Het nieuwe jaar komt er weer aan en daar horen goede voornemens bij! Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook als gezin. Lastig? Nee hoor. Littles List ging terug naar de basis en stelde een Top 7 voor je samen die recht doet aan een mooie, schone wereld en een fijn, warm en veilig gezin. Happy 2020!


 

N°1

De familiekalender

Overzicht en houvast geeft rust

Alle afspraken van ieder gezinslid overzichtelijk op een rij: dát is de Family Survival Planner 2020. Onmisbaar in elk huishouden met kinderen leek ons zo! De planner kijkt- vanaf de ijskast, wc-deur of het prikbord- mee in duizenden spitsuurgezinnen. Hij is hip en handig, informatief en vrolijk, en bevat meer dan 1000 gekleurde stickers. De maandplanner biedt een helder overzicht van één maand: elke maand heeft twee pagina’s en voor iedere dag is er een hokje (5 x 8,5 cm) om alle afspraken in te noteren. Zo weet iedereen ruim van tevoren of er een oppas geregeld moet worden, wanneer een balletuitvoering plaatsvindt en wat de studiedagen zijn. Zo voorkom je dubbele afspraken en onaangename verrassingen. Uiteraard is er ook een lijstje met alle vakanties en feestdagen en ruimte voor belangrijke telefoonnummers. Hoe hebben we ooit zonder kunnen leven?

N°2

KiGO Kinderhorloge

Meer buiten spelen: geef ze vrijheid!

Dankzij dit horloge kan dit nu met een gerust hart: je kind kan veilig de wereld ontdekken met een KiGO, het meest nauwkeurige lokalisatiehorloge ter wereld. Dit coole item voor moderne families, bedacht door een Nederlandse start up, communiceert wereldwijd, zowel binnen als buiten, is ultralicht en kan tegen vuil en zelfs water. Geef je kinderen de vrijheid die ze nodig hebben: let them play! Ook fijn: KiGO is gemaakt van duurzame en sterke materialen. Voor kinderen tussen 4-12 jaar oud.

Lees het verhaal achter KIGO: hoe een vervelende ervaring werd omgezet in een mooie oplossing.

N°3

Emotiekoffer Qukel

Emoties mogen er zijn: spreek ze uit!

Het Nederlandse Qukel ontwikkelde hiervoor speciaal een Emotiekoffer, met een bijpassend boekje vol spiegeltjes en flapjes. In het boekje staan 7 verhaaltjes die het dagelijkse leven van je kindje omschrijven en op de flapjes staan 6 leuke geborduurde gezichtjes met verschillende emoties: een leuke manier om samen met je kindje de dag door te nemen! Geschikt voor kindjes van 26-31 maanden.

€27,00 koop mij via littlegreeny.nl

Extra tip: vul het koffertje aan met de houten puzzels van Small Foot: leuke puzzels van bedrukt hout laten verschillende gelaatsuitdrukkingen zien. Door de veelsoortige vormgevingsmogelijkheden van de gezichtjes is deze puzzel een uitdaging voor de allerkleinsten! 12 stukjes.

 

€21,95 koop mij via bol.com

N°4

OERRR lidmaatschap

Naar buiten!

Niets zo lekker als frisse lucht- hup de natuur in: Met OERRR beleven kinderen de mooiste avonturen! OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. OERRR is buiten- buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht…

€ 1,25 per mnd bestel mij via natuurmonumenten.nl

Tip: verdiep je in de wonderen van de natuur met dit prachtige Roots Natuur doe-boek: kleuren, tekenen, raden, ontdekken… Laat kinderen met andere ogen kijken naar de natuur: schelpen zoeken op het strand en verwonderen over een fladderende vlinder of gekke paddenstoel. Maar welke diertjes hebben in die schelpen gewoond, van welke boom is dat mooie blad en hoe heet die vlinder? Dit boek vertelt het je allemaal! Van de makers van natuurtijdschrift Roots, 100% bio-correct dus!

€17,- koop mij via bol.com

N°5

Familieboek Tafelklets

Family time, geen betere plek dan rond de eettafel!

Na een drukke dag op kantoor of school is het misschien niet altijd even gezellig aan tafel… Tafelklets! brengt daar verandering in: een boek waarmee je samen eet, kletst, proeft, lacht en natafelt. De vragen en opdrachten in  dit boek zorgen voor vrolijkheid en verrassende gesprekken. Onderaan elke pagina staat steeds een nieuwe opdracht; denk aan een cursus tafelmanieren, interview je tafelgenoten, of eet één minuut met één hand achter je rug. En natuurlijk ook weer volop kletsvragen: wat ruikt niet lekker, maar smaakt wel goed? Waar heb je vandaag heel hard over nagedacht? Ook is er ruimte voor ieders mening: hoeveel pluimen geef jij de kok? Hoe lief was jij vandaag? Als uitsmijter staan achterin 6 groenterapporten: geef verschillende groentes vier keer een cijfer en kijk of je smaak verandert. Gebruik Tafelklets! voor, tijdens of na het eten- plezier gegarandeerd!

N°6

De kleine Vegetariër Kookboek Gezond eten

En misschien wat minder vlees…

Inspiratie haal je uit dit fijne boek: de kleine Vegetariër. Wie is vegetariër bij jullie? Zijn dat al je kinderen, omdat je ze vegetarisch opvoedt? Is het er één, die zelf bedacht dat hij of zij geen dieren meer wil eten? Of heb je helemaal geen vegetariër thuis, maar wil je proberen eens wat minder vlees te eten- om welke reden dan ook? Ongeacht de categorie: dit boek is er voor jou.

N°7

Dansende Dierenbos Kinderyoga op muziek

Meer Peace of mind: Zen de dag door

In dit boek komen dieren, muziek en yoga op bijzondere wijze samen, en het concept is eenvoudig: bij elk dier hoort een lied, en staan yogahoudingen die dat dier zou kunnen maken. Op de volgende bladzijde staat een langere serie met yogahoudingen die op de muziek gedaan kunnen worden. Je kunt de complete serie doen, of slechts enkele houdingen- meezingen kan ook! Met muziek op cd en prachtige illustraties. Vanaf ca. 3 t/m 11 jaar.

€19,99 koop mij via bol.com

Tip: koop ook een fijne Yogistar Yogamat voor kinderen

€20,50 koop mij via bol.com

Pin It on Pinterest

Share This