Oorlog op de achterbank, kadetjes die door de wagen vliegen en plakkende limo tot aan je oksels? Nee hoor, niet nodig. Reiskussentje onder de arm, knutselboek op schoot en de laatste toiletspulletjes in een handig tassie. Check en dubbel check. Vertrek zonder vakantiestress met deze musthaves voor on the road. Selected door Littles List voor ELLE MAMA.


 

N°1

REISKUSSENTJE PINGUIN, KIKKERLAND

Deze te gezellige pinguïn kan worden omgetoverd tot een nekkussentje voor het reizen. Rits de achterkant open en keer de pinguïn binnenstebuiten. Berenfan? Die variant is er ook.

N°2

BOEK ‘OP DE ACHTERBANK’, UITGEVERIJ SNOR

Het ultieme vakantie-digidoeboek op A3 formaat! Want tja, op vakantie gaan is te gek maar die zit op de achterbank kan nog wel eens lang duren…  Dit boek, bomvol ouderwetse en interactieve games levert urenlang vermaak. Tik apen uit de Eiffeltoren met je smartphone, zet zo snel mogelijk een tent op en maak je eigen QR-code. Tip: er is een gratis app. In deze app zijn verschillende games te vinden. De spelletjes hebben geen internetverbinding nodig dus geen zorgen om kosten in het buitenland.

N°3

ACTIVITEITENKAARTEN, USBORNE

Bak een hele hele vieze taart of speel Bingo. In de auto? Ja echt, in de auto. Met deze activiteitenkaarten van Usborne hoeven ze zich nooit te vervelen op de achterbank. De Britse uitgeverij heeft trouwens ook hele leuke sticker- en kijkboeken. Kindvriendelijk, leuk én leerzaam. Peter Usborne pioneerde in 1973 met een hele nieuwe lijn van boeken voor kinderen. Hij is ook pleitbezorger voor READ International, een liefdadigheidsorganisatie die goede kwaliteit schoolboeken levert, o.a. aan Tanzania. Samen met zijn kinderen heeft hij de Usborne Foundation opgezet om initiatieven voor jonge literatuur te steunen.

N°4

CAPPI STIFTEN, STABILO

De ideale stiften voor onderweg. De doppen rijg je aan de flexibele ring en kunnen dus niet kwijtraken. De onderkant van de stift is plat als een tubetje en voorkomt dat de stiften makkelijk wegrollen, perfect voor in de auto en het vliegtuig. De grip is in de vorm van een driehoek. Met de Cappi stiften kun je schrijven en kleuren. Toch vergeten de dop op de stift te doen? Geen ramp: tot 24 uur is er niets aan de hand en uiteraard zijn deze stiften uitwasbaar.

N°5

SNACK CATCHER, MUNCHKIN

Deze Munchkin snack catcher is een ware hit in New York. Door de zachte klepjes kunnen de kleine kinderhanden gemakkelijk het lekkers pakken. De bobbeltjes reinigen de vingers zodat er weinig schoongemaakt hoeft te worden. En dankzij de rubberen onderzijde en hendels zal de Snack Catcher niet snel uit hun handen glijden. Val- en vaatwasbestendig.

N°6

AUTOTAS, MIMI’LOU

Mimi’Lou is een Frans merk, met aan het roer illustratrice Miriam Derville. Haar muurstickers werden een groot succes en al gauw kwam daar een accessoire- en interieurlijn bij. Dit tasje is gemaakt van katoen en biedt genoeg ruimte voor alle achterbankspulletjes.

N°7

KINDERKOPTELEFOON, WONKEY MONKEY

Alle aapjes opgelet! Deze vouwbare headset is voorzien van comfortabele oorkussens en een uitschuifbare boog voor de ideale pasmaat. Als je klaar bent met luisteren, vouw je de koptelefoon op en berg je ‘m gemakkelijk op. Goede kwaliteit stereogeluid met standaard 3,5 mm jack (past op de meeste audio-apparaten).

N°8

BOOSTER SEAT, BUBBLEBUM

Deze vrolijke autostoelverhoger (voor op vakantie of ritjes in taxi’s of huurauto’s) is in een paar seconden op te blazen en erg compact (32 cm breed en slechts 500 gram). Laat ‘m leeglopen en hij past in de rugzak van een kind. Omdat-ie, in tegenstelling tot veel andere stoelverhogers, geen armleuningen heeft, past de BubbleBum in kleinere ruimtes waar andere autostoeltjes niet passen en passen er dus ook drie kinderen op een verhoger op de achterbank.

N°9

MAGNETISCH SPEL AUTORACE,THE PURPLE COW

Origineel spel, verpakt in een leuk en handig blik voor op de achterbank. Vanaf drie jaar. Het merk Purple Cow heeft trouwens meer leuke reisspelletjes waaronder domino, galgje, etc. Afkomstig uit Australië en daar weten ze wel raad met lange afstanden.

N°10

LANDKAART, KIDSKOMPAS

Een informatieve en vooral leuke kinderroutekaart voor op de achterbank. Ideaal voor in de auto maar ook voor op de plek van bestemming. Vol weetjes over het land, highlights uit de geschiedenis en belangrijke monumenten (op een kinderlijke wijze opgeschreven). En neem je potloden mee want tekenen en kleuren kan ook! Tip: check ook eens de leuke reisgidsen van Kidskompas.

Pin It on Pinterest

Share This