N°1

Childhome Evolu Chair

Je kind groeit en de Evolu Chair groeit en ‘krimpt’ mee. De 3 in 1 eetstoel heeft verstelbaren poten. Je kunt ze op 3 tafelhoogtes instellen: kookeiland van 90cm (met optionele set poten), standaard eettafel van 75 cm en kindertafeltje van 50 cm. Dankzij de eenvoudige montage is het wijzigen van hoogte letterlijk kinderspel. Met als leuke extra een schommel onderstel of/en een eettablet (eettablet klikt op de armsteunen en is verstelbaar in diepte). Voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Winnaar van de Innovation Award at Kind & Jugend 2013. Voor kinderen vanaf 6 maanden tot 6 jaar.

N°2

STEPS Stokke

Bij de Tripp Trapp stoel van Stokke zijn door de jaren heen steeds meer accessoires verkocht om hem bruikbaarder te maken. Bij de Steps zijn al die inzichten meteen verwerkt in het originele ontwerp. De wipstoel van Stokke kan op het onderstel geklikt worden, om de allerkleinsten aan tafel te  zetten. De babyset is voor kinderen die al rechtop kunnen zitten en is met verstelbare rugleuning zeer praktisch. Ook is er een blad te koop dat op de babyset geklikt kan worden. Net als de Tripp Trapp gaat de Steps lang mee: van 0 tot 10 jaar. Wat ons betreft is de Steps een praktischer én mooier alternatief dan de Tripp Trapp. Alleen de Tripp Trapp kan je volledig onder de tafel schuiven en dat kan bij de Steps niet. Zie hier voor de video

N°3

TRIPP TRAPP

De alombekende Tripp Trapp stoel van Stokke is al 40 jaar een design klassieker. Door het unieke ontwerp kan deze kinderstoel aangeschoven worden aan de eettafel. De Tripp Trapp kun je gemakkelijk aanpassen aan de grootte van je kindje.

€189 koop mij via prenatal.nl

Vind je het leuk dat je baby vanaf geboorte al meetafelt? Koop dan de Newborn Set,  tevens te gebruiken als bouncer.

€119 koop mij via prenatal.nl/Newborn

Een absolute aanrader om er bij te kopen is de Playtray van kunststof met opstaande rand, die je zo over de stoel kunt schuiven.

€44,99 koop mij via bol.com

N°4

DAPPER

Dapper is het nieuwe label van Schilte. Schilte, een fabriek in IJsselstein, maakt al meer dan 150 jaar meubilair voor scholen en kinderopvang. De Dapper is een meegroei kinderstoel, die met de uitvalbeugel ideaal als kinderstoel te gebruiken is. Dankzij de vierpootsstoel sta je met je voeten onder de stoel en niet er tegenaan. Zo kan je dichter bij je kindje staan. De Dapper is zelf samen te stellen en  je kunt jouw exemplaar uniek maken door je naam van je kindje er in te laten graveren. Er zijn diverse accessoires los bij te bestellen zie hier.

N°5

LOBSTER Phil en Teds

De kleinste kinderstoel te wereld! De Lobster van Phil&Teds is ideaal; makkelijk in en uit te klappen en hij neemt nauwelijks ruimte in. De Lobster past op de meeste tafels. Doordat de Lobster wasbaar is, is het een super hygiënisch stoeltje. Je kunt hem terug in zijn schulp doen, door hem makkelijk in een tasje te stoppen. Hij is compact en dus is het handig om hem thuis en elders te gebruiken. 

De Lobster is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar.

N°6

TOWER Budtz Bendix

Een prachtige en functionele kinderstoel uit Denemarken. Designers Charlotte Budtz and Camilla Bendix (Budtz Bendix) ontwierpen de stoel in 2 kleuren: zwart of wit met leren riempjes. De tower is inclusief een blad voor de allerkleinsten. De stoel kan zeer klein opgeborgen worden. Kussens zijn los te bestellen vanaf €48. Leuk detail: deze kussens veranderen geregeld van kleur, omdat ze gemaakt zijn van ‘left overs’. Zie hier de video.

N°7

BABY BJÖRN kinderstoel

De kinderstoel van BabyBjörn is een goede eerste stoel, waarin je kind veilig en comfortabel zit vanaf 6 maanden tot circa 2 jaar oud. 
De kinderstoel is praktisch en makkelijk te gebruiken dankzij de tafel (afneembaar en kan in de vaatwasser), die geopend kan worden en die ook functioneert als slimme vergrendelbeugel. Zonder ongemakkelijk te hoeven tillen, zet je je kind erin vanaf de zijkant en haal je het eruit, met de tafel in geopende stand. Een mooie, compacte, lichtgewicht kinderstoel (5 kg) die eenvoudig op te vouwen is.

N°8

DE SUPAFLAT STOEL

‘De makers van deze stoel kwamen we tegen op een beurs en we waren op slag verliefd. Op de stoel dan wel te verstaan. Wat een mooi en elegant design, wat een mooie materialen en wat is de stoel plat, zo plat als een, tja als een Supaflat. Als je weinig ruimte hebt, is dit de ideale oplossing. Maar ook in restaurants en cafe’s zien we deze graag terug.’

N°9

OVO – Micuna

Een elegant en strak design met ronde vormen. De Ovo kinderstoel is ontworpen door design studio Culdesac in opdracht van Micuna, een mooi merk met diverse baby producten. Hij is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden t/m 3 tot 4 jaar. Elke stoel beschikt over een tafeltje, dat opzij gedraaid kan worden, en een verstelbaar voetenplankje. Door de pootverlengers weg te halen kan de Ovo onder de tafel gezet worden. Hierdoor zit de peuter echt aan tafel en is het bijschuiftafeltje niet meer nodig.

Er zijn verschillende kleuren kussentjes verkrijgbaar zodat de stoel bij elk interieur gecombineerd kan worden.

N°10

HIGH CHAIR Droog

De High Chair van Maartje Steenkamp Furniture voor Droog Design is een echte eyecatcher. Deze geweldige kinderstoel, geschikt voor babies vanaf 6 maanden, koop je met lange poten. Wanneer je kindje groter wordt zaag je zelf steeds een stukje van de poten af! Meegroeien op en top dus. Afmeting bij koop: hoogte 108 cm x lengte 52 cm x diepte 52 cm.

Pin It on Pinterest

Share This