Helemaal genoeg van je saaie interieur of hik je al tijden aan tegen het feit dat je woning sfeer mist? Hier is je redder in nood! Eens in de zoveel tijd is het gewoon heerlijk om de boel om te gooien en je interieur een opfrisbeurt te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens seizoenswisselingen. Tijdens koudere dagen een warm gevoel en tijdens de zomerdagen een frisse look. Lees hier een aantal tips waarmee je jouw interieur een boost kunt geven.

Koude wintermaanden

Tijdens de herfst en winter, de koudere maanden, wil je natuurlijk een warm en knus gevoel in je interieur creëren.  Een grote bank met heerlijke kussens, een mooi vloerkleed, sfeervolle overgordijnen, de kaarsjes aan en gezellige verlichting. Klinkt als een droom! Naast de meubels en accessoires, spelen kleuren een erg belangrijke rol voor de looks van jouw interieur. In de winter zijn donkere tinten mooier en maken het gezelliger. Denk bijvoorbeeld aan de Flexa kleur van 2019 ‘Spiced Honey’. Deze warme amberkleur gaat goed gepaard met bordeaux rood, wit/crème, donkerblauw  of lichtroze. Veel mogelijkheden dus! Je raambekleding kun je ook aanpassen op het seizoen. Wanneer je nog geen gordijnen hebt hangen, is dat voor de winter zeker aan te raden. Het maakt een wereld van verschil!

Zonnige zomerdagen

Op het moment wanneer de vogels weer gaan fluiten, is het leuk om je interieur weer op te vrolijken. Van een warm en knus huis over naar een frisse en vrolijke woning. Makkelijker gezegd dan gedaan! Het is handig om de basis van je interieur zo tijdloos mogelijk aan te schaffen en te zorgen dat de bank niet alleen leuk is in de winter. Met accessoires en kleuren  kun je namelijk erg veel doen.  In de lente- en zomerperiode zijn frisse kleuren zoals geel, oranje, roze, groen, paars of blauw erg leuk! Je kunt dit gemakkelijk in je inrichting verwerken door middel van kussentjes, vloerkleden, vazen met bloemen noem maar op! Ook kun je met je raamdecoratie een andere look creëren. Neem bijvoorbeeld linnen gordijnen of een roljaloezie. Linnen gordijnen frissen je woning op door het materiaal en de roljaloezie geeft je woning een boost door de looks.

Kortom, je kunt het opfrissen van je interieur op heel veel manieren aanvliegen! Eens in de zoveel tijd is het gewoon even nodig én heel erg leuk om te doen  ;-). Mocht je meer inspiratie zoeken, neem een kijkje op Pinterest of Instagram!


 

Pin It on Pinterest

Share This