Wanneer je een nieuw huis koopt is het belangrijk om raambekleding voor je ramen te hangen. Dit zorgt voor privacy en sfeer in je ruimte. Het kiezen van het juiste materiaal zorgt er voor dat je ruimte van je huis beter tot z’n recht komt. Er zijn verschillende soorten raambekleding bijvoorbeeld gordijnen en houten jaloezieën. Beide hebben hun eigen specifieke voordelen.

De functie van Raambekleding

Raambekleding is een erg belangrijk onderdeel van het design van je interieur. Iedere ruimte in een woning komt nog beter tot z’n recht wanneer de juiste raambekleding er hangt. Zo hang je waarschijnlijk niet zo snel aluminium jaloezieën  in een klassieke dertiger jaren woning en zijn verduisterende gordijnen met een gewaagd dessin weer niet op hun plek in een moderne woonkamer.

Gordijnen

Raambekleding heeft daarnaast een passende functie binnen een ruimte. Gordijnen als raambekleding zorgen voor de gewenste privacy, terwijl houten jaloezieën juist zorgen voor extra lichtinval wanneer je dat nodig hebt.  Zo kan je ook kiezen voor vitrage, die transparant zijn en voor extra lichtinval zorgen. Daarnaast heb je verduisterende gordijnen die zorgen voor extra privacy in je ruimte.

Vouwgordijnen

Met een vouwgordijn kun je heel veel alle kanten op. Doordat je ze op verschillende hoogte kan laten hangen krijg je perfecte balans tussen lichtinval en privacy. Er zijn verschillende modellen vouwgordijnen. Zo heb je verduisterende vouwgordijnen die er voor zorgen dat er geen licht binnenkomt. Deze zijn bijvoorbeeld perfect voor in de slaapkamer. Ook heb je ze in een semi-transparante uitvoering. Deze heeft als voordeel dat je ze ook overdag kan sluiten, maar nog wel profiteert van genoeg lichtinval. Daarnaast hebben vouwgordijnen ook een isolerende werking waardoor bijvoorbeeld minder kou de ruimte toe wordt gelaten.

Houten Jaloezieën

Houten Jaloezieën zie je tegenwoordig steeds vaker terug komen in huishoudens. Er zijn naast de standaard kleuren zwart en wit tegenwoordig andere opties die iedere ruimte meteen een frisse uitstraling kunnen geven. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld antraciet kleurige lamellen die die meteen een luxe uitstraling aan een kamer kunnen geven. Er zijn diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld houten jaloezieën met ladderband. Dit maakt de ruimte net wat completer.
Daarnaast heb je ook een hout-look variant die doorgaans PVC jaloezieën genoemd wordt. Deze variant is vooral geschikt om in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Hierdoor kan je een soort raamdecoratie kiezen voor al je ruimtes. Daarnaast kan je d.m.v. het ladderkoord zelf bepalen hoeveel licht je in de ruimte toe laat.

Pin It on Pinterest

Share This