Een van de grootste geluksmomentjes van een ouder

Voordat je vader of moeder wordt kun je je er waarschijnlijk nog maar weinig bij voorstellen: tuurlijk, je vindt baby’s schattig en je ziet misschien een volle tafel met kinderen en al hun vriendjes en vriendinnetjes voor je over een aantal jaar, maar je kunt als je zelf geen ouder bent, je nog niks voorstellen van de echte dierbaren momenten. De momenten die het er echt toe doen. In mijn zwangerschap lag ik wel eens over mijn baby te dromen tijdens lekker relaxen in een ligbad.

Zo was natuurlijk de bevalling zelf een moment dat ik nooit meer zal vergeten: mijn vrouw vocht als een tijger en ineens was ze daar, ons mooie meisje. Helemaal perfect, zoals het hoort. Ik hield meteen van haar en wist dat deze liefde anders voelde dan alle liefdes die ik daarvoor voor anderen heb gehad of nog steeds heb.

Daarna het moment dat ze voor het eerst lacht naar je. Ik was toevallig een foto aan het maken van onze dochter en haar eerste lachje heb ik per toeval vast kunnen leggen. Die foto staat in een lijstje op mijn bureau op kantoor.

Toen ze klein was nam ik haar vaak mee onder de douche, ik ging dan onder de douche met haar staan en mijn vrouw gaf haar dan aan. Heerlijk vond die kleine dat om met mij onder die warme straal te staan en ik vond het ook een heel gezellig moment. Helaas is nu het moment aangebroken dat ik haar echt niet meer onder de douche kan tillen. Maar gelukkig hebben we dit moment ingeruild voor het volgende: lekker relaxen in een ligbad. We gooien het bad vol met schuim en we hebben de grootste lol.

Toch is het allerfijnste momentje iedere dag als ze eventjes bij ons in bed komt liggen. Dat lieve, kleine, warme lichaampje die zich veilig wil voelen tussen papa en mama in! Hopelijk blijft ze nog heel lang klein.

 

Pin It on Pinterest

Share This