10 x kloeke klokken  op rij voor ELLE MAMA. De leukste wandklokken voor kleintjes. Vrolijk voor aan de muur in de kinderkamer, zowel leuk voor de kids als voor de ouders om naar te kijken. Tijdloos!


 

N°1

Handgemaakte klok – Elke van den Berg & Femke Roefs

Dit fijne, mat porseleinen klokje is van ontwerpsters Elke & Femke. De kleine cijfers zijn in de klok gestempeld. Bij de grotere variant zijn de cijfers volledig uitgeschreven in letters (Nederlandstalig – Engelse klok is ook een optie!). Verkrijgbaar in prachtige pastelkleuren. Tip voor een geboortecadeau: ze maken de klokken ook speciaal met naam en geboortedatum erin. En te zoet: met eventueel een klein hartje. De meerprijs hiervoor is €5. Afmetingen: kleine klok 10 cm, grote klok 17 cm.

N°2

Moon – Kikkerland

Glow in the dark! Wie wil dat nou niet in de kinderkamer. Omdat de wijzerplaat van glow-in-the-dark papier gemaakt is geeft deze wandklok licht in de duisternis. Net als de maan! Handig: als het donker is in de kamer dan kun je nog altijd de tijd van deze klok aflezen. Het design is speciaal ontworpen door I3 lab, waarbij gebruik is gemaakt van maar liefst 65 maanfoto’s. De Kikkerland Moon geeft dan ook een waarheidsgetrouwe weergave en heeft een diameter van 36 cm.

N°3

Klok met kookwekker – NeXtime

Deze klok met vintage look is geïnspireerd op de klassieke Amerikaanse keukenklok met timer. Maar NeXtime heeft ‘m wel in een nieuw jasje gestoken. Eigenlijk bedoelt voor in de keuken maar stiekem o zo handig en leuk voor in de kinderkamer (10 min om je te verkleden, max. 30 min op de Ipad en dan tringelingeling!). verkrijgbaar in blauw en roze. Afmeting: 28 lengte x 19 breedte x 19 cm hoogte.

N°4

Ecovriendelijke klok – OwlandOtter

Een dinosaurus, otter of egel, wat is jouw favoriet? Alle varianten van deze ecovriendelijke klokken zijn van Britse bodem. Ze hebben een stil klokmechanisme dus geen vervelend getik in je oor tijdens het slapen! Customize de klok met naam of geboortedatum en je hebt een perfect geboorte- of commune cadeau.

N°5

AnimalHouse klok – KooKoo

Deze eigentijdse houten klok (met geluid!) is van het merk KooKoo. Maar let op: het geluid bestaat niet uit de vertrouwde ‘koekoek’ maar uit één van de vijf dierengeluiden die je zelf kunt instellen. Het vertrouwde vogeltje heeft plaatsgemaakt voor een kat, hond, big, olifant of haan. Door het sterke magneetje kun je zelf kiezen welk vogeltje in jouw Animalhouse mag wonen. Elk uur roept er een dier, ‘s nachts slapen de dieren, met een beetje geluk gaan ze vroeg op stok. Afmeting: 16,4 hoog, 11,3 breed en 8,8 cm diep. Werkt op drie AA batterijen. Let op: niet geschikt voor de allerkleinsten in verband met de kleine deeltjes.

N°6

Blank clock – Alessi

Deze witte aluminium klok van Alessi geeft je volop mogelijkheden. Wees zelf de kunstenaar en maak er iets moois van. Tijd voor het avondeten? Schrijf het op de Blank wall clock en je weet precies hoe laat je naar beneden moet. Afmetingen: 5 cm hoog en een diameter van 40 cm.

N°7

Analoge wandklok – Hay

Dit simpele en ingetogen ontwerp past in iedere woonstijl en is een leuke aanwinst voor de kinderkamer. De klok is een ontwerp van Shane Schneck, een Amerikaan die in Stockholm woont. Schneck heeft voor allerlei grote merken gewerkt. Hij combineert graag nieuwe technologieën met eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. En dat is terug te zien in deze stoere Hay wandklok. Verkrijgbaar in wit en mintgroen. Afmetingen: 6,5 cm hoog en een diameter van 27 cm.

N°8

DIY muurklok met houten blokken – J.i.P

De J.i.P DIY is een speelse kinderklok, geïnspireerd op de klassieke houten speelblokken. Een feest voor jongens EN stoere meisjes. Deze wandklok heeft geen wijzerplaat, maar twee houten wijzers en twaalf losse houten blokken, die de uren aangeven. De blokjes kan je tegen de muur kleven met zelfklevend tape en de wijzers bevestig je met een klein haakje. Kies zelf waar, hoe hoog of hoe ver de blokjes uit elkaar liggen, te gek! Gemaakt van dennenhout.

N°9

Sprallis wandklok – Ikea

Het zonnetje in huis! Deze met stof beklede klok met levendige oranje opdruk geeft de kinderkamer een warme uitstraling. De klok heeft een kwarts uurwerk en geeft de tijd dus heel exact aan. Afmetingen: 2 cm diep en een diameter van 29 cm.

N°10

Flow wandklok – Lexon

Een alleskunner deze gele meneer! Ben je op tijd? Terwijl je de tijd checkt op de Lexon Flow, zie je meteen de temperatuur en weet je of je een jas aan moet. Dat scheelt weer tijd! De klok toont op de twee LCD-schermpjes zowel de binnen- als buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Buiten? Ja, buiten! De klok wordt geleverd met een sensor die je buiten ophangt. Zo weet de klok precies hoe warm (of koud) het buiten is. Handig!

Pin It on Pinterest

Share This