Tussen 6 en 8 jaar verandert je kind van een grote kleuter in een echt schoolkind. Time flies whene you are having fun! Je schoolgaande kid(s) krijgen meer vriendjes en vriendinnetjes en gaan na schooltijd en op vrije dagen met elkaar spelen en afspreken (niet voor niets zijn vriendenboekjes en BFF armbandjes favoriet!).

Samenspel en inlevingsvermogen worden nu belangrijk. Spellen spelen, tegenslagen leren verwerken, omgaan met verliezen, winnen etc. Ook fantasie, leren en ontdekken staan centraal. Spelenderwijs leren is goed: thuis oefenen met de natuur, wetenschap, geschiedenis, schrijven en rekenen stimuleert de schoolprestaties en helpt het zelfvertrouwen te vergroten.  Buiten wacht een wereld vol avonturen en ontdekkingen. Van skaten tot voetballen. Maar ook binnen kunnen ze zich urenlang vermaken met constructiespeelgoed, knutselen, puzzels, games of een gezelschapsspel.

Deze onderstaande hitlijst is niet voor niets een Top 5 voor kindjes van 6 t/m 8 jaar want zij weten als geen ander wat ze zelf willen:

Something They Want…(a lot!). Daarnaast zijn vloggers zoals Dylan Hagens  en Meisje Djamila van invloed op wat ze leuk vinden.


 

N°1

Xyloba muzikale knikkerbaan

Something they Need; virtueel bouwen (lees: minecraft), maar nog beter de kids in realiteit laten bouwen, klinkt dat niet als muziek in de oren?

Deze knikkerbaan is uniek in zijn soort: je kunt de knikkers muziek laten maken met de aanwezige noten. Bouwen én componist worden, hoe leuk is dat! In de blokken kunnen klankplaatjes geschoven worden waardoor er een melodie wordt afgespeeld terwijl de knikker door de baan rolt. Geweldig! De muziekplaten zijn verwisselbaar waardoor je steeds nieuwe melodieën kunt bedenken. De knikkerbanen worden gemaakt in sociale werkplaatsen door Stichting Weizenkorn in Zwitserland. De onderdelen worden uitgeboord, gesneden en geschuurd door mensen met een handicap. De meeste stappen in het productieproces worden handgemaakt van ruw hout. De Xyloba knikkerbaan bestaat uit een perfect bedacht systeem. Handig is ook dat alle elementen en klankdelen afzonderlijk kunnen worden aangekocht zodat je je eigen pakket kan samenstellen. Zie onderaan deze hitlijst: het filmpje van de Xyloba muzikale knikkerbaan.

N°2

De waanzinnige boomhut-reeks Boek

Something to Read; voor kinderen die liever nog wat lezen voor het slapengaan is een spannend boek altijd een mooi cadeau.

Met de boeken van de waanzinnige boomhut worden jongens en meisjes echte leesmonsters. Al een paar jaar is de serie De waanzinnige boomhut reusachtig populair. Elk nieuw deel – waarvoor weer 13 nieuwe verdiepingen op de boomhut worden bijgebouwd – is een gegarandeerde hit. Een gouden duo from down under: Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië en hij werkt samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond, waaronder met de prijs van De Nederlandse Kinderjury voor De waanzinnige boomhut 5. De nieuwste in de reeks is al weer de 78ste verdieping. Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping, er kan nog meer bij! Lees in de NRC verder wat het geheim van de waanzinnige boomhut is.

N°3

Kinderpyjama van Hema

Something to Wear; logeerpartijtjes willen ze het liefst iedere dag maar dan moeten de kids wel een beetje goed voor de nacht komen!

Lekker in je pyjama op de bank, welk kind (en mama ;)) wil dat nu niet! Of je nu op zoek bent naar een stoere jongenspyjama of een zoete meisjespyjama, Hema – de gouwe ouwe – heeft het. De kinderpyjama’s zijn comfortabel, zacht en luchtig. Ideaal om lekker in te slapen en in te bewegen. De fijne stoffen maken bovendien het aan- en uitkleden een stuk makkelijker. En dat allemaal voor een vriendelijke prijs. Dat is handig, want kinderen groeien snel. Ga voor een spannende glow in de dark pyjama, een jumpsuit of een kinder onesie.

N°4

Het slijmboek

Van Alyssa Jagan

Something to Make; is jouw kind ook al bezeten van slijm? Zelf slijm maken is dé nieuwe rage. En de kinderen kunnen het echt helemaal zelf maar wees niet verrast als de lenzenvloeistof of scheerschuim in 1 keer op is!

Snot! Slijm! Spuug! Dit DIY kinderboek is radicaal vies. Met meer dan 100 recepten voor o.a. kauwgomslijm, wiebelslijm of een glitterbom. Alles kan, zolang het maar lekker plakt. Dé hit van dit moment voor de wat oudere kids. In dit boek vind je meer dan 100 recepten om slijm te maken. Begin met het basisrecept en pimp dan met kleur en textuur. Instagram-slijmer Alyssa Jagan (@craftyslimecreator) deelt haar trucs om makkelijk én veilig het zachtste, glibberigste en slijmerigste slijm te maken. Waar wacht je nog op slijmbal? Aan de slag!

Tip: kant en klare Glow in the dark Putty vinden ze ook mooi om te krijgen.

N°5

Rudolph & de jonge bakkers

Van Rudolph van Veen

Something to Eat en dan het liefst homemade en zoet. Aangezien heel Holland bakt willen jou kinderen dat dus ook want de cup cake cup is niet voor niets een hit onder jongeren!

Help jij graag in de keuken en houd jij, net als bekende kok Rudolph, ook van lekkere taarten en koekjes? Dan is dit bakboek echt iets voor jou. Bakken is een feest en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. In dit boek leert Rudolph je de mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, ontbijtjes, hartige hapjes en koeken te bakken. Met behulp van handige tips en een duidelijke basisuitleg in het eerste hoofdstuk kan het bijna niet misgaan. Rudolph heeft ook recepten opgenomen voor glutenvrij en suikervrije cakes, taarten en koekjes, en gebak dat je supersnel en gemakkelijk maakt.

Voor nog meer leuke kinderkookboeken zie hier ook onze top 10.

Zie hieronder het te gekke filmpje van de Xyloba muzikale knikkerbaan:

Pin It on Pinterest

Share This