Op zoek naar een goede, stadse kinderwagen? Die vooral handig, hip, licht en wendbaar is? Het is kiezen uit 10 goede wagens. Aan jou de keuze welk model. Ben je lang kies dan de Joolz, Stokke of Cybex. Ren je veel van hot naar her en zit je regelmatig in de tram, ga dan voor de Bugaboo Bee. Geen big spender? Kies dan de Koelstra B. Daily. Bekijk vooral ook de filmpjes, zou het dan toch een mannen gadget zijn, die ze weer aan hun wagenpark kunnen toevoegen?

 

N°1

JOOLZ DAY 2

Een easy ride met de Day 2; de wagen is stevig en wendbaar. Door de hoge stoelpositie kan je kindje gezellig tijdens het eten aan tafelhoogte aanschuiven. Het ergonomische stoeltje is omkeerbaar en in drie posities te verstellen. De veiligheidsbeugel is met een hand te openen, de voetensteun en duwstang zijn verstelbaar. De reiswieg (€190) is ruim en heeft een ademend matrasje. Het populaire zusje van de Day, de Joolz Geo, heeft de Red Dot Design Award 2015 gewonnen zie onze hitlijst duo kinderwagen. Leuk detail: voor iedere verkochte Joolz wordt een boom geplant in het Joolz geboortebos, hiermee draagt het merk bij aan de bestrijding van klimaatverandering en ontbossing. En van iedere verpakking valt van het karton een speelgoed item te maken. Voor de video klik hier. Verkrijgbaar in 4 kleuren en diverse edities. Geschikt voor Maxi Cosi.

N°2

BUGABOO BEE5

Alweer de vijfde (nog betere!) versie van de Bugaboo Bee. In 2013 was het de ‘Beste koop combi kinderwagen’, aldus de Consumentenbond. Ook wij cruisen allebei rond met een Bugaboo Bee. Waarom? De wagen is klein, licht, makkelijk en soepel. Je neemt de Bee easy mee in de auto maar ook met het OV. De vijfde generatie is nog fijner door o.a. de uittrekbare zonnekap en de Bugaboo Bee5 wieg. Voor de pasgeborenen is er naast de wieg ook nog het gewone ‘nestje’ (€89,95), waar de baby plat in kan liggen. Het stoeltje groeit mee met je kind en is om te keren, te kantelen en te verlengen De Bee heeft een fijne prijs en hé, dan ziet ie er ook nog goed uit. Gewicht: 8.5 kg. Geschikt voor Maxi Cosi. Voor de video klik hier. Verkrijgbaar in 10 kleuren (en limited editions). Let op de in vergelijking met andere kinderwagens is de Bee redelijk laag waardoor je moet bukken om contact te maken met je kindje maar uit ervaring went dat vanzelf.

N°3

BUGABOO CAMELEON3

Een slag groter dan de Bugaboo Bee maar als beste uit de test met een 8,3 bij de Consumentenbond 2015. De meest opvallende vernieuwing van de Bugaboo Cameleon 3 is dat de kinderwagenbak plat gemaakt kan worden, handig voor in kleine auto’s en smalle gangen. Het inklappen is nu makkelijker dan ooit; met een beweging is het frame van de kinderwagen ingeklapt, en weer uitgeklapt. Ook het boodschappenmandje is ruimer geworden. De derde generatie van de Cameleon is veelzijdig en functioneel. Goed te gebruiken op ieder terrein en zo ook in de stad. Met verstelbare en om te keren stoel. De wagen ziet er strak en robuust uit. Gewicht: 9,6 kg.  Geschikt voor de Maxi Cosi. Voor de video klik hier. Verkrijgbaar in 9 kleuren of customized.

N°4

KOELSTRA BINQUE DAILY

Wellicht ken je Koelstra vooral van (kleine) buggies maar de Binque Daily zal je verrassen, in prijs en kwaliteit. Dat vond ook de Consumentbond in 2013. Kijk vooral het filmpje hier met een bijzonder leuke man. De rugleuning kan moeiteloos van zit- naar slaapstand en de beensteun kan helemaal horizontaal. De kap is voorzien van driehoekige reflectoren. De zitting is ruim met een lengte van 88 cm en sluit rondom af voor bescherming. Met een stevige voetenplank en geschikt voor Maxi Cosi.  De ‘Banana’ reiswieg koop je er voor €179 bij. Gewicht: 12,8 kg. Verkrijgbaar in 7 kleuren.

N°5

EASYWALKER MOSEY

Meet Mosey: de opvolger van de June (Red Dot Award 2012 en een dikke 8 op Testpanel.nl). Een goede, stadse combiwagen, een alleskunner. Niet voor niets is de Mosey genomineerd voor de Baby Innovation Award 2015. De vierwieller is met een hand in een simpele beweging op te vouwen inclusief zitje of reiswieg. De reiswieg is met een klik te bevestigen en kan snel helemaal plat gelegd worden en past zelfs in een Mini Cooper! De wagen is te gebruiken met een reiswieg (€159,99) of autostoeltje (ook Maxi Cosi). Verkrijgbaar in zes trendy kleuren met een zilver of zwart frame. Gewicht 9,9 kg. Voor de video klik hier. Voor een video recensie van een (Duitse) mama van Mommie Talks klik hier.

