N°1

Magic Potty

Plassen wordt beloond met de magic potty! Het product bestaat uit 2 magic plasstickers voor in een potje, een kinderboekje, stappenplan en 75 zonnetje beloningsstickers. Hoe het werkt? Je plakt een plassticker op de bodem van een potje. Elke plas wordt nu beloond met een leuk zonnetje in het potje. Na het zien van de zon in het potje mag de kleine ook nog één van de 75 zonnetje stickers in het bijbehorende kinderboek plakken. Met een eenvoudig stappenplan inclusief checklist waarmee je kunt bepalen wanneer je het beste met de training kunt beginnen.

N°2

Het TotsBots oefenbroekje

Het oefenbroekje van het Schotse merk Tots Bots is ideaal om te gebruiken tijdens de overgang van luier naar onderbroek. Je trekt het aan als een gewone onderbroek. Het heeft drukknoopjes aan de zijkant, makkelijk bij het verschonen dus. Het oefenbroekje heeft een binnenvoering van minki fleece. De buitenkant van het broekje is van pul (waterafstotend). De Tots Bots zijn snel droog. Maar let op: ze vervangen geen luier, ze zijn er voor ongelukjes. Verkrijgbaar in drie maten: maat 1, 11 – 13 kg, maat 2, 13 – 16 kg en maat 3, > 16 kg.

N°3

Boek Lulu’s potje

van Camilla Reid

Zindelijk worden valt mooi niet mee. Daar gaat een hoop geduld aan vooraf. Met dit superleuke en speels potjestraining boek gaat het een stuk sneller. Lulu leert hoe ze op het potje moet plassen en ook op de grote wc. Ze vindt het leuk en spannend, doe je met haar mee? Maak de luier vast, doe de wc-bril omhoog en trek aan de wc-rol. Met dit kleurige kijk- voel & doeboek wordt zindelijkheidstraining een vrolijke aangelegenheid!

N°4

Louis les sec hoeslaken

Het hoeslaken Louis les sec beschermt je kindje en het beddengoed bij het zindelijk worden. Louis is gemaakt van100% katoen jersey en is handig gevoerd met een waterbestendige PU membraan, die zowel geluidloos als lucht doorlaatbaar is. Het laken absorbeert  alle vloeistoffen en geeft meteen een fris gevoel. Afmetingen: 60x120cm, 70×140, 90x200cm verkrijgbaar in Grey Wood  Morning Blue en Maui Blue. Bij een maat van 70×140 cm:

N°5

Op het potje boek

van Alona Frankel

Al lezend leren zindelijk worden. Het kan met het bekende boekje ‘Op het potje’ van Alona Frankel, dat al sinds 1979 bestaat. Het verhaal is inmiddels in diverse talen beschikbaar en meerdere generaties zijn er mee opgegroeid. Er is nu een herdruk, voorzien van duidelijke sticker. Met illustraties van toen die goed passen bij jonge ouders van nu.

N°6

Het Droge Broeken Boek

van Vivienne van Eijkelenborg

Dit boek biedt ondersteuning zodat zindelijk worden een leuke ervaring is, en een ontdekkingsreis kan zijn voor je kind. Het Droge-Broeken-Boek bevat leuke voorleesverhaaltjes, opdrachten, kalenders, beloningsstickers en tot slot nog een mooi diploma. Speciaal voor ouders bevat het boek achterin een informatief gedeelte. Hierin delen plas-expert Marianne Vijverberg (Wilhelmina Kinderziekenhuis / Universitair Medisch Centrum) en poep-expert Marc Benninga (Academisch Medisch Centrum) hun ervaringen over het proces van zindelijk worden. Geschreven door Vivienne van Eijkelenborg.

€16,50 koop mij via bol.com

Nog een aanrader: Zindelijk maken is kinderspel, met anderhalf jaar uit de luiers van Debby Mendelsohn.

€12,95 koop mij via bol.com

N°7

SuperPoeper App

Bezig met  zindelijkheidstraining maar wil het nog niet zo vlotten? Of last van dagelijkse ‘shit’ in de vorm van vieze broeken, toiletdrama’s en pijn door obstipatie? De SuperPoeper methode schiet te hulp, met een vrolijke app voor de kinderen zelf. De app is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar en zit vol animaties, educatie en interactieve spelletjes die het kind op een speelse manier helpen om poepzindelijk te worden. Denk hierbij aan een poepsong vol poeppraat, een schetenconcert en een poepplan. De app is beschikbaar voor Apple en Android en binnenkort verschijnt de app ook in het Engels.

Pin It on Pinterest

Share This