Vrienden en familie verklaren ons voor gek, zeker met die drie heerlijke slopers van ons, maar toch… we hebben ons huis een restyling gegeven. En oh, wat is dat fijn!

Het was ook echt nodig. De muren, ooit – in het pre-kindertijdperk – mooi, egaal wit van kleur, kwamen niet eens meer bij de kleur wit in de buurt. Ze waren grauw en groezelig, met vieze vingerafdrukken, potlood- en stiftstrepen en boven de bank zelfs een mooie tekening van een van onze kunstzinnige koters. Ook nog wat opgedroogde snottebellen hier en daar en natuurlijk wat deuken die ons herinnerden aan woedeaanvallen van de kids, botsingen met driewielers tegen de muur, et cetera.

Om niet te spreken van de bank. Het is ons nog steeds een raadsel hoe de gaten erin zijn gekomen en hoe ze het voor elkaar hebben gekregen de helft van de kussenvulling eruit te krijgen. Feit is dát ze het voor elkaar hebben gekregen.

En dan de eettafelstoelen: onder de etensvlekken die er niet meer uit te krijgen waren. Dat die stoelen nog niet vanzelf het huis zijn uitgelopen…? We hebben ze maar een handje geholpen.

Maar nu! We hebben het huis een make-over gegeven. De gaten in de muren zijn opgevuld en de muur heeft een kleurtje gekregen. Van wit naar een warme kleur groen. Het huis is er meteen een stuk gezelliger op geworden, maar veel fijner nog: mooi dat er geen gekleurde plakhandjes meer zichtbaar zijn op onze muren en als er eentje met zijn loopwagen tegen de muur crasht, hoeven we wat dat betreft ook niet jarenlang tegen de bewijskrassen aan te gluren. En last, maar zeker niet least: we hebben twee nieuwe eyecatchers in de woonkamer staan: leren banken. Twee hele knappe banken. Die perfect matchen met de kleur op de muur. En waar onze kinderen hopelijk nu eens géén gaten in weten te krijgen!

Je hoort het al. Ik kan mijn geluk niet op. Voor hoe lang? Geen idee. Hoe dan ook, ik kan het iedereen aanraden: is je ooit zo fijne huis helemaal overgenomen door je kids, verwen jezelf als ouders met een make-over. Heb je weer even het gevoel dat jullie als ouders de baas zijn in huis, in plaats van de kinderen 🙂

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE

Pin It on Pinterest

Share This