LUIZEN ALARM! Tja, als je er over praat of leest begint het al spontaan te kriebelen. Hierbij de beste hulptroepen om luizen te lijf te gaan, en te voorkomen! (Helaas) tried & tested. De 10 beste anti-haarluisproducten die ieder gezin in huis moet hebben.

Tip: is het luizentijd voorkom haar tot haar contact dus hou de haren van je kinderen vast gebonden en controleer regelmatig je kind op neten en luizen. Ze zitten graag op warme plaatsen in de nek, onder de pony of achter de oren. Een must voor iedere ouder om te kijken is dit duidelijke filmpje over hoofdluis van de RIVM. Advies van RIVM (Volksgezondheid en Milieu): je kunt de luizencape, het wassen van knuffels en het stofzuigen van meubels achterwegen laten. Behandel de haren, niet de omgeving pfff dat scheelt weer. Tot slot, het is een fabel dat luizen graag op schonen haren afkomen.

[display_rating_result post_id=”7885″]Assy Neten en Luizenkam

N°1 

Assy -Neten/Luizenkam

Met stip op 1: kammen, kammen en nog eens kammen, de beste remedie om luizen op te sporen en te bestrijden. De Assy kam tegen hoofdluis is inmiddels internationaal erkend en heeft al duizenden kinderen verlost van deze kriebelende parasieten. Gebruik dit fijntandige roestvrijstalen product en kam dagelijks 14 dagen achter elkaar. De afstand tussen de tanden van de luizenkam is afgestemd op luizen en neten waardoor je zelfs de allerkleinste neten verwijderd. Dankzij de unieke MicroSpirals worden de neten niet alleen verwijderd maar ook meteen vernietigd. Chemische shampoos en lotions zijn meestal niet meer nodig. Ontklit wel eerst het haar door bijvoorbeeld een conditioner te gebruiken zodat het haar makkelijk met deze luizenkam doorkambaar is. De kam kan uitgekookt worden voor sterilisatie. Tip: preventief kammen helpt tegen het oplopen van deze vervelende en jeukende beestjes.

€14,95 koop mij via www.ah.nl

[display_rating_result post_id=”7887″]Nyda tegen luizen en neten

N°2

Nyda tegen luizen en neten

Gebruik dit product naast het kammen bij een duidelijk aanwezige luizenplaag. Nyda bevat geen schadelijke insecticiden maar heeft als werkzame stof Dimeticon. De vloeistof vormt een vettig laagje om de luizen en neten heen, waardoor ze stikken. Het fijne van dit luizenmiddel is dat het op basis van Dimeticon is, waar luizen geen resistentie tegen kunnen ontwikkelen. Wanneer het toegepast wordt zoals voorgeschreven, is één toepassing genoeg om alle drie de stadia van ontwikkeling te doden, waardoor je kind weer hoofdluisvrij is. Let op: Nayda is geschikt voor kinderen ouder dan twee jaar.

€13,75 koop mij via www.drogisterij.net

[display_rating_result post_id=”7888″]Ecokid Biologische haarproducten tegen hoofdluis

N°3

Eco.kid biologische

haarproducten tegen

hoofdluis

Vier preventieve biologische haarproducten van Eco kid: shampoo, conditioner,  haarwax en  antiklitspray. Ze zijn niet alleen ‘gezond’ voor kinderen maar helpen ook het haar onaantrekkelijk te maken voor hoofdluizen. Ze ruiken lekker voor ons maar zijn niet leuk voor luizen. Ze hebben een biologisch gecertificeerde ‘Lice Bomb’, samengesteld uit plantaardige extracten en een effectieve manier om op een veilige en natuurlijke manier luizen en hun eitjes uit het haar te verwijderen. De producten voorkomen een droge hoofdhuid en berg. Ze bestaan uit zachte natuurlijke ingrediënten zoals Amazoneregenwoud boter en oliën vermengd met rijst, champignons, Australische inheemse plantenextracten, tarwe en op mosterd gebaseerde werkstoffen. Speciaal ontwikkeld voor  kinderen van 3 tot 12 jaar oud.

Vanaf €16,95 koop mij via www.ecokidorganics.nl

[display_rating_result post_id=”7890″]Cleani kid anti luis gel

N°4

Cleani kid anti luis gel

In een experiment in een laboratorium door K.Y. Mimcuogly van de Hassa Medical School in Israël werd het verbluffende resultaat van 100% behaald gedurende een behandeling van 2 uur met Cleani-kid. In tegenstelling tot andere producten doodde Cleani-kid 100% van de luizen en hun eitjes. Deze bestseller bestaat uit 100% natuurlijke en dus veilige ingrediënten bestaat. Het is veilig en het gebruik voor elke leeftijdsgroep zelfs voor baby’s en zwangere vrouwen. Cleani-kid mag overigens voortdurend gebruikt worden. Een ander voordeel van de natuurlijke ingrediënten van Cleani-kid is dat het niet nodig is om het haar uit te spoelen na een behandeling met Cleani-kid. Het kan eenvoudigweg in het haar blijven wat een extra preventieve en effectieve werking oplevert. Gebruik: breng de gel na het wassen van het haar op hoofd en haar aan. Wacht 20 minuten en kam daarna uit met een luizenkam. De behandeling wel na 3 dagen herhalen.

