Veilig je kind(eren) vervoeren is tegenwoordig een belangrijk onderwerp- vroeger propten we met gemak meerdere kids op de achterbank (en wat dacht je van het feestritje in de achterbak?). Gelukkig is er een hoop veranderd want kinderen en vooral baby’s zijn kwetsbaar, dus safety first!

Door het grote aanbod aan autostoelen hoor je vaak dat ouders niet weten waar te beginnen. Laat het speuren maar aan Littles List over: om je op weg te helpen stelden wij een Top 6 Autostoelen op die allen voldoen aan de huidige veiligheidseisen en keurmerken. In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter vervoerd worden in een goedgekeurd kinderzitje. Het meest veilig blijkt een autostoel met een iso-fix bevestiging (ISOfix-basis moet je er wel vaak apart bij kopen), maar de meeste stoelen kunnen ook met een 3-punts gordel worden vastgezet. Babyzitjes dienen tegen de rijrichting in te worden geplaatst, om de kans op letsel bij een frontale botsing te voorkomen (zie in dit kader onze Top 5 newborn car seat), maar vanaf twee jaar mag de stoel ook in de meerijrichting staan. Een ander belangrijk criterium was of er niet een verhoogde concentratie ongewenste stoffen in het materiaal van de autostoel werd aangetroffen.

Tot slot, we hebben ook op prijs, design en afmetingen gelet. Voor elk wat wils dus! Een autostoel is een noodzakelijk aan te schaffen product, en waarom zou je dan niet kiezen voor een veilig en duurzaam alternatief, dat jaren meegaat? Safe travels!


N°1

KIDDY PHOENIXFIX 3

De Phoenixfix Pro 3 -het nieuwste model uit de Phoenixfix-lijn – kwam als beste uit de test van de Stiftung Warentest en ADAC. Het model is  verbeterd op het gebied van veiligheid, en heeft extra opties. De feiten op een rij: Geschikt voor kids van 9 – 18 kg (ca. 9 mnd tot ca. 4 jr). Verbeterde side protection (meer veiligheid hoofd en schouders).  De stoel past zich aan je kindje aan: er wordt een verwijderbaar zitkussen geleverd, dat samen met de hoofd- en beensteun zorgt voor meer veiligheid en comfort. De hoofdsteun is met één hand in 5 standen verstelbaar, en er is een slaapstand. Met k-fix connectors geschikt voor iso-fix (en als je die niet hebt klap je die aansluitingen eenvoudig in en zet je de stoel vast met een 3-puntsgordel). De ingebouwde Kiddy Shock Absorber absorbeert de energie van de driepuntsgordel en beschermt je kindje tijdens een ongeluk of bij plotseling remmen.  De stoel wordt in de meerijdrichting geplaatst, heeft zachte comfortabele 3D-gaasbekleding en weegt 6,6 kg.

N°2

CYBEX PALLAS 2-FIX

Mooi, functioneel én duurzaam (dankzij de combinatie van groep 1 t/m 3 is de stoel heel lang te gebruiken). Cybex hanteert het SDF-innovatie- principe (safety, design en functionality). Alle feiten op een rij: geschikt vanaf ca. 9 mnd tot ca. 12 jr. De vangtafel maakt de stoel extreem veilig omdat de impact van een aanrijding hierdoor over een groter deel van het lichaam wordt verdeeld. Wanneer je kindje een jaar of drie is (18kg) verwijder je de basis en het veiligheidskussen en verandert het autostoeltje in het award-winning model voor groep 2/3: de Cybex Solution X-fix. De 3-punts autogordel biedt dan voldoende veiligheid (lees hier voor meer info). Voorwaarts installeren; ligstand aanwezig. Hoofdsteun  in 3 standen verstelbaar, en rugsteun in 11 standen. Gemaakt van schokabsorberende materialen en ademende stof; wasbare bekleding (altijd fijn bij spugen of knoeien!). Stoel is vast te zetten met een Isofix (en later met een 3-puntsgordel); De Isofix haken kunnen ook weggeklapt worden in auto’s zonder Isofix-bevestigingssysteem). Let op: de stoel is vrij breed en neemt daardoor veel ruimte in op de achterbank.

