Gerecyclede producten zijn HOT. Oude spijkerbroeken krijgen een tweede leven en glazen potten worden hergebruikt om hippe lampjes van te maken. Zeker op het gebied van kinderproducten kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen, als je het ons vraagt. Zie hier 8 slim gerecyclede producten voor kids, geselecteerd voor ELLE MAMA.


N°1

TECKEL JEANS, MAISON INDIGO

Bij Knuffels A La Carte vind je knuffels die overal ter wereld gemaakt worden onder goede arbeidsomstandigheden. En het leuke is: elk exemplaar is uniek! Deze teckel van Maison Indigo is gemaakt van gerecycled denim. Hoe zou iemand deze gerecyclede producten nou niet leuk kunnen vinden!?

N°2

RIJKSWACHTERS, RIJKSMUSEUM

De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben de hele wereld rondgereisd. Het Rijksmuseum is inmiddels natuurlijk weer open en nu zijn de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig. Extra leuk: iedere Rijkswachter heeft een ander verhaal. Jij, als nieuwe eigenaar, kunt online uitzoeken welke kunstschat jouw Rijkswachter heeft beschermd.

N°3

PICKLELIGHT, RESCUED!

Een collectors item van Rescued! Dit bekende Nederlandse label staat voor design met een twist maar ook voor hergebruik, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Tip: de deksel van de pot kan open zodat je onderin de lamp allerlei decoratieve spulletjes kunt doen, zoals een Schleich-diertje of een smurf. Super voor in de kinderkamer!

N°4

RACE AUTO, GREEN TOYS

Buckle up! Deze race auto van Green Toys is (in Amerika) gemaakt van 100% gerecyclede plastic melkcontainers.

N°5

DENIM PLAID, BY MÖLLE

Een oude molenaarswoning is de thuishaven van By Mölle. Hier krijgen oude spijkerbroeken een tweede leven door ritsen en knopen te verwijderen. De stof wordt verpulverd en de vezels opnieuw gesponnen. Van dit gerecyclede garen worden in een ambachtelijke breierij in Europa zachte, unieke plaids gemaakt. De originele kleuren van de denimstof worden weer gebruikt, waardoor verven of bleken niet nodig is. Comfortabel, mooi en goed voor het milieu.

N°6

RECYCLE BIKE, WISHBONE BIKE 3 in 1 

De oude vertrouwde Wishbone Bike in een nieuw jasje van gerecycleerd materiaal. Alle plastic, houten, papieren en kartonnen materialen zijn ecologisch verantwoord geproduceerd. Zelfs de banden zijn van gerecycleerd materiaal en ook de verpakking en de gebruikte inkt zijn milieuvriendelijk. Door zijn slimme design is-ie geschikt voor kinderen van 1 tot 6 jaar.

€199,95 koop mij via shopwishbonedesign.com

N°7

LUIERTAS RECYCLED, LÄSSIG

Op stap met je kleine spruit? Deze luiertas, gemaakt van gerecycleerd polyester, combineert multi-functionaliteit met prima design. Bij de tas hoort een verschoningsmatje, een uitneembare geïsoleerde flesjeshouder en een los zakje met ritssluiting. Binnenin vind je een waterdichte zak met ritssluiting om natte kleertjes in te stoppen, twee zijvakjes en een verwijderbaar compartiment. Vooraan en achteraan bevinden zich nog vier opbergvakken en een extra isotherm zakje.

N°8

PAPER BAG, TELKIDDO 

Opruimen wordt een feest! Deze papieren opbergzakken zijn gemaakt van sterk en gerecycleerd papier en met de hand beschilderd. De prints zijn op waterbasis. In deze opbergzak laten je kleintjes met liefde alle knuffels en speelgoed achter. Win-win.

Pin It on Pinterest

Share This