Als je kindje slaapwandelt, hoe kun je zelf dan nog een oog dicht doen in de nacht?

We kregen laatst de schrik van ons leven. We waren met de familie een weekendje weg, heel gezellig en vooral een lekkere drukte (10 volwassenen, 10 kinderen in de range van 0 tot 10 jaar oud… dan weet je het wel), Op een gegeven moment werden de kinderen allemaal in bed gestopt en toen was het eindelijk tijd voor de volwassenen. Een momentje dat ik spijt heb als haren op mijn hoofd dat we geen goed slot hadden. Daarom zou ik iedereen adviseren: informeer over de verschillende cilindersloten bij deur-cilindersloten.nl. En wel om de volgende reden.

Een heerlijk avondje hebben we gehad: veel te laat gemaakt met z’n allen (we zijn niets meer gewend sinds we kinderen hebben) en met natuurlijk net iets teveel drankjes op rolden we rond een uur of 02:00 ons bed in. Nou hadden we niet de illusie dat de kinderen ons volwassenen een ochtend uitslapen zouden gunnen, maar om 6:00 uur ’s ochtends wakker gemaakt worden door twee bijna hysterische kinderen was wel het laatste dat we verwacht hadden. Cato, hun kamergenoot voor het weekend, onze dochter, was weg! Niet meer op de slaapkamer, ze hadden al door het hele huis gelopen en gezocht, maar ze konden haar nergens vinden. Ook niet bij een van de andere kinderen in bed. Ook niet bij de tv of het speelgoed!

Zo’n boodschap op je nuchtere maag werkt behoorlijk ontnuchterend kan ik je vertellen. Het hele huis in rep en roer, iedereen ging op zoek. Alle deuren van het huis waren nog afgesloten, de ramen ook dus naar buiten kon ze niet zijn gegaan.

Uiteindelijk vond iemand haar in de kelder, lag ze daar op wat tuinkussens te slapen. Sjeezus wat waren we blij dat ze terecht was! Maar hoe kwam ze daar terecht vroeg iedereen zich af!? Cato had zelf geen idee. Totdat bij mij een lampje ging branden. Ze had thuis wel eens geslaapwandeld. Niet vaak, maar het was wel een keer of twee voorgekomen. Dat zal waarschijnlijk de verklaring geweest moeten zijn.

Je kunt je voorstellen dat ik vanaf die dag geen oog meer dicht deed. Wat als ze het huis uit had gekund? Was ze dan over straat gaan dwalen? Waar was ze dan terecht gekomen? Zou ze bestand zijn tegen de weersomstandigheden? Wat als ze thuis gaat slaapwandelen en wij horen haar niet? Wat als ze ineens een nachtelijke wandeling gaat maken? De rillingen lopen over mijn lijf als ik eraan denk.

Na een week lang geen oog dicht te hebben gedaan omdat ik de hele tijd dacht dat ik de voordeur of de buitendeur hoorde, dacht ik ‘Zo kan het niet langer…’. Een vriendin tipte me: informeer over de verschillende cilindersloten bij deur-cilindersloten.nl Als deze sloten dieven buiten kunnen houden, moeten ze ook mijn meisje binnen kunnen houden. Toch?

Zo gezegd, zo gedaan. De sloten zijn diezelfde week nog geplaatst. Zodra mijn meisje in haar bedje ligt, worden deuren en ramen hermetisch afgesloten. Als ze dan al gaat slaapwandelen, dan maar lekker in huis! En mochten jullie je je afvragen hoe het met mijn nachtrust is: die is met de komst van de cilindersloten weer als vanouds. Ze zijn hun investering dus dubbel en dwars waard geweest 😉

Pin It on Pinterest

Share This