Zodra je met kind(jes) gaat reizen, moet je ineens aan heel andere dingen denken om in je tas te gooien. Want wat als je een regenachtige dag te pakken hebt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld? Of als de reis (per auto, vliegtuig of trein) toch net iets te lang duurt? Deze top 5 kleine spelletjes gaat je redden! Klein, compact en kindvriendelijk: let the games begin!


 

N°1

Djeco dieren Memory spel

Met stip op 1: het memory spel! Kinderen zijn dol op dit kleurrijk dieren memory spel van Djeco. Succes verzekerd met al deze mooie afbeeldingen. De bedoeling is om 2 dezelfde kaarten bij elkaar te vinden. De kaarten worden met de afbeeldingen naar beneden gelegd. Een speler draait 2 kaartjes om: zijn de 2 afbeeldingen hetzelfde dan mag hij nog een keer, anders is de volgende speler aan de beurt. Wie de hoogste stapel kaartjes heeft wanneer alle kaarten gepakt zijn, wint het spel. Vanaf 3 jaar.

N°2

Mini family kaartspel Djeco

Kwartet is een van de eerste kaartspelletjes die je met je kinderen kan spelen. Dit leuke kaartspel (kwartet) bestaat uit 28 kaarten, er zijn 4 kaarten per magische familie. Elke speler krijgt evenveel kaarten en diegene die de meeste families herenigt, is de winnaar. Leeftijd: vanaf 3 jaar.

N°3

Rory’s Story Cubes Actions

Een Award winning game van werkelijk te veel prijzen om op te noemen! En terecht want kinderen hebben een goede fantasie die ze hier goed kunnen gebruiken. Het is nooit hetzelfde spelletje en het spreekt tot de verbeelding. De Rory Story Cubes zet ze aan tot denken en verbetert de gespreksvaardigheden. Leeftijdsadvies is van 2 tot 4 jaar maar onze visie: zodra je kleine kan praten tot 99 jaar. Het werkt als volgt: pak de 9 dobbelstenen schud ze goed door elkaar en laat ze rollen. Het verhalen vertellen kan beginnen. Er was eens…..wat een praatjesmakers! Zie video.

N°4

Farm Yatzy

Yathzee in dierenvorm! Farm Yatzy is een superleuk dobbelspel voor kinderen. Gooi met de dobbelstenen volgens de Yahtzee spelregels. Dit keer alleen geen ogen op de dobbelstenen, maar dieren van de boerderij. Voor kleine kinderen is dit spel makkelijker dan de originele Yathzee. Vijf gelijke dieren is een Farm Yatzy! De winnaar is de speler die de meeste punten behaalt. Leuk spel voor kleine en grote kinderen. Inhoud: 5 dobbelstenen en 1 scoreblok (50 pagina’s).

N°5

Kleine Avonturen

Een activiteitenspel voor jou en je kleine. In het blikje zitten opdrachtkaarten die je samen uitvoert. De bedoeling is om die opdracht ook echt met z’n tweetjes te doen, quality time! Het spel bevat 44 kaarten met leuke, verrassende en creatieve activiteiten die makkelijk uit te voeren zijn. Van schminken tot knutselen tot spelen en bouwen. Dus bouw een boot van een colafles, organiseer een slakkenrace of kampeer in je eigen huis. Het spel werkt simpel: spreid de kaarten uit op tafel en kies samen een kaart. Op de kaart staat de opdracht die jullie gaan uitvoeren. Beleef een doldwaze middag! Het doosje is mooi vormgegeven en compact qua formaat, ook makkelijk om mee te nemen dus. Geschikt vanaf 3 jaar.

Pin It on Pinterest

Share This