Feiten: bij kinderen van 0 tot en met 18 jaar oud worden jaarlijks gemiddeld 240.000 letsels als gevolg van privé-ongevallen medisch behandeld. Kinderen van 0 tot en met 4 jaar vallen relatief vaak van de trap, kinderen van 5 tot en met 12 jaar vallen relatief vaak van een speeltoestel, aldus een onderzoek dat hier te lezen is (bron: veiligheid.nl).

Tja, je zou dus je kindje(s) ’t liefste in een doosje willen doen. En ze bewaren, heel goed bewaren! Maar dat gaat niet en dus is het zaak je woning en omgeving kidsproof te maken. 100% kan natuurlijk niet, ze moeten rennen, vliegen opstaan vallen en weer doorgaan! Kinderen zijn nou eenmaal avontuurlijk en onderzoekend, vaak nog heerlijk zorgeloos, impulsief, soms wat ongecontroleerd en sneller dan de wind. Een ongeluk(je) zit nu eenmaal in een klein hoekje, één keer knipperen en …. bafff rinkel de kinkel, hommel de bommel, zeker waar het kinderen betreft.

Toch kun je beter voorkomen dan genezen, better safe than sorry! 100% kidsproof kunnen we niet garanderen. Daar gaan we onze handen niet voor in het vuur steken maar met deze onderstaande 5 producten kom je een heel eind. Safety first! Dat wordt safe shoppen online!

En needless to say, want soms gaat het gewoon toch helaas niet zoals het moet gaan, en dan kun je maar beter een goede zorgverzekering hebben. We weten alleen niet hoe dat bij jullie gaat, maar bij ons weigeren de hersenen spontaan dienst als we alleen al over dit soort zaken moeten gaan nadenken. Maar hallelujah, daar is hulp voor. Potverdrie wat waren wij blij met het bestaan van de mogelijkheid van online zorgverzekering vergelijken op het web. Je hoeft alleen maar jullie specifieke gezinsgegevens in te vullen en uit al het bestaande aanbod verzekeringen wordt gekeken wat voor jullie de meest geschikte partner is. HOE FIJN IS DAT?? Eén zorg minder in ieder geval!

 


N°1

Rookalarm en stopcontactbeschermer

Zorg ervoor dat alle stopcontacten in huis goed beveiligd zijn. Ook de stopcontacten waar altijd een stekker in zit (!). Met deze stopcontactbeveiligers van Safety 1st kan je kindje niet met zijn vingers in het stopcontact zitten. Pffff de spanning eraf, check!

Rook is dodelijk het advies is daarom ook om in iedere kamer van het huis een rookalarm op te hangen. Zo praktisch en veilig als we zijn, wil ook het oog ook wat. Zie hier de rookmelders van Jalo. Mooi om te zien en het hangt binnen no time. Vooral de vlinder is leuk voor de kinderkamer. Brandpreventie? Check!

N°2

BabyDan Guard me traphekje

Zodra je kindje begint te kruipen is een traphekje voor onder en boven echt nodig. Want een dreumes die de wereld ontdekt ziet geen enkel gevaar.  Als je een trap hekje aanschaft let dan op de volgende criteria; oprolbaar of opvouwbaar, in de breedte verstelbaar, drempelloos, beschadigd de muur of deur niet en makkelijk uitneembaar. Het beste (of een heel goed) traphekje voor kinderen is: BabyDan Guard Me is. Ideaal voor kleine ruimtes en vouwt automatisch in als een harmonica. Geen extra plaats nodig voor of achter het hekje om het te openen. Zowel binnen als buiten het kozijn te monteren en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm. Zeer snel te installeren en moet aan weerskanten over de gehele hoogte geschroefd worden. Instelbaar op maximaal 89 cm breedte met meegeleverde extensies. Met extra bijgekochte extensies te verbreden tot maximaal 113 cm. 

N°3

Mippaa Stair Trainer Kindertrapleuning

Leren trap lopen is een hele onderneming, de mippaa Stair Trainer helpt je een handje. Een peuter die leert traplopen is voor ouders vaak een bron van angst. Je kind wil graag zelfstandig de trap op en af, maar de vaste trapleuning hangt te hoog. Daar is nu een oplossing voor: de mippaa Stair Trainer speciaal ontwikkeld voor kinderen. De kindertrapleuning geeft je kind meer zelfvertrouwen bij het traplopen en het geeft je als ouder een veiliger gevoel. Kort of lang, met of zonder bocht: de Stair Trainer past op ieder type trap. De montage is makkelijk en snel, zonder boorgaten in de muur. Bekijk het how to filmpje. Een terechte winnaar van de Baby Innovation Award 2017!

Let op: zorg voor goed schoeisel met antislip aan de voetjes van je avontuurlijke peuter, zeker op een trap!

N°4

Het Magneetslot en deurstopper

De meest simpelste van allemaal maar oooh zo handig is de deurstopper. Want welke peuter heeft nou geen deur fetisj? Deurtje open, deurtje dicht en nog een keeeeeer! Met deze flexibele deurstoppers, gemaakt van schuim, komen er gelukkig geen vingers meer tussen de deur, check!

De keuken is de grootste bron in huis van zowel zichtbare als onzichtbare gevaren voor je kindje. Denk aan messen, schoonmaakmiddelen, hete oppervlaktes etc. Veilig spullen opbergen kan het beste met een kast en ladeslot. Het magneetslot van Jippie’s is een aanrader. Veilig achter slot en grendel, check!

N°5

Buskruit met EHBO

Van Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers

Een onmisbaar EHBO-boek voor elk gezin! Alles wat je als ouder moet weten bij ziekte en pijn, groot of klein. Vaak gaat het goed, soms gaat het maar net goed en een enkele keer gaat het echt mis. Auteurs Noor, Nina en Marieke hebben zelf met hun in totaal 10 (!) kinderen vaak genoeg hun hart vastgehouden. Gelukkig kun je als ouder al veel voorkomen maar: een ongeluk zit in een klein hoekje en erger kan voorkomen worden door op de juiste manier te handelen. Van schaafwond tot verstikking, van oorontsteking tot kinderziekte, van eczeem tot elektriciteitsletsel; al het mogelijk lichamelijk ongemak of letsel komt aan bod. Beschreven wordt hoe je het kunt herkennen, hoe je moet handelen en – indien mogelijk – hoe je het kunt voorkomen. Met als doel dat deze informatie het verschil kan maken. Een informatief boek, in opdracht van en in samenwerking met KNV EHBO. Net uit, vers van de pers! Benieuwd naar de dames achter het boek? Lees hier de 10 baby favorieten van Buskruit met Muisjes en bekijk hier hun eigen website.

Benieuwd naar nog meer onmisbare EHBO producten voor het gezin lees dan onze top 9 EHBO:

Tip Aai care first breath care for indoor air

Dat onze lucht(kwaliteit) lang niet altijd optimaal is, is bekend. En fijnstof is het grootste milieurisico voor onze gezondheid. Volgens onderzoek van TNO wijst uit dat de grootste blootstelling aan fijnstof binnenshuis plaats vindt. In huis kun je daar nu wat aan doen met behulp van deze prachtig vormgegeven monitor die je via een app op de hoogte houdt van de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld de babykamer. Is eenmaal vastgesteld wat de boosdoener is, dan helpt Aai Care een oplossing te bedenken. Praktisch, mooi én veilig: drie vliegen in een klap!

Helaas was voor dit mooie product de funding unsuccesful via kickstarter maar wij blijven hopen dat het product als nog op de markt komt.

 

Pin It on Pinterest

Share This