We kennen ze als ouder allemaal: slapeloze nachten. Vervelend voor je spruit maar ook vervelend voor jou (want die wekker – of een brullend kind – gaat toch echt in de vroege ochtend en dat werk en de volle wasmanden gaan door!). Een tand die doorkomt, een onrustige dag achter de rug of die verdomde winter- of zomertijd waarbij een uur verschil álles uit kan maken voor je kleine. Geen paniek! Zoek je een fijn slaapritueel voor je kind? Met deze 10 slapen ze ’t klokje rond. Trusten! 

Nog meer hulp nodig? Kijk even naar de hitlijst (met goede tips!) van onze expert slaapcoach Susanne Willekes.

 


 

N°1

MUIS IN DOOSJE MAILEG

Een kus en een knuffel voor het slapengaan is de absolute NR 1. Stop dit muisje toe voor een fijne nachtrust, tegelijk met je kindje. De muis komt in een gezellig luciferhuisje voorzien van handgemaakt lakentje, dekentje, matrasje en kussentje. De muis is ongeveer 13 cm lang en het doosje is 17 x 4,5 x 9 cm groot.

N°2

NACHTLAMPJE MYBUDDY

“Mama mag het licht aan!” Door de vriendelijke uitstraling is het nachtlampje myBuddy van Philips het perfecte maatje voor je kind in de slaapkamer. Met dit lampje valt je kleine gemakkelijk in slaap en blijft in bed totdat het tijd is om op te staan. MyBuddy is een prettig leeslampje om verhaaltjes voor het slapengaan bij voor te lezen. Na het verhaaltje geeft de zachte gloed van het nachtlampje aan wanneer het tijd is om te gaan slapen door middel van het maantje op het buikje. De zon op de buik van myBuddy vertelt wanneer de dag kan beginnen. De lamp is gemaakt van kindvriendelijke materialen en gebruikmaakt van een LED-lamp, die altijd koel is bij aanraking.

N°3

BOEK NACHTLICHTJES
Van Anne Civardi

Verhaaltjes voor het slapengaan die je kind rust geven. De bijzondere voorleesverhalen uit het boek Nachtlichtjes laten kinderen op een speelse en meditatieve manier kennismaken met zichzelf en hun fantasie. De 20 verhalen zijn geïllustreerde visualisaties, waardevolle ‘levenslessen’ voor je kind, ingeleid door professor David Fontana. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

N°4

Bitten warmteknuffel

Op zoek naar een warm slaapmaatje? Deze vrolijke Warmies zijn knuffels die je kunt opwarmen voor het slapen gaan en ze geuren heerlijk (lavendel!). Ze werken als een kersenpitkussen; erg fijn als alternatief voor een kruik. Je warmt ze op in de magnetron of oven en ze blijven ongeveer 30 minuten warm. Ideaal voor kinderen met krampjes of verkoudheid. De warmtekussens geven kindjes rust en ontspanning én zijn heerlijk om bij weg te dromen.  Daarnaast zijn het ook een leuke speelmaatjes voor je kroost. De warmtekussens van Bitten zijn verkrijgbaar als teddybeer (beige of bruin), vos, panda, eenhoorn en mopshond.

N°5

BABY SLEEP PILLOW SPRAY

Een zachte en veilige versie van de award winnende Deep Sleep Pillow Spray van This Works, om je baby fijn en rustig te laten slapen. Deze natuurlijke spray is speciaal ontwikkeld voor kinderen en baby’s (vanaf 3 maanden), zodat iedereen van een goede nachtrust kan genieten. Baby blij, papa en mama blij. De spray bevat een ontspannende en kalmerende mix van lavendel, vetiver en kamille. Inhoud 75 ml.

N°6

WEKKER 2 in 1

Deze wekker is een klok en dag- en nacht wekker ineen. Het grote rondje is een analoge klok en het kleine rondje is een nachtlampje dat aangeeft of het dag of nacht is. Je stelt de tijd in waarop het lampje overgaat van een slapend kindje naar een wakker kindje. Zo weet je kleine precies wanneer hij op mag staan. De analoge klok helpt bij het leren klokkijken. Deze 2 in 1 wekker groeit mee met de leeftijd van je kind. Te gebruiken met of zonder alarm geluiden.

Tip: indien je kind te vroeg wakker wordt stel het dag/nachtlampje dan om te beginnen in op het uur waarop je kind gewoonlijk wakker wordt. Schuif dat moment dan elke dag (bijvoorbeeld 5 minuten) op, tot aan het gewenste uur van ontwaken.

N°7

BISOUS DODO

Spaar zoveel mogelijk kaarten met kusjes (van een kus op je buik of knie) en liedjes. Die krijg je allemaal toegediend voor het slapen gaan. Leg een poppetje met de oogjes open op het bedje; er zit een klein matrasje in het doosje. Je kind draait nu 1 voor 1 de kaarten om. Op de kaarten staat hoeveel kusjes hij/zij krijgt voor het slapengaan, hoeveel liedjes er gezongen worden en hoe vaak er gekieteld gaat worden. Als er een kaart met zonnetjes getrokken wordt moeten er 1, 2 of 3 kaarten weggelegd worden, afhankelijk van het aantal zonnetjes op de kaart – die doen niet meer mee. Zodra de kaarten met het kussen, het laken en een zacht dekentje getrokken zijn is het poppetje klaar om te gaan slapen en is het spelletje afgelopen. Papa of mama moet dan alles doen wat op de ‘gewonnen’ kaarten staat. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

N°8

BOEK KLEERTJES UIT, PYAMAATJES AAN
Van diverse auteurs

Hoogste tijd om naar bed te gaan… En niets is fijner dan voor het slapengaan nog even voorgelezen te worden. In deze bundel is een schat aan versjes en verhalen, liedjes en prenten te vinden. Over in bad gaan en voor het eerst op het potje, over een verloren lievelingsknuffel en over hoe het is om er een broertje of zusje bij te krijgen. Over de kinderboerderij, de speeltuin, verhuizen naar een nieuw kamertje en lekker door de plassen lopen. Van Dikkertje Dap tot Dikkie Dik, en van Pieter Konijn tot Nijntje… Keuze genoeg in dit boordevolle boek voor baby’s en peuters!

N°9

Badger slaap rustig balsem

Na een drukke dag spelen en de wereld verkennen hebben kindjes soms moeite om weer tot rust te komen. Slaapjesbalsem kan ze dan helpen om zich te kunnen overgeven aan de magische wereld van de slaap. De rozemarijn en bergamot helpen het kindje om de drukke dag los te laten en hebben een kalmerende werking. Een zacht aroma van lavendel en gember geven een gevoel van veiligheid en rust. Vanaf 3 tot 6 maanden, inhoud 56 g.

N°10

DOOBUDDIES SLAPEN KRASPOSTER 

En nu is het klaar! Komt jouw kind ’s ochtends te vroeg uit bed? Of ’s avonds te vaak uit bed? Met deze krasposter ‘Doobuddies Slapen’ help je hem of haar spelenderwijs in bed te blijven en geef je ze een goed gevoel.

Needless to say, een 100% slaapgarantie bij gebruik van de producten is natuurlijk lastig; soms is een onderliggend probleem de oorzaak van het slechte slapen.  Juist dán is het verstandig om contact op te nemen met Susanne Willekes, de eerste gecertificeerde Kinderslaapcoach in Nederland en founder van haar praktijk The Sleep Agency.

Pin It on Pinterest

Share This