€16,99 koop mij via www.drogisterij.net

[display_rating_result post_id=”7891″]Tangle Teezer

N°5

Tangle Teezer

Voordat je met de luizenkam aan de haal gaat is het belangrijk dat het kinderkoppie klitvrij is. Met de Tangle Teezer kun je zeer eenvoudig en pijnvrij ontklitten, hoe erg het ook in de knoop zit. De borstel is makkelijk schoon te maken en te houden. De Tangle Teezer wordt gebruikt vanaf de aanzet van het haar en glijdt zacht naar beneden tot aan de punten. Door de flexibele pinnen wordt het breken van je kindjeshaar geminimaliseerd. De borstels zijn verkrijgbaar in vele leuke kleurtjes en verschillende modellen. Zo is er ook een borstel speciaal ontworpen voor onder de douche/bad, een absolute aanrader voor na de zwemles! Naast de Tangle Teezer en luizenkam is het ook heel fijn om er een muntkam zoals de Zenner Puntkam inschuifbaar zwart bij te kopen (€1!). Met deze kam kun je ideaal het haar van je kleine ‘opzij schuiven’ en goed zoeken naar de neten of luizen.

€1o koop mij via www.drogisterij.net

[display_rating_result post_id=”7892″]Boek Hop Luis in galop

N°6

Boek Hop! Luis in galop!

Van Agnes de Lestrade

Voor verzachting tijdens het kammen een voorleesboekje. De luis in dit boek is het gelukkigste beestje op de wereld, lekker genesteld in de bos haar van zijn stokpaardje! Zijn stokpaardje is geweldig. Het brengt hem overal naartoe: naar school, naar het zwembad … Als Luis moe is, masseert hij zijn voeten. Als Luis triest is, kietelt hij hem. Het zou niet lief zijn om zo’n fantastisch stokpaardje voor jezelf te houden. Dus nodigt Luis al zijn vrienden uit. Maar nu wordt het stokpaardje een beetje … wild! Een boek over luizen om je de kriebels te lachen. Een schattig verhaal over een luis die heel veel houdt van zijn ‘stokpaardje’. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

€13,50 koop mij via www.bol.com

Tip: voor jongere kindjes die al op de peuterschool of crèche met luizen te maken krijgen is dit een fijn boekje: Anna heeft luisjes van Kathleen Amant.

€12,95 koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”7894″

N°7

Australian Bodycare Anti Lice

Luizenkuur tegen hoofdluizen – werkt in slechts 15 minuten.

Heb jij of één van je familieleden luizen? Anti Lice – effectieve en niet-giftige behandeling van luizen, met natuurlijke Tea Tree Olie werkt in slechts 15 minuten. Het actieve ingrediënt Dimethicon kapselt luizen en eieren in. Ook fijn: 100% vrij van parabenen en insecticiden!

 €13,99 koop mij via www.bol.com

[display_rating_result post_id=”7895″]Dr Organic Tea Tree Pure Oil

N°8

Dr. Organic Tea Tree

Pure Oil

Tea Tree houdt luizen mooi en natuurlijk op afstand. Tea tree olie, al dan niet met toevoeging van andere natuurlijke producten, is meerdere keren onderzocht als alternatief voor insecticiden in de strijd tegen hoofdluis. Daarnaast is de Tea Tree Pure Olie reinigend en zuiverend en geschikt bij insectenbeten en lichte snij- en brandwonden. Een EHBO-olie die eigenlijk in ieder gezin en in iedere klas thuishoort De olie kan direct op de huid gebruikt worden. Ook de Dr. Organic Tea Tree Shampoo en conditioner zijn een aanrader. Door zijn natuurlijke basis ook geschikt voor baby’s en mommies to be.

 €9,59 koop mij via www.hollandandbarrett.nl

[display_rating_result post_id=”7897″]Korres Kp Herbal Vineg

N°9

Korres Kp Herbal Vinegar

Anti-Lice

George Korres experimenteert al sinds 1989 met de eeuwenoude recepten uit Athene’s eerste homeopathische apotheek. Zijn doel: een goddelijk huidje voor iedereen. Korres bestaat inmiddels uit een complete range innovatieve, ecologische, gecertificeerde body & face skincare producten op basis van plantenextracten uit Griekenland. Zoals deze fijne lotion en shampoo die neten uit het haar verwijderen. Handig: de lotion kun je dagelijks over nat of droog haar verstuiven en hoeft niet te worden uitgespoeld. Samenstelling: appelazijn, rozemarijn, salie, tijm lavendelextract, essentiële olie van citronella en provitamine B5.

€ 11,05 koop mij via www.newpharma.nl

[display_rating_result post_id=”7898″]Een Luizenleven dvd

N°10

Een Luizenleven dvd

Onder het kammen fijn ter afleiding een filmpje kijken. Het kan bijna niet anders! Kruip in de huid van Flip, Francis of één van de andere doldwaze vriendjes uit Disney Pixar’s ‘Een luizenleven’ en ontdek dat er onder elk blaadje een groot avontuur te beleven valt. Het wemelt er van de fantasievolle karakters, hilarisch gelach en kleurrijke, vernieuwende computer-animaties. Deze film is een feest voor de hele familie! Vooral als de dappere Flip op zoek gaat naar een aantal stoere krijgers om zijn mierenvolk te verdedigen tegen de bende van Hopper. Maar wanneer blijkt dat de stoere krijgers in werkelijkheid een stelletje mislukte circus artiesten zijn, leidt dit tot een komische chaos… maar zorgt ook voor onverwachte helden!

€14,99 koop mij via www.bol.com

Extra tip: uitgekeken op bovenstaande dvd maar toch nog niet luizenvrij? ‘Minuscule – The ladybug’, met prachtige klassieke muziek is ook een aanrader, zie ‘Lieveheersbeestjes zijn nuttig want die eten (blad) luizen’. Een animatieparel met computergeanimeerde diertjes in levensechte decors ze hier!

Pin It on Pinterest

Share This