Top 10 EHBO producten voor kinderen: wij zijn er voor gevallen! Na eerst een kus van mama of papa, gebruik dan deze EHBO producten voor baby’s en kinderen om de pijn te verzachten. Van de beste thermometer en gelpack tot de fijnste – en liefste! –  troostpop.  Ook informatieve boeken voor ouder en kind kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze hitlijst. Want een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral bij kinderen! Het EHBO boek pas op en kijk uit is dan ook verplichte kost voor iedere ouder/verzorger. Helaas maar waar: Iedere ouder zal zich moeten voorbereiden op meerdere bezoekjes aan de huisarts en op zijn minst één bezoekje aan de Spoedeisende Hulp (zo zat een van ons laatst nog met een kleine spruit met gebroken been in het ziekenhuis!).

Gaat jouw kind voor het eerst naar het ziekenhuis? Dan is het Boek Piet is ziek een uniek prentenboek van arts en astronaut André Kuipers en mode-illustrator Piet Paris. De karakteristieke, heldere illustraties en ingetogen tekst verbeelden op mooie wijze de emotie van een kind. Het Praat Klets en Doeboek is voor broers en zussen in en om het ziekenhuis. Voor als een van jouw kindjes geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis gaat. Je bent niet de enige! 690.000 kinderen in Nederland en België hebben een broer of zus met een (chronische) ziekte. Ook een ziekenhuistas helpt met het verwerken van emoties die bovenkomen. Door middel van tekenen, lezen, praten, schrijven en spelen geeft de ziekenhuistas een kind de mogelijkheid om indrukken te verwerken. Niet de meest vrolijke hitlijst maar wel heel nuttig en verzachtend. Sterkte!

En tot slot… soms is een ongeluk(je) niet de schuld van je kind, maar is een ander de oorzaak van lichamelijk leed. Niet leuk, maar het gebeurt nou eenmaal. En dat kan best wat consequenties hebben. Schade kan dan namelijk geclaimd worden. Heb je hulp nodig bij het claimen van schade? Dan hebben een tip voor de juiste afhandeling: een letselschade jurist van Flyct. Flyct.nl heeft ruim 12,5 jaar ervaring in letselschadebehandeling voor slachtoffers. Ze knokken voor een rechtvaardige schadevergoeding. Ze zijn altijd bereikbaar via het telefoonnummer 088 100 43 00 of check hun website https://flyct.nl/letselschade-jurist/

 


N°1

WALLABOO BABY EHBO SET

Zorgvuldig geselecteerd voor baby’s eerste hulp. Het koffertje bevat alle EHBO producten die nodig zijn; van watervaste pleisters en verband tot een instant coldpack. De inhoud is uitgebreid getest. In de set zit een praktische eerste hulp handleiding met exacte instructies speciaal voor baby’s. Wallaboo is ideaal voor in de auto, op vakantie en in huis.

N°2

TM750 Infrarood Thermometer

Ziek op bed? Griep? Vergeet het ouderwetse koortsmeten onder de tong, onder de oksel of rectaal. Vergeet het minutenlang wachten tot eindelijk de juiste meting kan worden afgelezen. Ga voor de infrarood thermometer TM750van Medisanan (de opvolger van de succesvolle FTN – ‘Beste Koop’ thermometer) want dan weet je binnen een oogwenk of je koorts hebt! Hij meet zonder contact de temperatuur van bijvoorbeeld je kind tijdens het slapen. Ook buiten de vervelende momenten van ziekte is de thermometer een mooie aanvulling: deze alleskunner kan ook de omgevings- en vloeistoffentemperatuur en de temperatuur van oppervlakken meten. En dat komt overal van pas: van flesvoeding tot wijnfles, van badwater tot de vers bezorgde pizza!

€25,79 koop mij via bol.com

Daarnaast raden wij ook deze digitale thermometer aan om in huis te hebben. Deze wordt het meest gebruikt en staat niet voor niets op alle babyuitzetlijsten.  Hij is snel met meten, betrouwbaar (indien rectaal gebruikt) en redelijk goedkoop. Is klein in afmeting en handig om mee te nemen op reis.

N°3

GELPACK BUDDY

De buddy, het hart en de ambulance van Miyali zijn gelpacks voor eerste hulp bij ongelukjes. Deze bieden troost en verzachten pijn bij zwelling en beurse plekken. De gelpacks zijn zowel geschikt voor de vriezer als voor de magnetron. Te gebruiken vanaf 2 jaar. Verkrijgbaar in 4 varianten.

Feitje: ze zijn getest en bevatten geen giftige materialen.

N°4

PLEISTER IN BLIK

Wij zijn er voor gevallen! Trendy kinderpleisters, latexvrij en in een handig meeneemblikje. Drie maten, totaal tien pleisters (10 pleisters 76 x 19mm, 10 pleisters 58 x 16mm, 10 pleisters 38 x 22mm).

Ook de PlasterMaxx Pleisters zijn een aanrader. Deze pleisters plakken niet aan de huid of aan de wond waardoor iedereen deze pleister kan gebruiken, zelfs wanneer je een allergie, gevoelig huid of irritatie hebt. Onder de pleister kan gewoon zalf of lotion worden gebruikt. Het verwijderen van de pleister doet geen pijn (ideaal voor kinderen!) omdat deze geen lijm bevat. Het sluit de huid nergens af waardoor de wond goed kan herstellen. De pleister is waterbestendig en rekbaar waardoor je je handen, voeten, tenen en vingers goed kan bewegen met de pleister om. Het materiaal is van nylon en is scheurbaar. Verkrijgbaar in diverse blije kleuren.

