk hier.

N°2

HALLO PALEO

Van Willeke Linneman

Oergezond! Hallo Paleo is geschreven door food, health en lifestylecoach Willeke Linneman. Het boek is gebaseerd op een voedingspatroon van onze verre voorouders: het Paleodieet. Zij aten wat er in de natuur te vinden was en deze voeding zorgde ervoor dat ze fit en gezond waren. Geen suikers, granen, brood, melk of kaas maar juist veel dierlijke eiwitten, groenten, fruit, eieren, noten, zaden en honing. Het vrolijk geïllustreerde boek staat vol met lekkere en makkelijke recepten die vrij zijn van gluten, zuivel en toegevoegde suikers. Maak bijvoorbeeld zelf oermuesli met o.a. amandelen, kokosvlokken, honing en rozijnen of wraps van boekweitmeel. Zie ook de website.

N°3

WAT ZIT ER IN UW ETEN?

Van Corinne Gouget

Het was begin 2007 toen Wil Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk was en het boekje ‘Additifs Allimentaires’ zag liggen van Corinne Gouget. Hij besloot de gids vol E-nummers en hun bijwerkingen te vertalen naar het Nederlands. Zijn boekje bevat feiten over de e-nummers in onze voeding. Aspartaam (E951) dat veel in lightproducten wordt gebruikt schijnt de grootste boosdoener te zijn. Een handig boekje in pocketformaat voor in de (luier)tas, om inzicht te krijgen wat er nu wel en niet in kant en klaar voedsel zit. De meningen over deze hype zijn verdeeld maar het lezen ervan kan zeker geen kwaad.

Pin It on Pinterest

Share This