Eerste hulp bij rode billen?Ja graag! Maar wat helpt nou echt en is ook nog verzorgend en verzachtend? Littles List zet haar 3 old time favorites op rij:


 

N°1

LEENARTS BILLENZALF

De billenzalf van Marjolein Leenarts, dermatoloog en moeder van 3 kinderen, bevat maar liefst 30% zinkoxide. Samen met vaseline zorgt dit voor een beschermende laag en een goede huidverzorging. “Er zijn veel billencrèmes beschikbaar, echter allemaal bevatten ze bijna onnodige stoffen die irriterend kunnen werken en is het percentage zinkoxide relatief laag”, vertelde Dr. Leenarts ons op de Negenmaandenbeurs. Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt omdat het voor een beschermende laag zorgt. Dit parfumvrije product kan ook heel goed bij volwassenen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld bij smetplekken. Allergie keurmerk van het Huidfonds: geen geurstoffen, conserveermiddelen of wolalcoholen. Inhoud 100 ml.

N°2

BEPANTHEN LUIERZALF

Alom bekend en winnaar van diverse prijzen waaronder de Australian Mother and Baby Gold Award. Bepanthen wordt aanbevolen bij luieruitslag en ter verzorging van tepelkloven. Het bevat een hoge concentratie dexpanthenol (pro-vitamine B5) en ondersteunt het natuurlijke huidherstel doordat het middel diep in de huid trekt. Door de speciale samenstelling van hoge concentratie vetten vormt deze babyzalf een beschermende laag op de huid. Het verzorgt de babyhuid en helpt haar natuurlijke evenwicht behouden. Er zijn géén geurstof en conserveringsmiddelen toegevoegd aan de crème. De zalf is gemakkelijk aan te brengen en plakt niet. Inhoud 100 ml. Ook verkrijgbaar in 30 ml (handig voor in de luiertas of op reis!).

N°3

SUDOCREM

Sudocrem is al jarenlang het meest verkochte en zeer effectieve middel voor het behandelen van gevoelige babybilletjes met luieruitslag. Fijn om te weten: ook een wondermiddel voor diverse andere soorten huidirritatie zoals acne, irritatie na het scheren, eczeem en wondjes. Ruim zeventig jaar geleden werd Sudocrem ontwikkeld en is nog altijd erg populair. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat Sudocrem de tere huid van baby’s helpt te herstellen, verzachten en beschermen tegen verdere irritatie. Het product is hypoallergeen en bevat vochtwerende bestanddelen die een beschermende laag vormen en een verzachtende werking die de pijnlijke, ontstoken huid verzacht en glad houdt. Inhoud tube 30 gr (ook in pot beschikbaar).

Pin It on Pinterest

Share This