Van roze naar blauw, naar unisex

Natuurlijk waren we door het dolle heen toen we na twee meiden een zoon kregen. Niet alleen mijn vriend vond dat geweldig, ook ik vond het heel bijzonder. Ik heb bij de eerste twee kinderen helemaal los kunnen gaan op roze spulletjes, tule rokjes, haarbandjes, speldjes, kraagjes onder vestjes en ga zo maar door.

De meiden zijn ook echt van die prinsessenmeisjes, echte meiden – meiden. We besloten voor zoonlief een echte jongenskamer te maken. Lekker stoer, donkerblauw op de muren, een stoere lamp en gave meubels. Niet dat onze zoon daar als baby iets van merkte, maar wij werden er in ieder geval erg blij van.

In de eerste jaren was het even wennen. Hij speelde niet in het keukentje van de meiden en alle knuffels met glitters waren ook niet interessant. Hij toonde alleen maar interesse in auto’s, brandweerwagens en vliegtuigen en maakte daar continu de bijbehorende geluidjes bij.

Eigenlijk moest voor hem alles opnieuw worden aangeschaft. Alle maillots en bloesjes konden door naar een jonger nichtje en voor ons zoontje kochten we allemaal stoere jongensspullen. De poppen en poppenbedjes en kleertjes hoefden we ook voor hem niet te bewaren, op die plek kwam de kist met lego. Voor school hebben we voor hem een rugzak voor jonge via Stoerekindjes-rugzak.nl

Zo leuk om te zien dat er zoveel verschil tussen kinderen kan zitten. Vanaf dat moment ben ik ook anders gaan kopen voor de meiden. Ik had er nooit over nagedacht voordat ik een zoon kreeg om spullen die je door geeft in een unisex kleur aan te schaffen. Zo zijn de fietsen roze, de kaplaarzen, de skihelmen en ga zo maar door. Ook de school rugtasjes zijn allemaal van Dora of een andere prinses. Dus onze zoon heeft onlangs zijn eigen rugzak voor jongens via Stoerekindjes-rugzak.nl gekregen. Hij is zo trots als een pauw en loopt er thuis ook continu mee rond.

Pin It on Pinterest

Share This