De laatste keer dat ik in verwachting was, kwam er iemand naar me toe van ruim tien jaar ouder om me te complimenteren met mijn leuke outfit. Ondanks het feit dat ik met een hele dikke buik liep. Volgens haar kon je in haar tijd geen leuke of hippe zwangerschapskleren krijgen en liepen alle zwangeren in soepjurken of oncharmante broeken. Gelukkig is dat nu helemaal anders en kan ik soms bijna jaloers kijken naar dames met een dikke buik. Er goed uitzien in je zwangerschap hoeft niet duur te zijn, gewoon een beetje creatief zijn. Hier wat tips!

Mooie broek

  • Bij H&M, Zalando, Wehkamp, en ga zo maar door, heb je dus echt super leuke broeken voor vrouwen die in verwachting zijn. Skinny jeans voor zwangeren, helemaal top en dat voor onder de dertig euro. Meestal is de broek met hoge band na je zwangerschap wel redelijk klaar voor de zak van Max, maar dat mag ook wel voor die prijs. Tip: heb je er eentje die lekker zit en er ook nog een beetje leuk uitziet? Koop er direct nog eentje in een ander kleurtje. Soms is het moeilijk om dé perfecte broek te vinden.

Schoeisel

  • Op de een of andere manier denken vrouwen dat wanneer ze zwanger zijn ze ook meteen op gemakkelijke sandalen moeten gaan lopen. Maar niets is minder waar. Natuurlijk moet je ook weer niet constant op hele hoge palen lopen… Dan krijg je op den duur last van je rug, je benen, et cetera. Maar een beetje gezellige laarsjes mogen heus wel. Ik droeg altijd mijn gewone laarzen. Of mijn enkellaarsjes van voor de zwangerschap. Niet de hele dag, maar wel als ik een feestje had of zoiets. Als je echt niet meer tegen hakken kunt, zijn er genoeg gezellige platte schoenen of laarsjes te vinden.

Zwangerschapsglow

  • Net als bij de jezus sandalen vinden veel zwangeren het niet meer nodig om zich op te maken of iets aan hun haar te doen. Maar juist nu moet je er stralend uitzien, want deze zwangerschap is zo voorbij en komt nooit meer terug. Boek een afspraak bij de schoonheidsspecialist, de kapper of een speciale zwangerschapsmassage. Ga aan het eind van je zwangerschap nog even naar de kapper, want als de baby er is zul je daar de eerste weken of maanden niet aan toe komen.  Ook leuk om jezelf met dikke buik vast te leggen door een speciale zwangerschapsfotograaf.

De betere jurk

  • En dan mijn lievelings: de zwangerschapsjurken van ASOS. In alle soorten en maten zijn de jurken verkrijgbaar. In verwachting zijn, in welke fase van je zwangerschap dan ook, zij maken het een feestje. En ook zeker goed te betalen! Waarom zou je in een bloemetjes soepjurk lopen waar je oma vroeger in liep, als je ook in een hip jurkje kan lopen met een gave print? Naast dat het leuk staat en je buik goed geaccentueerd wordt, zit zo’n jurkje ook lekker. Vooral aan het einde van de zwangerschap kunnen (spijker)broeken best een beetje snijden bij je buik of echt te strak aanvoelen. Daarom heerlijk om een zwangerschapsmaillot onder je jurkje te dragen en bij mooi weer lekker blote benen.

Pin It on Pinterest

Share This