N°5

ARNIKIND VALLEN EN STOTEN

VSM: altijd goed. Een verkoelende gel die gebruikt kan worden bij kneuzingen, blauwe plekken, zwellingen en lichte schaafwondjes. Het is een natuurlijk EHBO-product dat calendula én arnica bevat. De gel is bestemd voor uitwendig gebruik op de intacte huid en dient 2 tot 3 maal daags licht ingemasseerd te worden. Geschikt voor kinderen vanaf 0 – 6 jaar.

€11,56 koop mij via deonlinedrogist.nl

Extra tip: mocht de huid van je kindje beschadigd zijn door huidirritatie, kloven, sneetjes of schaafwonden gebruik dan CICAPLAST van La Roche-Posay. De huid wordt gekalmeerd, beschermd en herstelt sneller.

N°6

Buskruit met EHBO

Een ongeluk(je) zit in een klein hoekje, zeker waar het kinderen betreft. Want kinderen zijn nou eenmaal avontuurlijk en onderzoekend, vaak nog heerlijk zorgeloos, impulsief, soms wat ongecontroleerd en sneller dan het geluid. Bovendien zijn kinderen met nog niet zoveel virussen op hun teller ontvankelijk voor (kinder)ziekten, om over bacteriële boosdoeners nog maar niet te spreken. Buskruit met EHBO is in opdracht van en in samenwerking met KNV EHBO geschreven door de auteurs van de bestseller Buskruit met Muisjes. Beschreven wordt hoe je het kunt herkennen, hoe je moet handelen en – indien mogelijk – hoe je het kunt voorkomen. Met als doel dat deze informatie het verschil kan maken. Of liever gezegd, dat ouders zelf het verschil kunnen maken. Kortom, hét EHBO-handboek voor iedere ouder.

N°7

Broers en zussen in en om het ziekenhuis

Praat Klets Doeboek van Anjet van Dijken

Je bent niet de enige! 690.000 kinderen in Nederland en België hebben een broer of zus met een (chronische) ziekte. Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt hij of zij zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan? Dit stoere boek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om er over te praten en om uit te leggen. Met 21 verrassende PRAATvragen om te beantwoorden, zoals: wat wil je uitvinden om je broer of zus te helpen? Hoe wil je het ziekenhuis fijner maken voor jezelf? En 21 interessante KLETSverhalen, met tips & tricks van: oudere broers en zussen en ouders. 21 keer DOEN: ter afleiding, als je je verveelt of om lekker niets te doen.

N°8

Sweet Heroes kleurbare wasbare pop

Sweet Heroes zijn ontelbare helden in één. Ze staan te popelen om je te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of aan het lachen te maken. Maar eerst moet jij hén helpen. Ze zien namelijk niets. En hoe kunnen ze nou spannende verhalen vertellen of grapjes maken zonder mond? Met de bijgeleverde stiften breng je Sweet Heroes tot leven en worden ze alles wat je wilt. Want wil je iets nieuws? Doe ze dan in de was en ze zijn zo weer wit. Deze poppen zijn van stichting My World. Nanu en Babu, Nepalees voor meisje en jongen, zijn 2 lieve popjes. Per verkochte pop gaat er 1 dagloon direct naar Nepal. Ze zijn ook erg mens- en milieuvriendelijk. De popjes zelf zijn van gecertificeerd biologisch katoen, de stiften gifvrij en op basis van water. Verder zijn de hulzen van de stiften gemaakt van gerecycled materiaal. Het perfect troostpopje voor zieke kindjes!

N°9

Boek Piet is ziek

Een uniek prentenboek van arts en astronaut André Kuipers en mode-illustrator Piet Paris. De karakteristieke, heldere illustraties en ingetogen tekst verbeelden op bijzondere wijze de emotie van een kind dat voor het eerst naar het ziekenhuis gaat. Ter illustratie: Piet is ziek. Morgen wordt hij geopereerd. In zijn buik zitten nare kriebels. Gelukkig mag Knuf mee. Zijn moeder helpt hem met het inpakken: zijn tandenborstel, tandpasta en een kam… En natuurlijk zijn pyjama. Heeft hij nu alles?

Dit prentenboek is ter ere van het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis verschenen. Geschikt voor alle kinderen die (helaas) in het ziekenhuis komen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

N° 10

Audispray Junior

Het beste alternatief voor wattenstaafjes voor een regelmatige oor hygiëne! Een 100% natuurlijke formule speciaal aangepast aan de kwetsbare gehoorgang van kinderen. Zeer veilig in gebruik met een verstuivingssysteem zonder gas, een gepatenteerd doseerpompje en de toevoeging van glycerol voor een verzachtende werking. Schone oren bij uw kleintje is nog nooit zo veilig en effectief geweest. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Natuurlijk is het in sommige situaties (!) beter voorkomen dan genezen zie daarvoor onze hitlijst:

http://www.littleslist.nl/verzorging/top-5-kinderveiligheid-product/

Pin It on Pinterest

Share This