Het is herfst! Gekleurde bladeren, kastanjes en beukennootjes die voor je voeten vallen of zelfs komen aanwaaien op het strand. Heerlijk uitwaaien met je gezin, een herfstwandeling maken en dan als beloning warme chocomel met taart, een uitgebreide lunch of eindeloos tafelen. Om moe maar voldaan huiswaarts te keren, of, beter nog, lekker te blijven slapen. Dat kan perfect bij deze vijf pareltjes van getaways in Nederland, gevonden door Felicia da Costa. Waarschuwing: You will FALL in love!


 

N°1

Hotel de Lochemse Berg Barchem

 

Midden in de bossen bij Lochem ligt dit heerlijke, onlangs verbouwde hotel. Meerdere open haarden, een wijnkamer waar je zelf je fles wijn mag uitzoeken, en eindeloze wandel-en fietsmogelijkheden. Leuk detail: je kunt een gevulde picknickmand meekrijgen voor tijdens een van je tochten! Lekker met de kindjes naar buiten en ‘s avonds aanschuiven voor een heel goed diner. Dat is toch vakantie?

N°2

Winterlodge Noordwijk

Wie niet direct aan de kust woont, vergeet nog wel eens de fantastische Hollandse stranden. Zonde! Want wat is het fijn om tijdens de herfstdagen een fikse strandwandeling te maken, en die vervolgens af te sluiten met een kop thee of warme wijn bij de haard in een knusse tent. De Winterlodge is zo’n plek waar je nooit meer weg wil: heerlijke banken, geweldige (biologische) menukaart en zicht op de zee. Niet voor niets is hun slogan ‘there’s a place where happy people go’. Hier worden we vrolijk van!

Diverse prijzen koop mij  VIA TRIPADVISOR.NL

Mocht je in de buurt willen overnachten dan is Hotel Vesper zeker een aanrader!

Kamer vanaf €205 koop mij VIA BOOKING.COM

N°3

Hotel Landgoed Het Roode Koper

Tja, dit hotel has it all. Met een manege op het eigen landgoed, een tennisbaan voor familietoernooitjes en een gigantisch bos voor eindeloos wandel- en fietsplezier is dit dé plek om een paar dagen door te brengen tijdens de herfstvakantie. Denk daar nog de fijnste haardkamer (mét spelletjeskast!) en geweldig restaurant bij, en je bent om. Eerst lekker uitwaaien, en dan rozig met een warme chocomel bij de haard. En na het eten rol je zo naar een van de heerlijke kamers voor een lange nacht. Vooral de Family Suite in het Manegehuis is een aanrader voor grotere gezinnen. Het hotel is zeker niet goedkoop maar je krijgt er sterretjes voor, het is de ervaring meer dan waard. Doen!

N°4

Aparthotel Bommeljé Domburg

‘Daar aan de kust, de Zeeuwse kust’… Niet voor niets wordt dat prachtige stuk van ons land wel vaker bezongen. Op nog geen uur van Rotterdam waan je je in het buitenland. Settle je lekker in een van de (familie)appartementen en hup, naar buiten! Lange strandwandelingen, oesters zoeken én opeten, of met een speciale opzichter de duinen in- voor elk wat wils in Zeeland! Domburg is ook nog eens een charmante badplaats met hippe winkeltjes en restaurants. Ook wel eens fijn, om na een lange dag aan het strand gewoon ‘thuis’ met een glas wijn op de bank te ploffen!

N°5

B&B Nieuw Midhuizen Groningen

Voor mensen met wat kleinere kindjes is dit écht een heerlijke plek. Helemaal in het uiterste puntje van Groningen ligt deze prachtige boerderij met moestuin, waar Jacobien Louwes de scepter zwaait. Twee fijne kamers, een bibliotheek met luie stoelen bij de haard, en iedere morgen een heerlijk ontbijt. Laarzen aan, kind in de draagzak en lekker naar het wad, om eindeloos te wandelen. Een fietstocht door de omgeving, langs oude kerkjes en boomgaarden, is ook heerlijk. En daarna met een grote kop warme chocomel bij de haard, een beetje turen over de eindeloze akkergronden. Met een beetje geluk mag je meehelpen bij de aardappeloogst of meekijken in een van de gigantische schuren! Voor een geweldig diner reserveer je bij Herberg Onder de Linden in Aduard (mét Michelin ster!), restaurant Korensant in Verhildersum of De Oude Sluis in Zoutkamp.

Pin It on Pinterest

Share This