De avonden zijn langer en de temperatuur gaat eindelijk omhoog: de zomer is in aantocht! Wil je even weg met je gezin maar blijf je liever wel gewoon in Nederland? Speciaal voor dat soort getaways selecteerden we – met medewerking van Felicia da Costa  de fijnste vakantiehuizen voor grote én kleine groepen. Uit in eigen land, bekeken vanaf een heerlijke Parkbank voor een vakantiehuisje: Oh Nederland wat ben je mooi….

 


 

N°1

Fox Lodges – Twente

Een familieweekend, weg met vrienden of gewoon wat extra ruimte voor je eigen gezin: deze twee vakantiehuizen middenin de Twentse natuur lenen zich hier uitstekend voor, zie filmpje. De Lodges zijn design proof en ontworpen door Piet Boon. Geen zin om te koken na een heerlijk lange dag buiten? Er is een goed restaurant aanwezig! En dankzij de speeltuin, tennisbaan, visvijver én boerengolfbaan zijn de kinderen ook blij. Everybody happy!

Voor 6-12 personen per nacht:

N°2

De Steltenberg-Gelderland

Slapen in een hooischuur klinkt wellicht wat basic, maar dat geldt niet voor deze plek! De schuur is prachtig verbouwd en stoer en warm tegelijk. Denk beton, hout en knusse balken; heerlijk voor een lang weekend of midweek! De lange eettafel roept om eindeloos tafelen en bijpraten, de sauna is fijn tijdens regenachtige binnenblijf-dagen. En wat dacht je van een tochtje op de pont, naar Deventer?

Voor 2-5 personen per week:

N°3

De Cabin Hemelzicht in Lettele-Overijssel

Je eigen knusse cabin up in the woods, en dat gewoon in Nederland! Omringd door ruim 4000m2 eigen bosgrond, compleet met hangmat, klimtouw, schommel en meerdere zitjes. En dan ‘s morgens wakker worden van de vogeltjes…. Fijn! Enne: als het je nou écht goed bevalt, dan kun je een dergelijke pre-fab cabin ook kopen…

Maximaal 4 personen  voor een lang weekend:

N°4

Vakantie Boerderij De Rit-De Betuwe

Sommige vakantiehuizen zijn zo fijn dat je er het liefst zou willen blijven. Dit grote familiehuis in de Betuwe ademt vakantie en rust; of je nou in het voorjaar, tijdens de zomer of rondom de herfst komt, ieder jaargetijde heeft haar eigen geur en charme. In het achterhuis bevindt zich een ambachtelijke notenperserij, en naast de boerderij zit Mobipers, waar mensen hun appels en peren laten persen tot heerlijk sap. Als je nu snel boekt ben je nog op tijd voor de kersenpluk in juni!

Voor 2-10 personen per weekend:

N°5

Us Wente vakantiehuis- Schiermonnikoog

Waan je een echte eilander en huur ‘Us Wente’, een van de oudste authentieke huizen op Schier. Gelegen aan de rand van de dorpskern, zodat je kunt kiezen tussen de gezellige drukte van het centrum en de wijdse rust van het strand. Zin in rust én privacy? Dan installeer je je lekker in de fijne tuin op het zuiden; ligbed, krantje, speelgoed voor de kinderen- niets meer aan doen.

Voor 6 personen (€660 voor een weekend) per midweek:

N°6

Boshuis Slapen op de Strijbeekse Heide

Voor échte rust logeer je in dit heerlijke huis-op-de-hei. Wandelen, fietsen of gewoon even helemaal niks; alles kan in dit Boshuis aan de rand van een groot ven en natuurgebied. Voor speeltuin, pannenkoekenboerderij, biertjes en gezellige winkeltjes stap je zo op de fiets naar Breda, en binnen een half uur sta je in hartje Antwerpen. Dat is nog eens een fijn ‘hutje’ op de hei…

Voor Maximaal 5 personen (€ 750 per week ) per weekend:

Pin It on Pinterest

Share This