N°3

KIDDY GUARDIANFIX PRO 3

Altijd fijn als je, meteen na de baby autostoel (bijv. de Kiddy Evoluna i-size), een autostoel kunt aanschaffen die jaren meegaat. Handig én duurzaam! De feiten: dit model  kan aan de maten van je kleine worden aangepast; voor jongere kinderen wordt het stoelkussen i.c.m het botsingsscherm gebruikt. Ook de hoofd- en rugsteun kunnen in hoogte en breedte worden versteld. De stoel is dus te gebruiken door groep 1, 2 en 3. Biedt ook verbeterde bescherming bij zijbotsingen en voldoet aan de nieuwste norm, ECE-R44/04 (aanvulling 10): de allernieuwste standaard op het gebied van veiligheid. De stoel heeft een nieuwe veiligheid-beugel; tijdens een ongeluk vangt deze de energie als een airbag op, en de speciale vormgeving maakt het “afrollen” van het bovenlichaam mogelijk. Dit zorgt voor minder belasting van de nek-en schouderzone. De autostoel kan met 3-puntsgordel bevestigd worden.  Kiddy Shock Absorber geïntegreerd (zie No.1). Of op het eenvoudige Isofix systeem dankzij k-fix+ connectoren, die ook in te klappen zijn bij auto’s zonder isofix. Aanpasbare zitpositie zorgt voor comfort tijdens langere ritten.  Voorwaarts installeren. Gewicht stoel: ca. 8 kg.

N°4

JOIE AUTOSTOEL TRILLO SHIELD CYBERSPACE

Een fijne autostoel voor een fijne prijs. Wederom een duurzame optie, omdat deze stoel vanaf ca. 9 mnd tot ca. 12 jaar te gebruiken is. De feiten op een rij: stoel is eenvoudig met gordel of isofix (ISOSAFE-connectoren voor veilige montage op de ISOFIX bevestigingspunten)  te bevestigen. Energie-absorberende veiligheidsbeugel biedt al extra veiligheid aan groep 1. Dankzij het layer securityconcept is er optimale veiligheid bij ongevallen; bevat ook een aanpasbare side impact protection. Je kindje reist in stijl dankzij 2 opbergbare bekerhouders en zit ook nog eens comfortabel: het memory-foam zorgt voor de beste ergonomie.  De bekleding is van goede kwaliteit en eenvoudig in onderhoud.

N°5

Britax Römer Discovery SL

Goed geprijsd én veilig: daar houden we van! Let bij deze stoel wel even op de maten: door de verstelbare hoofdsteun past hij niet in elke auto en het is nou juist zo fijn als je de stoel maximaal kunt gebruiken. De feiten: voor kinderen vanaf ca. 4 – 11 jaar en eenvoudig te installeren dankzij het veelzijdige soft-latch ISOFIT-systeem (deze stoel is tot 30% lichter dan andere KIDFIX-kinderstoelen van Britax). De diepe, zacht gevoerde zijsteunen zorgen voor een optimale zijwaartse botsbescherming. De hoofdsteun is ergonomisch ontworpen voor slaapposities. Comfortabel!  Goedgekeurd voor inbouw met een automatische 3-puntsgordel (universeel in alle auto’s) en heeft een verstelbare rugleuning. Voorwaarts plaatsen in de auto. Vind je het toch fijner om het stoeltje wél vast te kunnen zetten, dan kan dat met de Römer Kidfix SL van €149 (installatie met Isofix of autogordel).

N°6

Booster seat, Bubblebum

Soms zijn er van die uitvindingen waarvan je wenst dat je het zelf had bedacht. Dit opblaasbare autozitje is daar een goed voorbeeld van! BubbleBum Booster is het eerste opblaasbare, draagbare en opvouwbare autozitje op de markt. De feiten op een rij: geschikt voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar (18-50 kg.) en ECE R44/04 goedgekeurd. Door de geringe breedte (32 cm) is hij erg compact en past leeg in de rugzak van een kind; hij weegt slechts 500 gram. In tegenstelling tot veel andere stoelverhogers heeft de BubbleBum geen armleuningen, zodat hij ook op kleinere plekjes past. Dat betekent dat er tot wel 3 boosters naast elkaar op de achterbank kunnen! Ideaal voor in de taxi, tijdens vakanties in de huurauto of bij opa en oma in de auto.

Pin It on Pinterest

Share This