Oh my... kijk in een willekeurige drogist of babyzaak en je zult versteld staan van de hoeveelheid, soorten, merken en maten die er zijn in flessen en spenen voor de flesvoeding. De winkelschappen puilen uit! En iedere fabrikant beweert natuurlijk dat zijn flesje het beste is voor je baby, maar hoe zit het echt? In deze Top 10 Zuigfles maakt Littles List je wegwijs in het doolhof dat flessen heet. Note: De meeste flessen die we geselecteerd hebben zijn geschikt voor vaatwasser, magnetron en flessenverwarmer.

Tip: hoe kleiner je kindje hoe kleiner het formaat flesje (het vasthouden en drinken is dan makkelijker). Bewaar de kleine flesjes zeker voor een volgende spruit (koop dan alleen wel weer nieuwe spenen) maar ook om later de eerste slokjes water uit te drinken als je de melk gaat afbouwen, mulfitunctioneel!

[display_rating_result post_id=”3212″]Philips Avent natural NR1

N°1 

PHILIPS AVENT BABYFLES

Alom bekend maar oh zo fijn. De speen van de Avent fles heeft zachte, flexibele kussentjes zoals de borst en stimuleert zo het natuurlijk aanleggen zonder in te klappen. Een fijne combinatie voor borst- en flesvoeding. De speen heeft een buigbare binnenrand, wat prettig is voor je kindje als hij of zij er aan zuigt (zowel de Natural als de Classic lijn). Dankzij het dubbele ventiel stroomt de lucht in de fles en niet in de buik van je kindje. Kortom: een goed antikrampjessysteem. De fles heeft een ergonomische vormgeving en is BPA vrij.

€22,23 (260 ml, 2 stuks) koop mij via www.babypark.nl

[display_rating_result post_id=”3213″]Dr. Brown's NR2

N°2

DR. BROWN ZUIGFLES

Ook een veel geziene fles! Ontworpen door een arts, jawel, Dr. Brown. Bekend om de antikolieke werking, c’est quoi? Het antikoliekbuisje in de fles zorgt ervoor dat de lucht niet terecht komt in de melk maar onder de melk. En zo voorkomt het krampjes. De positieve druk die door het ventielsysteem ontstaat is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding. Ook stelt Dr. Brown dat hij met dit systeem de vitamine A, C en in de voeding beschermt. Dr. Brown’s ontving de prestigieuze Medical Design Excellence Award en in 2009 voor het zesde jaar op rij de AMBY-Award, de Amerikaanse onderscheiding voor het beste babyproduct.

€10,16 (250 ml) koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”3214″]Born free NR3

N°3

BORN FREE BABYFLES

De BornFree babyfles is speciaal ontworpen om darmkrampjes en spugen te verminderen. De babyfles is voorzien van een ventielsysteem dat alleen melk doorlaat wanneer de baby zuigt, zodat de baby rustiger drinkt en naar behoefte kan drinken. Net als bij borstvoeding. Met een antilek ventielsysteem.  Alle onderdelen zijn verwisselbaar met de BornFree drinkbekers.

€9,99 (150ml) koop mij via www.drogist.nl

[display_rating_result post_id=”3215″]Tommy Tippee NR4

N°4

TOMMY TIPPEE ZUIGFLES

De Tommee Tippee Closer to Nature anti colic zuigfles is een fijne, eenvoudige fles, effectief tegen koliek. De babyfles is uitgerust met een gevoelig ventiel, dat zorgt voor een  optimale ‘ventilatie’ tijdens het voeden. De fles is uitgerust met een hitte sensor welke blauw verkleurd als de flesvoeding op de juiste temperatuur is. Deze hitte sensor zal paars verkleuren als de melk boven de aanbevolen 37 graden uitkomt. Handig! De speen heeft een unieke vorm die prettig is voor je baby. BPA vrij.

€8,15 (260 ml) koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”11318″]MUNCHKIN LATCH ZUIGFLES

N°5

Munchkin Latch zuigfles

Weer een nieuw type fles? Ja, en wat voor een! Deze Munchkin Latch heeft een unieke speen: hij rekt en beweegt flexibel naar alle kanten. Zodra de baby druk zet en zuigt komt er pas melk uit de speen, net als bij de moederborst. De anti-koliek ventiel in de bodem vermindert kans op krampjes. De speen blijft mooi aangesloten aan het mondje van je baby waardoor de inname van de lucht afneemt. De fles heeft een antikrampjesventiel. Het ventiel aan de onderkant van de fles zorgt ervoor dat de moedermelk gelijkmatig stroomt en er geen luchtbellen in de melk ontstaan. Het gaatje van de Latch flesspeen Fase 1 is klein om de stroom van de borst na te bootsen. Winnaar van de Baby Innovation Award 2016! Kijk hier voor een enkele fles en een filmpje.

