Moeder in midlife

Een maand geleden was ik jarig en gaf ik een borreltje voor een grote groep vriendinnen. Ze hadden me al een aantal keer gevraagd wat ik wilde hebben, maar had werkelijk geen idee. Gekscherend riep ik dat ik op wereldreis zonder kinderen wilde of een tattoo. Blijkbaar werd dit door de anderen opgevat als ‘midlife’.

Bekokstoven

Voordat het feestje begon had ik al door dat ik er zou worden ‘ingeluisd’ en dat gebeurde. Een vriendin stond op tijdens de borrel en wilde graag het woord. Ze vonden namelijk met z’n allen dat ik  – nu al mijn vier kinderen wat ouder zijn – in een soort van ‘midlife’ zat, of eigenlijk zit. Na 11,5 jaar vol in de luiers te hebben gezeten, gaan nu de kinderen ineens allemaal naar school en lijken ze zelfstandig(er). Voor een moeder natuurlijk best lekker, maar ook wel weer heel erg raar. Met de tijd die ik over had bedacht ik baldadig wat ik nog zou willen.

Stap 1

Volgens mij vriendinnen was stap een een tweede gaatje – ik zie dat als een eerder gaatje, want ik had er al in ieder oor eentje, maar blijkbaar noem je het een ’tweede gaatje’. Op mijn feestje kwam ineens een leuk vrouwtje aan met een heel doosje vol met gouden oorbellen, waarvan ze er eentje in mijn oor erbij zou schieten. Ik vond het hartstikke grappig, alleen dachten mijn kinderen daar nèt iets anders over. Ineens stond er een hele rij, bijna iedereen had zin om er een extra gaatje bij te prikken, of in sommige gevallen hun eerste gaatje. Wat hebben we gelachen. En ook al is het fase, ik vind het een waanzinnig leuk aandenken aan de avond en ik vind het ook nog best grappig staan. Mama in haar midlife… misschien is het wel echt zo!

 

Pin It on Pinterest

Share This