Skivakantie met pubers. Andere koek… Meestal schrijven we namens Littles List lijstjes voor kleine kinderen. Maar met de wintersport in ons achterhoofd beseften we dat het inpakken van vakantietassen van pubers weer een hele andere bezigheid is dan het inpakken van tasjes voor de allerkleinsten. Er hoeven dan gelukkig geen luiers, flessen, speentjes of luierdoekjes meer mee. Maar in plaats daarvan komen genoeg spullen terug. En of die spullen nuttig zijn, dat is dan maar de vraag. Om maar beetje de draak te steken met deze pubers maakte ik dit lijstje. Een lijstje met de meest nutteloze spullen die mee moéten naar wintersport. En even voor de duidelijkheid: we gingen maar zeven dagen.

TELEFOON

Ze zetten natuurlijk geen meter zonder hun TELEFOON. Het lijkt wel of ze helemaal niks meer kunnen zonder dat ding. Als je dat ding ook maar drie minuten zou volgen als ouder, dan ben je direct overspannen. Er lijkt iedere seconde wel een appje, snapchat, of weet ik het wat binnen te komen. Ook huiswerk wordt gemaakt met de telefoon ernaast. Want anders weten ze niet wat ze moeten maken en zonder muziekje kunnen ze zich niet concentreren. Dus ja, de telefoon moet zeker mee op wintersport. Omdat ik van mijn (hun) fouten leer, gooi ik ook een opgeladen powerbank in de rugtas. Meestal is de telefoon namelijk voordat we op Schiphol zijn al leeg.

CHILLPAK

Een chillpak. Wat wij vroeger denk ik een pyjama noemden, of joggingspak, heet tegenwoordig een chillpak. Het is ook heel chill om in dit chillpak met je vrienden te hangen. Aangezien we met meerdere families gaan met kinderen, moet er natuurlijk heel veel gechilled worden na het skiën. Dus de allerlelijkste capuchon trui gaat ook in de tas.

JAS

Omdat ze denken dat ze heel gaaf zijn en al soort studenten zijn hebben alle acht kinderen bedacht: allemaal dezelfde jas bedrukken. Alle acht skiën ze in dezelfde jas. Op de achterkant de naam van het plaatsje waar we gaan skiën en dan ’20 erachter. Ik stelde nog voor om als ouders ook dezelfde jassen te dragen… Maar dat idee werd me niet in dank afgenomen.

HUISWERK

Toen ik de jassen ging bestellen, zag ik op de site dat er nog veel meer bedrukt kon worden. Denk aan een usb stick bedrukken. Voor de grap heb ik dat gedaan voor mijn oudste. Zodat hij tijdens de vakantie ook nog een beetje kan werken aan zijn essay. En zodat er geen smoesjes kunnen worden verzonnen dat hij geen computer bij zich heeft. Want die heb ik lekker wel.

MUZIEK

Geen vakantie zonder muziek. Normaal gaat de JBL box onder de bagagedrager overal mee naar toe. Dit tot grote ergernis van wandelaars of andere voorbijgangers die genieten van de natuur. Nu gaat de box niet onder de bagagedrager, maar zijn ze van plan hem mee de piste op te nemen. Lekker chill voor tijdens het skiën en in de skilift. Skivakantie met pubers, dat is nog eens andere koek. Ik heb besloten te doen of ik deze pubers in dezelfde jas met box onder de arm niet ken volgende week.


Pin It on Pinterest

Share This