Kinderen vermaken zich de laatste tijd vooral door (te) veel op schermpjes of voor de televisie te zitten. Wij hoeven jullie natuurlijk niet uit te leggen dat het voor kinderen veel leuker, uitdagender, leerzamer en gezonder is om creatief bezig te zijn. Kinderen moeten zichzelf natuurlijk ook lekker kunnen vermaken, maar hier wat ideeën om samen met je kinderen te doen (en wat je stiekem zelf ook nog leuk vindt).

BUITEN

  • Maak met je kinderen een lange wandeling. Jij wandelen en zij op een step, fiets of wat dan ook er achteraan. Lekker gezond de buitenlucht in kan nooit kwaad. In het begin zullen ze er misschien niet zoveel zin in hebben, maar na een tijdje zul je merken dat ze het heerlijk vinden. Het werkt ook altijd goed om er een spel aan te verbinden. Wie is het eerst aan het eind van het pad of wie vindt de meeste dennenappels of schelpen? Je zal zien dat ze enorm fanatiek worden en misschien de ouders ook.

AAN DE KNUTSEL

  • Leg een oud kleed over je tafel, trek oude kleren aan en ga samen lekker knutselen. Hoe lang is het geleden dat jij je handen vol vingerverf of klei had? Wij als ouders zijn vaak streng en hebben geen zin in die rommel – plus denken het zelf altijd beter en mooier te kunnen 😉 – dus de ouders moedigen knutselen meestal niet aan. Haal nu alles uit de kast en maak een mooi kunstwerk. Je wilt niet weten hoe trots de kinderen zijn als het kunstwerk straks af is. Leuke ideeën zijn te vinden op bijvoorbeeld Pinterest of youtube. Zet een lekker muziekje aan en gaan met die banaan. Zo makkelijk kan vermaken zijn!

DJECO

  • Is je kindje nog klein? Dan zijn de producten van Djeco ideaal om aan te schaffen of om op zijn of haar verlanglijstje te zetten. Djeco heeft tal van leuke producten voor (kleine) kinderen om zich mee te kunnen vermaken. Leuke torens met leerzame afbeeldingen erop. Wat is nou leuker dan het bouwen van een toren, die op een bepaalde moment natuurlijk gaat vallen, en dan kunnen jullie weer van voor af aan beginnen? Goed voor de motoriek en de creativiteit van kinderen. Ook hebben ze de ouderwetse memory spellen. Je zult verbaasd staan hoe goed kinderen dat kunnen en dat ze de ouders hier makkelijk mee verslaan. Verder hebben ze leuke tekenspelletjes of kralen om kettingen te maken. Echt een aanrader.

PROF IN DE DOP

  • Heb je thuis een kleine professor die niks leuker vindt dat bouwen of bezig te zijn met technische dingetjes? Kijk dan een keer naar de producten van GraviTrax. Met het GraviTrax kogelbaan systeem kan je je eigen kogelbaanwereld bouwen. Gebruik de diverse bouwelementen om een parcours vol actie te maken en je kogels naar de finish te brengen. Het GraviTrax kogelbaan systeem kan met uitbreidingen eindeloos worden aangepast en vergroot, voor gegarandeerd grenzeloos bouw- en speelplezier! En eerlijk is eerlijk, hier thuis vindt de vader het bijna nóg leuker dan de kinderen zelf. Heerlijk om samen te doen en het werkt heel ontspannend deze manier van vermaken.

Meer ideeën?

Mochten jullie nog leuke ideeën hebben om met je zoon of dochter te doen, laat het ons vooral weten. Alle leuke tips zijn welkom!


Pin It on Pinterest

Share This