Bizar te bedenken dat we vroeger zonder problemen met vier kids op de achterbank zaten (en soms nog twee liggend in de achterbak erbij). Gelukkig is er een hoop veranderd want kinderen en vooral baby’s zijn kwetsbaar, dus safety first!

Een geschikt autostoeltje moet voldoen aan de huidige veiligheidseisen en keurmerken; ook van de prijs, het design en budget wil je natuurlijk een beetje blij worden. In Nederland moeten kinderen tot een lengte van 1,35 meter in de auto vervoerd worden in een goedgekeurd kinderzitje. Als je kleine af en toe bij opa en oma logeert (hoera! jij een nachtje doorslapen) en bij hen in de auto zit is het heel fijn als de autostoel gewoon met een autogordel vastgemaakt kan worden; het veiligst blijkt een autostoeltje met een isofix-bevestiging. De isofix-basis koop je er apart bij en maakt het eenvoudig het zitje in de auto te zetten. Vooral bij het plaatsen van bijvoorbeeld een Maxi-Cosi voor de allerkleinsten is het een heel handig systeem.

In onderstaande hitlijst staan vier veilige en fijne autostoeltjes voor je baby. Wij hebben uiteraard zelf  stoeltjes getest en daarnaast uitvoerig de bevindingen van verschillende erkende instanties geraadpleegd (o.a. Consumentenbond, ANWB en heel wat moms met newborns!). Zie hier onze hitlijst met autostoeltjes voor ná de babyfase. Let op: vaak is een combinatie tussen beiden autostoeltjes mogelijk. En dat is natuurlijk weer prettig voor de portemonnee. Onderstaande 4 autostoeltjes voldoen allemaal aan de Europese veiligheidsnormen en de meeste ook aan de i-Size regelgeving, zie hier. Meer informatie over bijvoorbeeld het uitschakelen van de airbag op de zitplaats waar je het autostoeltje plaatst etc. lees je op de ANWB site.


 

N°1

Maxi-Cosi Pebble Plus

Een gebruiksvriendelijk, veilig babystoeltje, zie hier de videoThe facts: geschikt voor baby’s van 0 tot 13 kg. Met zachte bekleding die te verwijderen en te wassen is (prettig na een sporadisch kotspartijtje). Met verwijderbare zitverkleiner en verstelbare draagbeugel met geïntegreerde zonnekap tegen de zon op het bolletje. De verstelbare 3-punts veiligheidsgordel heeft gordelpads en kan met een eenvoudige installatie in de auto met anti-mis-use haken bevestigd worden; de haken gaan verkeerde gordelbevestiging tegen. Ook goedgekeurd voor in vliegtuigen! (zie hier). Extra veilig met optioneel 2WayFix onderstel (isofix-onderstel) voor €239.

Je kunt je set eventueel uitbreiden met de Maxi-Cosi 2wayPearl autostoel (€299), dan kun je je kindje zowel voor- als achterwaarts vervoeren tot de leeftijd van ongeveer 4 jaar.

N°2

Autostoel BeSafe iZi Go Modular iSize

De iZi Modular Base is zowel met de handige iZi Modular Base (apart te bestellen) te gebruiken als met een driepuntsgordel. Dankzij het Side Impact Protection systeem worden het hoofd en de nek van je kind optimaal beschermd. Ook voor papa en mama is deze autostoel een uitkomst: door de eenvoud van de base is montage makkelijk. Handige magneten houden de gordels opzij. Geschikt voor baby’s van 0-13 kg.

Wil je in 1 keer klaar zijn dan is er ook het 3-in-1 autostoelconcept voor groep 0 en 1 tegen de rijrichting in. Met verstelbare ISOfix bevestigingsarmen waardoor er extra beenruimte kan worden gecreëerd. Daarna kan het kind in het Modular vervolgzitje op hetzelfde onderstel achterwaarts vervoerd worden.

€892 koop mij via bol.com

Heb je al een Stokke  of wil je een Stokke kinderwagen ga dan voor de Stokke iZi Go Modular autostoel van by BeSafe.

N°3

Cybex Cloud Q plus autostoel

Dankzij de bijna geheel platte ligstand verandert autostoel Cloud Q Plus in een reiswieg voor gebruik buiten de auto: ideaal! Bij het instellen van de hoofdsteun in 11 standen passen harnaslengte en zithoek zich automatisch aan. Het stoeltje groeit daardoor met je kleine mee. Door de langere beensteun en een ergonomische houding kan je kindje heerlijk slapen. De feiten: geschikt voor baby’s van 0-13 kg. Uitgevoerd in luxe stoffen. Ergonomische, bijna platte ligstand voor buiten de auto. Compatible met verschillende kinderwagens. Opvouwbare zonnekap en wasbare bekleding. Te bevestigen met 3-punts autogordel of met Cybex Base Q-FIX isofix voor €149,95.

€259,95 koop mij via babypark.nl

Budgettip: de Autostoel Cybex Aton 5 komt  zeer goed uit alle testen.

N°4

Doona autostoel

Het uitklapsysteem van de Doona is uniek en werkt eenvoudig. De Doona Maxi- Cosi/autostoel heeft geïntegreerde wieltjes. Geen gezeul meer dus want in een handomdraai tover je de Maxi-Cosi om tot kinderwagen. Ideaal -voor de korte ritjes! (let op: het is geen vervanging voor een kinderwagen want je kleine heeft nauwelijks bewegingsruimte). Licht, veilig en zelfs mee te nemen in het vliegtuig vanwege het formaat. Hadden wij het maar uitgevonden! The facts: geschikt voor baby’s van 0-13 kg. Dubbele zijwaartse bescherming en geïntegreerde wielen. Ergonomisch verkleinkussen. Verstelbare draaghendel en duwstang. Fail-Safe mechanisme (verkleint kans op onjuist gebruik). Met 1 druk op de knop vouwen de wielen uit. Vering en zwenkwieltjes voor prettig rijden. Hij weegt 7 kg is en klein op te bergen. Inclusief achterbankbeschermer, zitverkleiner en zonnekap. Te bevestigen met 3-punts autogordel of met Doona isofix Base voor €149,90.

N°5

Joolz iZi Go Modular By BeSafe Autostoeltje

Voor iedereen met een Joolz Day of Geo kinderwagen (één van de meest verkochte kinderwagens, zie hier), is het Joolz iZi Go Modular By BeSafe autostoeltje een musthave. Het autostoeltje kan op het frame van een Joolz kinderwagen worden bevestigd met de meegeleverde adapters. De feiten op rij: geschikt voor baby’s van 0-13 kg. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Handige magneten houden de gordels opzij. Verwijderbare en wasbare bekleding. Verstelbare veiligheidsgordels en hoofdsteun. Voorzien van een XL zonnekap met UV bescherming. Kan bevestigd worden met de 3-punts autogordel of de BeSafe iZi Modular Base voor €249. Let op: wij hebben dit stoeltje geselecteerd omdat het hoog scoorde op veiligheid en design (en okay, ook wij zijn fan van Joolz) maar dit stoeltje bevat schadelijke stoffen aldus de ANWB.

Nog een hele fijne tip die we onlangs gespot hebben: dit is dé manier om zo’n (onhandig) autostoeltje te dragen.

Pin It on Pinterest

Share This