N°1

Ik zou wel eens een kindje lusten

Van Sylviane Donnio

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging… Een komisch verhaal met droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen.

N°2

De krokodil die niet van water hield

Van Gemma Merino

Alle krokodillen houden van water, toch? Nou, de kleine krokodil in dit verhaal niet. Hij houdt er zelfs totaal niet van. Terwijl zijn broertjes en zusjes lekker aan het zwemmen zijn, zit hij in zijn eentje toe te kijken. Wat hij wel leuk vindt? In bomen klimmen… Wat is er toch met hem aan de hand? Een heerlijk prentenboek met een verrassend einde.

N°3

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Van Ingrid en Dieter Schubert

Peggie krijgt de schrik van haar leven als ze een krokodil onder haar bed ontdekt. Gelukkig is het een lief beest en geen engerd. Hij krijgt de opdracht 1000 kinderen van hun angst af te helpen en dan mag hij terugkeren naar krokodillenland.

N°4

Mama, wat is dat?

Van Milja Praagman

Mama Krokodil gaat samen met Tip boodschappen doen: wc-papier, haaienvinnensoep, bloemen, tandpasta… Tip ziet vreemde dingen onderweg en vraagt steeds: Wat is dat? Mama heeft het zo druk met haar boodschappenlijstje dat ze geen tijd heeft om antwoord te geven, ze is vast iets heel belangrijks vergeten… Een leuk en verrassend verhaal voor peuters en kleuters.

N°5

Pas op! Dit boek bijt!

Van Nicola O’Byrne

Pas op! Dit boek is niet wat het lijkt! Het verhaal begint lief, met een lelijk klein eendje dat anders is dan zijn broertjes en zusjes, maar dan wordt al snel duidelijk dat er iets in het boek zit wat er niet hoort. Iets wat bijt… een supergrote krokodil! Eerst begint hij de letters op te eten en dan neemt hij zelfs een hap uit het omslag… Die engerd moet zo snel mogelijk het boek uit. Maar hoe?

N°6

Weg met die krokodil!

Van Paul van Loon

Bregje wordt wakker van een krakend geluid. Naast haar op het kussen ligt een lief babykrokodilletje in een gebarsten ei. Bregje heeft een ei uitgebroed – alleen door het keihard te WILLEN. En dat is een leuker huisdier dan die stomme goudvis. Maar een kleine krokodil wordt groter. Wat moet je ermee doen als je ouders niet van huisdieren houden? En als je vader een schoenenwinkel heeft en dol is op krokodillenleer? Gelukkig is oma er ook nog…

N°7

Kietel nooit een krokodil

Van Bette Westera

Een woeste rover geeft op zijn sterfbed zijn 3 kinderen een heel belangrijk advies: ‘Draai poten uit, neem prinsen bij de neus, doe wat je wil. Beroof de koningin, maar kietel nooit een krokodil!’ Zijn 2 zonen, ongehoorzaam als roverszonen zijn, gaan direct na de laatste adem van hun vader op zoek naar een krokodil om te kietelen – en dat komt hun duur te staan. De dochter lijkt een stuk braver, maar een lieverdje is ze allerminst…

N°8

Krrrr…okodil!

Van Catherine Rayner

Krokodil wil spelen en hij vindt niets leuker dan alle dieren die ook bij de rivier leven te laten schrikken. Hij sluipt dichterbij en spettert en spattert dan in het rond zodat de libellen, kikkers, ooievaars … zich rot schrikken. Alle dieren vinden krokodil maar een eng, vervelend dier en willen dat hij hen met rust laat. Krokodil is uiteindelijke erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Maar plots merkt hij dat er iemand anders alle dieren aan het plagen is. De plaaggeest komt stilletjes dichterbij en dan… Krrrr…okodil! Is prentenboek van het jaar 2014

Pin It on Pinterest

Share This