Fastfoodketens, bungalowparken, subtropische zwembaden en mayo aan je voeten? Mwwah… een vakantie met kinderen kan ook anders. Daarom deze top 10, samengesteld door Littles List voor ELLE MAMA. Goedgekeurd voor kids en ook een feest voor papa’s en mama’s.


 

N°1

LITTLE TREASURES

Hippe hotels, bijzondere bed & breakfasts en chique chalets. De Nederlandse Amy Stolze, zelf moeder van een peuter, selecteert bijzondere vakantieschatten voor jou en je kleine. Weg van het massatoerisme, maar wel goed te bereiken. Laat je verassen door de ‘Treasure van de maand’ en shop slimme kinderspullen voor op reis in de Kids Travel Store. Ook geeft Amy handige reisadviezen en stelt ze een Top 5 samen in themareizen. Wordt het lekkerbekken, eco-proof of wellness?

N°2

KID AND COE

De AirB&B voor kinderen. En wat voor een. Luxe villa’s met zwembaden, design badkamers en eindeloos grote tuinen. Je betaalt wat maar dan heb je ook wat. Opgericht door de Amerikaanse Zoie Kingsberry uit pure noodzaak: haar man is musicus en dus reist Zoie met kroost over menig continent. Saaie hotelkamers waren geen optie meer, fijne huizen met speelgoed en tuinen wel. Het platform heeft inmiddels meer dan 500 zorgvuldig geselecteerde woningen over de hele wereld. ‘Kid-tested and parent-approved’, aldus de slogan op de website. Tip: alleen ter inspiratie is het al leuk om Kid & Coe te bezoeken, kijk binnen bij fantastische interieurs.

N°3

MRS NOMAD

Nathalie en Nathaly zijn de vrouwen achter de website Mrs. Nomad. Ze weten als geen ander waar je moet zijn voor leuke, kindvriendelijke en originele adressen. Basic kamperen, chique lodges of drijvende huisjes: check it out. De verhalen zijn ‘echt’: de twee dames zijn er zelf geweest of vrienden met kinderen. Sinds kort zijn er ook pakketten: logeer in het centrum van Parijs in het Mama Shelter hotel, maak een spookexcursie en een behind the scenes Eiffeltour. Je kindjes willen niet meer terug (of nog een keer)!

N°4

Secretplaces

Een onafhankelijke (online) gids met prachtige en vaak betaalbare unieke accommodaties. Vul ‘great for kids’ in bij het kopje ‘Interest’ en alle leuke plekken voor jou en je kind poppen op per land. De eigenaren bezochten duizenden hotels maar slechts een deel daarvan haalde de website. De selectie is divers: van een groot historisch landhuis tot een elegant city hotel. Secret Places is een award winning concept en door vele media bejubeld waaronder The New York Times.

N°5

Expeditie Kroost & Co

Droomstranden, piraten & schatzoekers, bijzondere dieren of waterratten. Genoeg keuze voor reislustige gezinnen bij Kroost & Co. Deze reisorganisator heeft een ruime keuze aan kindvriendelijke en bijzondere bestemmingen buiten Europa (voor kinderen van 0 – 12 jaar). Tip: er zijn speciale vriendjesreizen ontwikkeld. Je kinderen komen in contact met andere Nederlandse kinderen. Kroost & Co adviseert en verkoopt reizen direct aan klanten. Ben je erg druk? Ook ‘s avonds en in het weekend kun je een reisplan bespreken!

N°6

Family fun travel

Family Fun Travel is een jonge reisorganisatie gericht op reizen met kinderen van 0 – 18 jaar. Heerlijke vakantievilla’s, leuke gezinsvakanties en een webshop met handige producten. Family Fun Travel has it all. Dus kies voor een safari in Kenia, ga eiland hoppen op Hawaii of maak een rondreis door West Amerika. Deze reisorganisatie is opgericht door twee oud collega’s met een passie voor reizen. Ze willen hun kinderen de wereld laten zien, ver weg en dichtbij, en die ervaringen delen ze graag online. Naast accommodatie kan Family Fun Travel ook vliegtickets en autohuur voor je regelen.

N°7

30pluskids

Huur een luxe safaritent in Frankrijk, overnacht in een gigantisch kasteel in Italië of kies voor een nomadenbestaan aan het Veluwemeer. 30pluskids is een platform voor 30- en 40plussers met kinderen tot 12 jaar die op zoek zijn naar originele vakanties en weekendjes weg. De accommodaties worden aangeboden via externe reisaanbieders en de meeste zijn kleinschalig. Tip: op de website kan je ook leuke daguitjes vinden (theater, event, restaurant).

N°8

Eliza was here 

Alom bekend en ook heel fijn voor een fly & drive vakantie met kids. De ‘ontdekkingen’ van Eliza onder de pijler ‘kinderen’ hebben in de omgeving vaak leuke uitstapjes en zijn kindvriendelijk. Bij de accommodaties – bijna altijd een sfeervol huisje met zwembad – moet je wel een babybedje- en stoel huren. En dan sla je linksaf en kan de vakantie beginnen.

N°9

Riksja Kids

RiksjaKids, onderdeel van Riksja Travel, is specialist in verre reizen. Ieder land heeft een speciale website voor reizen met kinderen met heel veel reismogelijkheden. Bij RiksjaKids boek je individuele reizen met kleinschalige hotelletjes en cottages. Met bouwstenen maak je je eigen ideale vakantieprogramma. Geen grote touringcars maar reis met je kinderen met eigen auto, trein of minibus.

N°10

PHAROS REIZEN

Kruistocht in spijkerbroek? Dolfje Weerwolfje? Potter & Potter? Pharos Kids heeft unieke themareizen waarin kindjes hun fantasie werkelijkheid kunnen laten worden. Pharos Reizen (ANWB) is specialist in autovakanties met het hele gezin. Er is een ruim aanbod voor zomervakanties, wintersport en weekendjes weg: ontdek de natuur tijdens een boerderijvakantie, combineer twee mooie bestemmingen in een vakantieduet of ga voor een all inclusive vakantie.

Pin It on Pinterest

Share This