Wie? Waar? Die, daar! Urenlang zoekplezier op grote gedetailleerde platen vol rariteiten en grapjes. Verbazingwekkend hoeveel kleine details en grappige sketches de prenten bevatten. In deze 8 detailrijke zoekboeken worden jij en je kleine uitgedaagd.  En verbaas je niet als je kleine het eerder ziet dan jij (denk aan menig memory spel, daar zijn ze ook zooooo goed in). Met andere woorden: je hoeft niet je best te doen om te verliezen, vinden (winnen!) doen ze toch wel. Veel zoekplezier!


 

N°1

HET GROTE TAARTENBOEK

van Thé Tjong-Khing

Drie prachtboeken van auteur Thé Tjong-Khing in één band. Wereldwijd zijn er van de 3 titels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht ‘Waar is de taart?’ werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Penseel, ‘Picknick met taart’ werd genomineerd voor de Gouden Uil Jeugd literatuurprijs. Kijk je ogen uit met: Waar is de taart? Picknick met taart en Verjaardag met taart.

N°2

NEDERLAND MAXI

maxi editie van Charlotte Dematons

Pensionada’s in uniseks regenjacks op de fiets, een oma in Friesland die met haar rollator tussen de taferelen van Avercamp, Brueghel en Bosch doorzwiert. Charlotte Dematons bestrijkt met haar één harig penseel iedere uithoek van ons land. Op elke plaat is minstens één kinderliedje te vinden, een personage uit de kinderliteratuur én een historische gebeurtenis. Het zoekboek wordt aangevuld met zeven terugkerende figuurtjes. De maxi versie afmeting 26x528x395 mm

€39,95 koop mij via bol.com

Of een maatje kleiner afmeting 21x336x250 mm

€24,50 koop mij via bol.com

N°3

DE VROLIJKE VIER SEIZOENEN

van Rotraut Susanne Berner

Ontdek wat er in de stad gebeurt in de winter, de lente, de zomer en de herfst en volg de belevenissen van tientallen personages. Welke cadeautjes krijgt Susanne voor haar verjaardag? Hoe leren Manfred en Elke elkaar kennen? Waar gaat de klas van juf Silvia naartoe? Prachtig deze kijk- en zoekboeken over de lente, zomerherfst en winter!

N°4

GELE BALLON MAXI

maxi editie van Charlotte Dematons

Charlote Demaatons staat al een keer op onze No.2 maar ze is zo goed, dat we haar graag nog een keer meenemen in onze hitlijst. Ditmaal met het zoekboek  de Gele Ballon. Ga je mee op wereldreis? Als je goed kijkt zie je dat een blauw autootje, een gevangenisboef, een fakir op een vliegend tapijt en een gele ballon met je meereizen. Maxi afmeting 1.3 x52 x 41 cm, dus dat wordt met de hele familie samen het boek bewonderen!

N°5

Pierre de doolhofdetective

Van Hiro Kamigaki en Chihiro Maruyama

Pierre de Doolhofdetective heeft een nieuwe zaak.  Dit prachtig geïllustreerde boek bevat 15 over dubbele pagina’s afgedrukte kleurenafbeeldingen van ingewikkelde, magische doolhoven. Treed binnen in een fantastische wereld van ondergrondse steden, heteluchtballons, boomkruindorpen en spookhuizen. Zoek de weg in elk doolhof, speur naar aanwijzingen en los onderweg steeds weer nieuwe raadsels op. Uren puzzelplezier voor doolhofdetectives van 7 jaar en ouder! Dit boek van  Hiro Kamigaki is verkozen tot een van de ‘200 Best Illustrators Worldwide 09/10’.

N°6

MIJN REUZE ZOEKBOEK

van Benjamin Becue

Een reusachtig, duizelingwekkend en betoverend kijk- en zoekboek, om urenlang in te verdwalen. Opvallend groot formaat (2.1 x 40 x 28.5 cm) en met heel veel kleurrijke illustraties. Ga op zoek naar de tien personages die op elke pagina terugkeren en op iedere plaat zijn 50 elementen om te zoeken. Met 10 terugkerende personages. Er zijn 2 reuze zoekboeken:

Mijn reuze zoekboek Sprookjes versie waarmee je op stap gaat in de sprookjeswereld.

Mijn reuze zoekboek In de Stad; dit boek biedt een inkijk in heel wat gebouwen die kinderen verdieping per verdieping kunnen verkennen. Spannend!

N°7

Waar is Wally?

van Martin Handford

Wie kent hem niet, Wally! Wally is er wel, maar waar? Kleine Wally blijft verwonderen en is een van de bekendste ‘zoekboekenseries’ ter wereld. Op verschillende grote getekende platen moet je een man zien terug te vinden: Wally (die trouwens in Amerika Waldo heet). Het klinkt makkelijker dan het is: de pagina’s zijn erg vol getekend en Wally is vaak maar voor een deel te zien. Zoek samen met je kindje(s) naar Wally, Woef, Wendy, Tovenaar Witbaard en G. Op het vliegveld, op zee, in het museum… En ga mee op safari! Waar je ook heen gaat, waar je ook bent, overal ter wereld kun je Wally zoeken.

N°8

Pim en Paultje 2 – De grote pinguïnreis

van Christian Jeremies

In het prentenboek De grote pinguïnreis van Christian en Fabian Jeremies gaan de vrienden Pim en Paultje op wereldreis. Kun jij ze vinden op de grote gedetailleerde zoekplaten? De jongens beleven samen een nieuw avontuur. Maar dit keer gaan ze een stuk verder van huis: Pim en Paultje maken een wereldreis! Zoek je weer mee?

Ook het eerste avontuur van Pim en Paultje Het grote pinguïnfeest is een aanrader want hier wordt feestgevierd! Oma is jarig. Ze wil zich prachtig aankleden voor het grote feest maar kan haar mooiste jurk nergens vinden. Pim en Paultje helpen oma met het zoeken naar haar feestkleren.

Pin It on Pinterest

Share This