Interieurtips voor de baby- of kinderkamer

Is er een kindje op komst of zijn jullie van plan om de baby- of kinderkamer opnieuw aan te pakken, dan hebben wij wel wat tips waar je wat aan kan hebben. Hoe je de kamer zal inrichten is natuurlijk heel persoonlijk. De een houdt van een hele roze of juist babyblauwe kinderkamer, terwijl de ander een wat meer voor een neutrale kamer gaat. Een baby- of kinderkamer kamer kan je zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk, maar dit zijn in ieder geval de belangrijkste en /of leukste elementen die niet mogen ontbreken in het kamertje van je baby of kindje.

  • Het belangrijkste in de baby- of kinderkamer is natuurlijk het ledikantje. Je baby, dreumes of peuter moet natuurlijk heerlijk kunnen slapen. Je hebt ledikanten in alle kleuren en maten, welk je kiest is heel persoonlijk.  Meestal heb je bij de grote babyzaken ledikanten met bijpassende commode.
  • Ook commodes bestaan in alle soorten en maten. Onze ervaring is wel dat het prettig is als de commode aan beide kanten (hoofd- en voeteneind) een opstaand randje heeft, zodat de baby op het aankleedkussen er niet makkelijk af kan glijden. Ook is het prettig als er veel opbergruimte in de commode is, zodat je daar de luiers, rompertjes en alle andere kleertjes goed in kan opbergen.
  • En om het af te maken – en niet geheel onbelangrijk voor zijn of haar nachtrust én de jouwe – moet je natuurlijk leuke gordijntjes uitzoeken voor op het kinderkamertje. Kies gordijnen die leuk zijn, maar ook die het kamertje goed donker houden.
  • Verder kun je kamer natuurlijk opleuken met allerlei leuke spulletjes. Wij zijn altijd fan van een leuke houten spiegel op de kinderkamer. Dat maakt de kamer gezellig en af en als hij of zij wat groter is, dan heeft hij of zij er nog wat aan.

 

Pin It on Pinterest

Share This