Van Susanne Willekes, de eerste gecertificeerde Kinderslaapcoach in Nederland en founder van haar praktijk The Sleep Agency.

Susanne was zelf ooit ook slapeloze én radeloze moeder van een slechte slaper – en werkt nu met ouders van kinderen tussen zes maanden en zes jaar aan gedragsmatige slaapproblemen. Ze combineert haar natuurlijke voorliefde voor baby’s en kinderen met het dagelijks werken met families aan een betere situatie voor het hele gezin.

Needless to say, een 100% slaapgarantie bij gebruik van de producten is natuurlijk lastig; soms is een onderliggend probleem de oorzaak van het slechte slapen (en juist dán is contact met Susanne belangrijk!).


 

N°1

Sleepyhead nestje

‘De Sleepyhead is het ideale slaapoppervlak voor pasgeboren baby’s, zeker voor ouders die hun kindje dichtbij zich willen hebben en laten slapen voor een goede hechting. Het is speciaal ontworpen om baby’s een geborgen gevoel te geven en biedt – en daarom ben ik fan – de ideale oplossing om veilig samen te slapen. De Sleepyhead is niet alleen een bedje maar ook superhandig voor op reis, en kan bovendien gebruikt worden als bedverkleiner en voor ‘Tummy Time’- oh zo belangrijk voor de ontwikkeling van de nek- en schouderspieren en als je wil voorkomen dat je kindje een plat achterhoofd krijgt.’
Verkrijgbaar in 2 maten van 0 tot 36 maanden. Fijn: ben je uitgekeken op de hoes? No worries, je kunt mooie hippe hoezen apart bijbestellen vanaf €55.

N°2

Knuffeldoekje eend Bambam

‘Hechting aan een knuffeltje of zacht doekje kan leiden tot betere slaap. Hear hear! Het biedt een kindje troost en geeft een veilig gevoel: deze positieve slaapassociatie – als je met een knuffel in slaap valt heb je papa of mama even niet nodig – is de ideale manier om onafhankelijke en betere slaap te stimuleren. Tip: draag het doekje of beestje regelmatig bij je zodat het jouw geur draagt; een pasgeboren baby zal zich daardoor sneller geborgen voelen.’ Het Bambam duck tuttle knuffeldoekje is ideaal om cadeau te doen of om voor jouw eigen baby te kopen. Op zijn buikje prijkt een handig label, waarop de naam van de baby geschreven kan worden. Aanrader: zorg dat je meerdere exemplaren in huis hebt! Mocht Duckie per ongeluk kwijtraken, dan is er nog geen man overboord….

N°3

Baby Shusher

White noise moet je zien als een ruis die de meest indringende geluiden maskeert of filtert; ideaal voor alerte, sensitieve baby’s die al wakker worden van een krakende vloer. Het apparaat (en dus het geluid) helpt met name de baby overdag langer te laten slapen. Het fijne aan white noise ook dat je het overal en altijd kan gebruiken. De Baby Shusher (de naam zegt het al)maakt het ritmisch sussende geluid dat baby’s kalmeert, omdat het een bekend geluid is uit de tijd in de baarmoeder.’
Het unieke apparaat is ontworpen en uitgebreid getest in de Verenigde Staten; zie voor gebruik dit filmpje. Grappig weetje: de Shusher wordt ook veel gebuikt door newborn fotografen.

N°4

Inbakerdoek Pacco

‘Inbakeren is een perfecte manier om de onrust bij het (in)slapen van je baby weg te nemen en om hem langer door te laten slapen. Je voorkomt dat je baby ongecontroleerd met armen en benen beweegt en zich daarmee wakker houdt; zo kan hij zich beter aan de slaap overgeven. Ideaal voor rusteloze (huil)baby’s dus! De Pacco is van 100% katoen en zo ontworpen dat je baby zijn armpjes er niet aan de bovenkant uit kan wurmen, en, heel belangrijk voor de heupen: er is onderin voldoende ruimte voor zijn beentjes:heel belangrijk voor de heupjes… De keuze voor de soort inbakerdoek is net zo belangrijk als de manier waarop je inbakert dus lees je goed in!’
De Pacco is in Nederland de meest verkochte inbakerdoek (bron: inbakeren.nl) en wordt aanbevolen door het consultatiebureau. Zie video .