N°6

STOKKE SCOOT

The urban compact stroller van Stokke is een compacte, wendbare kinderwagen. Handig in te vouwen met een hand. De wagen heeft twee rijrichtingen en vier standen (van ruststand tot actieve zitstand). De grote + van deze wagen is zijn hoogte; goed te gebruiken als kinderstoel. Met groot boodschappennet en een stevige (verstelbare) voetsteun. Het baby nestje (de softbag) koop je er los bij (€59). Met ventilatienetje in de kap en verstelbare duwstang. Deze wagen is iets zwaarder en oogt wat groter dan de andere geselecteerde wagens. Gewicht: 15 kg. Geschikt voor Maxi Cosi. Voor de video klik hier. Verkrijgbaar in 8 kleuren.

N°7

Nuna Ivvi Savi

De Nuna Ivvi scoorde een 8.0 bij de Consumentenbond 2015 en nu is er een verbeterde versie, de Savi. Fashion-forward, functioneel en met meer comfort. De wagen heeft vier seizoenen bekleding, een verstelbare zonnekap en een verstelbare rugleuning. De kinderwagen is afgewerkt met een luxe leatherlook met handgestikte accenten. Savi heeft een goede veringtechnologie en handig: een one-touch remsysteem. De wagen is eenvoudig in te klappen, zowel met als zonder zitting. Je verplaatst de Savi gemakkelijk door de ingebouwde handgreep. De opbergmand heeft een opklapdeel zodat je je eigen spulletjes apart kunt houden van die van je kleine. Ingeklapt blijft de wagen rechtop staan, makkelijk met wegzetten! Er is ook een aparte standaard voor de wieg bij te koop (€99,95), zie hier. Gewicht met seat 13,5 kg. Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Goed te combineren met de Pipa autostoel.  Zie hier een video.

N°8

Cybex Priam

“The details are not the details. The details make the design”, zei Charles Eames. Woorden die tot motto gekozen zijn bij het ontwikkelen van de nieuwste kinderwagen van Cybex, Priam. Een tijdloos ontwerp met veel voordelen. Hip en kunstzinnig. Een eerbetoon aan Eames vinden de ontwerpers van Cybex zelf. Want immers, deze twee kunstenaars (Charles en Ray) zijn ook pioniers op het gebied van modern, minimalistisch en stroomlijnen. Het ontwerp bestaat uit rechte lijnen zonder schroeven. Het zitje van de kinderwagen is afgestemd op de hoogte van de gemiddelde tafel, zodat de wagen ook als kinderstoel dienst kan doen. Opvouwen gaat gemakkelijk met één hand. De wandelwagenzitting heeft een zitverkleiner zodat dit gedeelte meegroeit met je kindje. Bijzonder is het lichtgewicht aluminium frame: slechts 5,8kg. Inclusief adapterset voor autostoelen van o.a. Cybex  & Maxi-Cosi. Voor de video klik hier.

N°9

MUTSY IGO

Deze combiwagen is genomineerd voor de Baby Innovation Award 2014. En terecht. De vakjury was vol lof over de lichtgewicht constructie van de LITE reiswieg en de ergonomische slaapstand van de wandelwageninzet. De IGO is compact in te klappen en makkelijk om te bouwen van kinderwagen naar wandelwagen. Stabiel, comfortabel en met een omkeerbaar zitje. De reiswieg (Lite of Comfort, €210) is van schuim waardoor hij slechts 3,4 kilo weegt. Met kliksysteem voor de Maxi Cosi en veel opbergruimte. Gewicht: 8,4 kg. Voor de video kijk hier. Verkrijgbaar in 12 kleuren.

N°10

4 MOMS ORIGAMI

Dol op innovatie? Op American design? Ga dan voor deze combiwagen. Met een draai en klik op de knop vouwt de Origami vanzelf in en uit! Ook fijn voor degenen onder ons met rugklachten. De wagen heeft veel technologische snufjes zoals veiligheidssensoren, LCD Dashboard en een oplaadsysteem voor je Iphone. Ook voor de Starbucks addicts onder ons heeft deze wagen ingebouwde cupholders. De reiswieg is apart te verkijgen (€189). 4Moms is opgericht door vier moeders, die hun inzichten hebben gedeeld. De Origami is behoorlijk zwaar maar doet het werk wel grotendeels voor je. Let op: helaas niet geschikt voor de Maxi Cosi, wel is het merk met een adapt systeem voor de Maxi Cosi bezig. Gewicht: 14 kg. Voor de video klik hier.Verkrijgbaar in 6 kleuren.

Pin It on Pinterest

Share This