Startersset €29,99 koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”3217″]Pura NR6

N°6

PURA BABYFLES

Oersterk, duurzaam en vrij van plastic. Pura flessen hebben levenslange garantie en zien er ook nog eens erg leuk uit. De fles groeit mee met je baby: te gebruiken met spenen en tuiten en ook met afsluitdisk voor opslag van melk en snacks, of om m te veranderen in een drinkfles! Te gebruiken met spenen en tuiten van Pura maar ook met die van andere merken! Nice to know: de moedermelk in deze fles wordt goed beschermd tegen licht en dus is er minder afbraak van proteïnen en nutriënten. De natuurlijk beluchtende speen (voorkomt darmkrampjes) en een reisdop wordt bijgeleverd. Tip: aan de binnenkant van de fles staat een volume markering. 

€16,99 (150 ml) koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”3218″]Lifefactory NR7

N°7

LIFEFACTORY BABYFLES

Een glazen zuigfles, dat kan natuurlijk ook. De siliconen hoes zorgt voor een goede grip en voor een speelse afleiding tijdens het voeden. De hoes dient natuurlijk ook als bescherming. Fijn: na het kolven van je moedermelk kan de fles direct in de vriezer. Vervang de speen door de bewaardop die apart te verkrijgen is. Wanneer je baby klaar is voor de volgende voeding dan plaats je de Lifefactory fles gewoon in de magnetron, zonder de hoes natuurlijk (of je verwarmt au bain marie). Easy does it. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Goed schoon te houden, duurzaam en BPA vrij.  

€14,99 (120 ml) koop mij via www.greenjump.nl

[display_rating_result post_id=”3219″]Pacific baby NR8

N°8

PACIFIC BABYFLES

Littles List cherry picks  for you! Deze hippe zuigfles van Pacific is ontwikkeld in samenwerking met moeders en deskundigen. Speciaal ontworpen voor onderweg want de melk blijft maar liefst 10 uur warm of koud! Ook geschikt voor het bewaren van moedermelk. Geleverd met een siliconen babyspeen (0 – 3 maanden) met de vorm van een moederborst en een geïsoleerde roestvrijstalen dop. De schaalverdeling (200 ml) is aan de binnenzijde van de fles af te lezen. Gemaakt van dubbelwandig roestvrijstaal. Lek- en BPA vrij.

€14,95 (250 ml) vanaf koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”11319″]NUK FIRST CHOICE VOEDINGSFLES

N°9

Nuk first choice

voedingsfles

De flessen van NUK, aldus NUK, zorgen ervoor dat het drinken niet te snel en niet te langzaam gaat. In plaats van een rechte speen, waaruit baby’s vaak te snel drinken, hanteert het merk een asymmetrische speen. Ook het drinkgaatje van de fles zit niet op de top van de speen en zorgt ervoor dat het drinken zoveel mogelijk lijkt op borstvoeding. Het brede mondvlak zorgt ervoor dat baby’s mond goed aansluit en inslikken van lucht wordt voorkomen. Dit voorkomt krampjes. Met het anti-koliek air system wordt de fles ontlucht vanuit de speen waardoor er geen moeilijk schoon te maken constructies in de fles nodig zijn.

€10,39 (300 ml) koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”3221″]Difrax NR10

N°10

DIFRAX S-FLES

De meningen over de Difrax flessen verschillen nogal. De een zweert erbij, de ander wil overstappen op een ander merk. Zie hier een tried & tested filmpje. De S-flessen van Difrax hebben een speciaal ventiel waardoor je kindje minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken en minder last  heeft van krampjes, boertjes of oorpijn. Ook zorgt de vorm voor een prettige, ontspannen houding. Commentaar op dit product is dat de fles soms kan lekken. Tip: maak goed droog, draai alles zorgvuldig in elkaar dan is de kans op lekken nihil.

Vanaf €10,99 (250 ml) koop mij via www.difrax.com

Top 10 Zuigfles

BewarenBewaren

Pin It on Pinterest

Share This