Dinner is served! Zelfs de moeilijkste eters krijg je lachend aan tafel, want wie wordt er nou níet blij van deze serviesjes… Stuk voor stuk een feest om naar te kijken- en van te eten. Paasontbijt, zondagse brunch of gewoon een doordeweekse avond: wie met deze serviesjes voor kinderen de tafel dekt gooit hoge ogen. Bon appetit!


 

N°1

Design Letters servies

Vintage ontwerp van ons ABC-wie doet er mee! Dit servies met Design Letters van Arne Jacobsen is nogal leuk om cadeau te doen. De AJ Melamine serie is uiterst geschikt om aan te schaffen voor leergierige kids; laat ze experimenteren met de verschillende letters en dagelijks in contact komen met het alfabet. De letters zijn onderdeel van de typografie die in 1937 is getekend door de Deense architect; oorspronkelijk ontworpen voor bewegwijzering in het stadhuis van Aarhus in Denemarken, waar dit schrift nog steeds te zien is. In het alfabet dat hij destijds ontwierp kwam de letter W niet voor, vandaar dat deze ook niet op het bord staat. Helaas voor Willem en Willemijn…

N°2

TODDLER TABLE CUTLERY

Het vrolijk gekleurde en functionele servies van Toddler is een blikvanger op tafel; bovendien is het zo ontworpen dat kinderen makkelijk zelfstandig leren eten. Het servies en bestek van Toddler is vaatwas- en magnetron bestendig en voorzien van antislipmateriaal. Overal is aan gedacht! Dit item heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Scandinavian Design Award for childrens cutlery, en is winnaar van de Formland Design 2009. Zie video.

€16,95 (bord), €12,95 (beker), €14,95 (kom) en €24,95 (bestek)

N°3

Zuperzozial KINDERSERVIES

Dit bamboe kinderservies van het hippe merk Zuperzozial is zó mooi dat het niet misstaat in de servieskast! Het is gemaakt van stevig bamboe, kan tegen een stootje én mag gewoon in de vaatwasser. Een duurzaam alternatief voor plastic serviesgoed. Verkrijgbaar in mooie motieven, en ideaal als cadeau.

N°4

Petit Monkey Kinderservies

Dit Nederlandse merk maakt prachtig geïllustreerd kinderservies met melamine borden, bekers en lunchboxen. Petit Monkey ontwikkelt artikelen die perfect passen binnen de kinderwereld: kleurrijk, illustratief, stimuleren de fantasie én maken bovenal blij. Zo wordt eten een groot feest voor je aapje(s)!

N°5

BecoFeeding Set

The BecoThings eetset is gemaakt van bamboe en rijst; twee natuurlijke en plantaardige materialen. Al maakt je kleintje er aan tafel een kliederboel van, in de natuur houd je het netjes. Dat is nog eens duurzaam! Een slim ontwerp met een makkelijke grip, dus fijn voor kleine handjes. BPA-vrij.

€24,95 koop mij via bol.com

Voor oudere kindjes  is de BIOBU by Ekobo kids set een aanrader:

 

Vanaf €23,50 koop mij via ecozo.nl

N°6

Love mae Kinderservies

Love mae is een geweldig merk uit Australie!  Hun bamboe kinderservies is prachtig, en door de mooie en originele kleurencombinaties een streling voor het oog, voor zowel kind als ouders. Het  Love Mae servies is verkrijgbaar met opdruk van Safari, Woodland Tea Party, Fairy Garden, Forest Feast, Peacock & Doe, Bear & Deer en Sleepy Bear. We Love Mae!

N°7

Done by Deer Kinderservies

Mix and match alle verschillende lijnen van het servies van Done by Deer uit Denemarken en je hebt een prachtig eetsetje. Kleurrijk en toch subtiel! Deze leuke dierenvriendjes helpen je om je bordje leeg te eten. Er is een safari kadobox, speciaal ontworpen voor kleine enthousiaste eters. Ook zijn wij groot fan van de  Yummy beker- deze maakt het drinken net even makkelijker door de siliconen ring voor extra grip. Heb je de beker leeggedronken? Dan verschijnt het vrolijke olifantje Elphee op de bodem: bottoms up!

N°8

Rice kinderservies

Alle producten van Rice zijn geproduceerd met een schoon geweten, en dat eet extra fijn! De items worden ontworpen en ontwikkeld in Denemarken en geproduceerd in Derde Wereldlanden, met respect voor de mensen.  Rice biedt een ruime keus aan bamboe en melamine serviezen en gebruikt daarbij prachtige prints, óók voor volwassenen. Soms zelfs zo mooi dat je het aan de muur wilt hangen! Maar ook de standaard melamine bekers set van Rice staan bij ons standaard in de keukenkast…

N°9

Engelpunt kinderservies

Vrolijk kinderservies van volledig afbreekbaar bamboe: tijd voor een feestje!! Engelpunt is ontstaan vanuit de Nederlandse traditie om met een verjaardag slingers op te hangen. Het begon allemaal met een koffer vol gekleurde lapjes en een oude naaimachine. Met een neus voor kleur, design en prints weet Engelpunt voor elk product een enthousiaste ontwerper te vinden. Zo is een mooie en duurzame collectie ontstaan van eigen en zorgvuldig geselecteerde artikelen.

N°10

PUZZLE DINNER TRAY VKB

‘Niet spelen met je eten…’ hoe vaak horen wij onszelf dat zeggen… Maar met het Puzzle Dinner dienblad van Royal VKB mag spelen wél! Het is een puzzel waarin alle onderdelen precies passen, en dus een ideale manier om spelenderwijs tafelmanieren én tafel dekken te leren. Het dienblad staat stevig op de tafel dankzij de antislip onderkant, en is gemaakt van melamine. Vaatwasbestendig maar niet geschikt voor de magnetron.

€35 (roze variant) koop mij via bol.com

Ook deze Landscape Dinner Set is een aanrader om mee te spelen- oeps: eten! Je eerste huisje, tuintje, boompje…om op te eten zo leuk!

Pin It on Pinterest

Share This