Meer zélf doen: een mooi voornemen voor Peuters en kleuters in 2017!


 

N°1

Leren plannen

Gezinnig Weekplanner voor kids

De vrolijke weekplanner van Gezinnig helpt kinderen hun week te kunnen overzien. De planner telt 80 magneetjes met illustraties van verschillende activiteiten (school, gym, zwemles) en personen (mama, papa, oppas), en deelt de week overzichtelijk in. Wel of geen school, wanneer heb ik zwemles of dat verjaardagsfeestje? Zo krijgen kinderen meer besef van tijd- door zelf mee te helpen met het invullen en er regelmatig op te kijken wordt ook de eigen verantwoordelijkheid gestimuleerd. Bijkomend voordeel is dat kinderen zich ook op minder leuke dingen, zoals een bezoekje aan de tandarts, kunnen voorbereiden, en niet overvallen worden. Zo is de activiteit op het moment zelf vaak minder moeilijk! Extra functie: je kunt met deze weekplanner ook een eenvoudig beloningssysteem toepassen.

€29,50 koop mij via bol.com

Extra tip: Het fleurige ophangbord ‘Een jaartje rond’ van Lilliputiens helpt kleintjes bij nog meer inzicht van begrippen als tijd, klimaat en de seizoenen. Het bord is gemaakt van katoen en er zijn allerlei plaatjes met klittenband om aan te geven welke dag of maand het is, in welk seizoen we zitten, en wat voor weer het is. Leuk! Afmeting 63 x 50 cm.

€39,95 koop mij via bol.com

N°2

Leren klok kijken

Fisher Price Classic Leerklok

Jeugdsentiment in huis! Een nieuwe oplage van het old school origineel uit 1968. Draai aan de knop en luister naar Grootvaders klok: een klassieker! De zon en maan op de wijzerplaat draaien en je ziet verschillende activiteiten voorbij komen: een boodschap doen, bedtijd of in bad… Draai aan de wijzers en leer de uren. Simpeler kan het niet- en dat snapt Fisher Price als geen ander.

€39,99 koop mij via bol.com

Extra Tip: Ook de Small Foot houten leerklok ‘Peanuts’ is een aanrader! Snoopy, Charlie Brown en hun vriendjes maken je enthousiast door de kleurige afbeeldingen en uitneembare cijfers; zo leer je heel speels klok kijken en stimuleer je ook nog eens de fijne motoriek en het concentratievermogen…

€15,95 koop mij via bol.com

N°3

Leren veters strikken

Veter strikken rolschaats Hape

Wat is het fijn om je eigen veters te kunnen strikken! Want eens houden de klittenband schoenen op en willen kindjes ook stoere sneakers aan: maar dan moeten ze wel eerst leren strikken… Deze rolschaats is een handig hulpje bij het leren rijgen en strikken, maar ook een goede manier om de fijne motoriek te trainen. Twee vliegen in één klap! Hape Toys is één van ’s werelds grootste producenten van speelgoed dat gemaakt wordt van duurzame materialen; hun speelgoed is creatief ontworpen en eco friendly. Geschikt voor kinderen vanaf circa 3 jaar (rijgen) en 5 jaar (strikken).

€11,99 koop mij via bol.com

Iets je duurder maar ook heel fijn deze Wooden Lacing Shoe van Melissa & Doug

Extra Tip: Met dit boekje erbij wordt het helemaal feest: Thomas leert zijn veters strikken, Kate leert haar veters strikken. Met deze kartonnen boekjes in de vorm van een schoen leren kinderen op een speelse manier hun veters strikken. Er staan twee manieren in waarop ze dat kunnen doen, zodat ze kunnen kiezen! Naast duidelijke instructies met afbeeldingen bevat de schoen een kort, grappig verhaaltje. De veter die door de pagina’s heen gaat is eruit te halen, net als bij een echte schoen. Tried and tested: strik de veter met de instructiepagina opengeslagen!

€19,90 koop mij via bol.com

N°4

Leren tellen

Small Foot Houten Telraam

Op 10 gelakte metalen bogen worden bontgekleurde houten parels als visueel rekenhulpmiddel verschoven. Op de staande plank zijn aan de ene kant 55 optelsommen en aan andere 55 aftreksommen afgebeeld, die met behulp van de houten parels kunnen worden gemaakt …

€ 22,99 koop mij via bol.com

Tip: Wil je leren delen? Dan is deze puzzel Rekenprof van Small Foot Company erg fijn!

€17,42 koop mij via bol.com

N°5

Leren schrijven

Magnetisch schrijfbord ‘A tot Z Magnatab’

Het alfabet leren schrijven was nog nooit zo gemakkelijk! Ga met je magneetpen over de letters, en leer zo rechte lijnen trekken met behulp van de sensorische versterking. Het magneetje trekt metalen kraaltjes aan, en daardoor schrijf je vanzelf de juiste letter! Gemakkelijk met 1 vingerbeweging weer te wissen. Kid O maakt speelgoed van hoogwaardige kwaliteit dat creativiteit aanwakkert en zin geeft om te ontdekken. Het mooie design prikkelt jonge hersenen, waardoor kinderen hun aangeboren begaafdheid laten zien en hun verbeelding de vrij loop kunnen laten. Geschikt voor literair talent vanaf 3 jaar. Tip: Er bestaat ook een versie met cijfers

€44,95 koop mij via bol.com

Tip: Koop ter inspiratie Mooi boek van Joke van Leeuwen, Winnaar Zilveren Griffel 2016. Kunnen lezen is mooi. Kunnen kijken is mooi. Dit boek wil je verrassen… Met abc’s in de vorm van lenige kinderen of monsters. Met briefjes waar andere briefjes in verstopt zitten. Met strips over Vurkie en Lepeltjie. Met woordbeelden en beeldwoorden en nog véél meer. Een fijne combinatie van educatie en fantasie! Voor meer inspiratie zie onze hitlijst spelend leren lezen.

€14,99 koop mij via bol.com

 

Pin It on Pinterest

Share This