De lente hangt in de lucht! En dat betekent zonneschijn, langere avonden en de geur van vers gemaaid gras… Hup hup naar buiten dus! Voor al die lange weekends en komende vakanties selecteren we de 6 fijnste campings én glampings op Hollandse bodem– van tentenkampen tot luxere lodges. Uit in eigen land: kan het leuker en dichterbij?

Met dank aan Felicia da Costa van The Travelling Toddler.


 

N°1

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Ooit al willen overnachten in een vliegtuig of vogelhuis? Dat kan bij  Buitenhotel De Vreemde Vogel! Deze voormalige boerderij is gevestigd in Vlaardingen en uitermate geschikt voor een verblijf met (jonge) kinderen. Je vindt er onder meer een kinderboerderij, fijne moestuin en een groot speelveld, en in de omgeving zijn ontelbaar veel leuke dingen te doen. Voor groepen zijn er speciale privé-velden en alle slaapplekken hebben eigen sanitair.

N°2         

Camping De Lievelinge

Inmiddels een begrip en van velen een lievelingsplek; deze bijzondere camping biedt alles wat je zoekt tijdens een kampeeruitje. Van tent tot kampvuur, van zwemmeer tot (biologisch) restaurant en moestuin: wat wil je nog meer! Voor de iets minder doorgewinterde kampeerders zijn er ook vaste units te huur.Let op: De Lievelinge is geopend vanaf 1 april tot 30 september.

Kampeerplaats hoogseizoen €23,50

Vaste kampeerunits: Vanaf €100 per nacht voor 4 personen

N°3

Campspirit Eiland de Kluut

Wat Richard Branson kan, kun jij nu ook (en uiteraard een stuk goedkoper): een heel eiland afhuren! Vier hectare voor jezelf, midden in het Veluwemeer. Loungen in een tipi, chillen in de hangmat of gewoon een stukje wandelen, het kan er allemaal! Mocht het je toch iets te klein worden, dan kun je vier keer per dag de veerboot naar Flevoland nemen. Ship ahoy!

Voor een weekend voor 4 personen:

N°4

Glamping op Erfgoed Bossem

Dit is upscale kamperen! Kies uit een luxe kamer in de boerderij, een coole kubus (mét telescoop!) of een leuke lodgetent op het erfgoed Bossem. En als je geen zin hebt om zelf te koken schuif je lekker aan bij chef-kok Martin, die geheel volgens het Slow Food principe (‘think global, eat local’) kookt. Fijn kamperen en ook nog eens lekker eten: dat is the best of both worlds, dachten wij zo!

N°5

Natuurcamping It Dreamlan

Direct onder het Lauwersmeer, op de grens van Friesland en Groningen ligt deze mooie Natuurcamping. Keuze te over als het gaat om accommodatie (denk aan tenten, eco lodges, groepsverblijven en een gezellige 10-persoons familiehuis), en voor kinderen een waar paradijs… Er is zoveel te doen dat je minstens een week moet boeken! Je rent van de kano naar de skelter, en van de trampoline naar de lammetjes of de zandbak. Fijn Friesland!

Voor kamperen (max 25 kampeerplekken) vanaf 8 euro per nacht.

N°6

Glamping ’t Buitenland

Zoals de naam al doet vermoeden, waan je je hier écht in het buitenland. Wat een geweldige mix aan stijlen en invloeden! Slaap in een typische yurt uit Mongolië, of een van de twee Finse Kota’s. ‘t Buitenland staat op Doeboerderij De Vergulde Hand, waar dagelijks leuke activiteiten en workshops worden georganiseerd. En wat dacht je van een huifkartocht? Fijn detail: deze bestemming gaat heel bewust om met natuur en milieu en probeert ervoor te zorgen dat je vakantie zo duurzaam mogelijk is. Wil je echt even terug naar de basis en je terugtrekken in het bos? Kijk dan ook naar de andere locatie en boek boshut Timboektoe.

Pin It on Pinterest

Share This