N°5

Slaaptrainer/Nachtlampje Classic- Kid’Sleep

‘De overstap naar een ‘groter’ bed levert soms wat extra strijd. Je enthousiaste peuter ruikt z’n vrijheid en gaat lekker aan de wandel. Niet zo erg, behalve als dit tijdens slaapuren een nieuwe trend wordt… Voor peuters en kleuters die nog geen klok kunnen kijken (of wel, maar in veel gevallen de cijfers net even anders interpreteren dan jij!) kan een slaaptrainer met plaatjes een lifesaver zijn. Als Nijntje slaapt, blijft Jantje lekker liggen; als Nijntje wakker is en met ballonnen speelt, mag Jantje opstaan. Duidelijker wordt het niet, dus ik zeg: ga ervoor!’ Let op: koop liever niet de vernieuwde versie van de bekende Classic Kidsleep slaaptrainer want deze geeft blauw licht en maakt muziek- niet bevorderlijk voor de slaap! Stick to the Classics… Sweet dreams!

N°6

Verzorgingsproducten Tiny Rituals

‘Noem het voorspelbaar, maar een rustgevende bedtijdroutine doet veel voor je baby’s slaap. Zeker als je deze voornamelijk in de eigen kamer laat plaatsvinden, en met gedimd licht. Een bedtijdroutine kan bestaan uit een badje, een massage – de producten van Tiny Rituals ( vrij van parabenen, minerale oliën, sulfaten, PEG en kleurstoffen) zijn een aanrader – boekjes lezen en liedjes zingen. Zo bereid je je baby voor op de nacht én geef je de hersentjes de kans melatonine aan te maken, het stofje dat slaperig maakt. Hatzee, dat moet je hebben!’
Waar wij ook heel erg blij van worden: door het kopen van Tiny Rituals producten steun je kansarme kinderen in India; tien procent van de verkoop gaat naar de stichting Tiny Miracles.

N°7

Combi Sleeper Babyslaapzak – Little Company

‘Een vierseizoenslaapzak vind ik echt een van de beste investeringen ooit. Je kunt de armen en binnenkant eruit ritsen waardoor je drie verschillende varianten en diktes kan creëren (en dat mét en zonder armen): voor alle seizoenen en temperaturen dus. De Combi Sleeper is van zacht katoen en in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar – je kan behoorlijk lang vooruit met 1 maat. De voordelen op een rijtje: je baby heeft het nooit te warm of koud, kan er vrij in bewegen en je voorkomt losse dekens in bed die hij kan aftrappen of, erger nog, onder verstrikt kan raken. Daar ben ik weer: it’s all about safety (and sleep)!’ De Combisleeper is niet alleen een mooi en handig, het is ook compleet beddengoed en past in je autostoeltje. Verkrijgbaar in het babymodel 0-1 jaar (80 cm) en van 1 tot 4 jaar 110cm) in de kleuren wit, blauw, roze en zand. Zie video .

N°8

Susanne Willekes Kinderslaapcoach

Als Kinderslaapcoach prijs ik me gelukkig dat ik met zoveel families mag werken aan de verbetering van hun nachtrust, en in vele gevallen ook hun gezonde state of mind. Ik ben moeder van drie kinderen en heb acuut en langdurig slaapgebrek ervaren bij onze oudste zoon. Na bijna een jaar van gebroken nachten en heftige dagen was ik de wanhoop nabij. Door deze periode raakte ik op professioneel level geïnteresseerd in de kunst van het slapen bij kinderen, en zodoende ontdekte ik de Gentle Sleep Coach opleiding. Na een rechtenstudie, twaalf uitdagende jaren in sales, marketing en PR én het tackelen van de slaapproblemen thuis was het tijd om mijn hart te volgen en een andere weg in te slaan. Met The Sleep Agency is mijn ultieme jeugddroom een feit geworden: werken met families en een verschil maken in hun leven. Elke dag opstaan in de wetenschap dat ik slapeloze families die zich door een van de meest uitdagende fases van het ouderschap heen worstelen kan helpen: beter dan dit wordt het niet!

Pin It on Pinterest

Share This