Alles winterklaar maken

Het is alweer november en wat wordt het nu ineens koud. De tijd dat we buiten konden zitten is nu echt voor de komende maanden verleden tijd. We gaan weer richting sinterklaas en kerst en we gaan weer veel meer binnen zitten. Ik kan me er echt ontzettend op verheugen: de kaarsjes en de open haard aan, erwtensoep en stamppot eten en gezellig onder elkaar zijn.

Onze kinderen zijn echt buiten kinderen, dus we hebben de tuin en de meubels in de tuin nog lang buiten laten staan, maar nu wordt het toch echt tijd om de spullen even goed op te ruimen. De tafels en stoelen kunnen gelukkig blijven staan, maar de buiten kussens en de parasol gaan wel de schuur in. Ik dacht dat ik dat klusje wel in mijn eentje kon klaren, maar jeetje wat zijn die parasolvoeten bij parasol-shop ontzettend zwaar. Heb dus even moeten wachten tot mijn man thuis kwam. Hij tilde dat ding natuurlijk met een hand op en heeft zowel de parasol als de parasolvoet binnen gezet. Alle zomerspullen naar binnen en de kerstlampjes en alle andere kerstspullen kunnen weer het huis in.

Wat is het toch grappig dat je je zo kan verheugen op de lente en de zomer en helemaal klaar bent met de winter en dat je na de zomer weer helemaal zin hebt in kou, dikke warme truien en lekker wil cocoonen op de bank. Op het moment dat ik dit schrijf liggen al mijn kinderen in hun dikke pyjama’s op de bank met een bakje pepernoten en een beker warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk. Ik kan niet wachten om er straks met mijn warme sloffen naast te gaan liggen. Ik gooi nog een blokje haardhout in de open haard en we genieten met z’n allen van de gezellige sfeer.

Dag parasol, dag buitenkussens: tot over een paar maanden

Pin It on Pinterest

Share This